Nieuws‎ > ‎Nieuws-2015‎ > ‎

ToerVerslag: Leuke toertocht door Alkmaar

Geplaatst 13 mrt. 2016 09:21 door Info RVdeKop
Zondag 30 augustus was het zover: eindelijk Alkmaar eens vanaf het water bewonderen.
Op uitnodiging van de toercommissie van OSSA trokken 6 roeiers van De Kogge (Astrid, Ron, Geert, Annemieke, Wendy en Hanneke) en 2 roeiers van De Kop (Reiny en Saskia) naar Broek op Langedijk om samen met Arie, Anne en Pepijn van OSSA rond het middaguur twee C4 toerboten en een fiets te bemannen.
 
Vanaf OSSA ging het via het kanaal Omval – Kolhorn richting Alkmaar om bij het vlot van de ARZV de eerste wissel (van stuur en fiets) te doen.
Hierna kwamen we al snel op de Zes Wielen (Hoornse Vaart) en zo bereikten we de binnenstad van Alkmaar. Door de Alkmaarse Kermis was de stuur tijdelijk niet te verstaan en toch lukte het zonder ongelukken om bij het politiebureau via een duiker (maximaal slippen, vallen en aan de brug optrekken) de Geestersingel te bereiken.
 
Het zonnige warme weer bracht veel drukte op de Alkmaarse wateren en de plezierbootjes lagen in file zodat onze twee C4-en konden passeren. Na de Keppelbrug kon vlakbij de Molen van Piet aangelegd worden voor een lunchpauze. Via een wandeling door de oudste straatjes van Alkmaar belandden we op het terrasvlot van het Gulden Vlies aan de Lindengracht voor een versnapering. Terwijl iedereen zijn munten aan het uittellen was, bleek de rekening al te zijn betaald door een goede gever, waarvoor hartelijk dank.
Na weer te zijn ingescheept verlieten wij via het Zeglis de binnenstad van Alkmaar en zagen de historische gebouwen vanaf het Noord-Holland kanaal weer aan de horizon verdwijnen.
 
Nog één wissel van fiets langs het kanaal Omval-Kolhorn en tenslotte de laatste loodjes richting Broek op Langedijk waar bij OSSA onder het genot van koffie, thee en koek nog gezellig werd nagezeten.
 
Wat een geslaagde middag met dank aan de toercommissie van Ossa!