Roeien‎ > ‎

Indoor Roeien

Gedurende de wintermaanden kan er vanwege een aantal omstandigheden niet op het water geroeid worden, o.a.:
Omdat het ’s avonds donker is en onze boten niet zijn voorzien van verlichting
Omdat er sprake is van vorst en/of (drijf)ijs

RV De Kop heeft zelf beperkte mogelijkheden om te roeien op roeiergometers. Daarom zijn er t.a.v. het indoor roeien afspraken gemaakt met Body Action Schagen. Op deze manier kunnen we onze leden de mogelijkheid bieden gebruik te maken van de roeiergometers in het fitnesscentrum. Dit is niet alleen van toepassing gedurende de wintermaanden, maar van deze aanbieding kan het gehele jaar gebruik gemaakt worden.

In het verenigingsjaar 2011 – 2012 zijn destijds de volgende afspraken gemaakt (is nog steeds van kracht):

Fitness abonnement

Leden van roeivereniging de Kop krijgen 10% korting op al onze abonnementen. De algemene voorwaarden die gehanteerd worden voor onze abonnementen zullen ook van toepassing zijn op deze abonnementen. Ze mogen dan gebruik maken van al onze faciliteiten die beschreven zijn bij het abonnement. Zo kunnen ze vrij gebruik maken van onze fitness (incl. begeleiding), mogen ze deelnemen aan al onze groepslessen en mogen ze gebruik maken van de sauna en Turks stoombad. Afhankelijk van het soort abonnement dat ze kiezen kunnen ze ook gebruik maken van de zonnebank.
Leden van roeivereniging de Kop hoeven geen inschrijfgeld t.w.v. € 37,50 te betalen. Wel worden de administratiekosten van € 12,50 in rekening gebracht. Deze korting geldt ook voor de partners van de leden van roeivereniging de Kop. Deze korting zal pas ingaan vanaf 5 personen.
 

Groepstraining

Als roeivereniging is er de mogelijk om ook een groepstraining te volgen bij Body Action Schagen. Wij hebben bij Body Action Schagen 8 concept2 indoor roeiers staan die gebruikt kunnen worden. De kosten bedragen dan € 5,- per deelnemer. Deze prijs is exclusief begeleiding vanuit Body Action Schagen. De roeivereniging zal dan zelf voor een instructeur zorgen. Ook kunnen ze voor deze prijs deelnemen aan bestaande lessen, zoals op ons lesrooster aangegeven, mits er plek is. Als de roeivereniging dus op een bepaalde datum wil komen zal er voortijdig een afspraak gemaakt moeten worden.
 

Leden van RV De Kop kunnen:

Incidenteel indoor roeien tegen € 5 per keer
Een 10 rittenkaart aanschaffen van € 50 (= normaal € 110 !!)
Je moet kunnen aantonen dat je lid bent van RV De Kop (kopie van factuur contributie tonen).

Voor beide mogelijkheden geldt dat je komt trainen in groepsverband. Er kan niet individueel gebruikt gemaakt worden van de ergometers. Daarentegen mag je wèl op de avond dat je komt roeien gebruik maken van de fitnessapparatuur.

Vooralsnog zal de ergometertraining plaatsvinden op donderdagavond. Coördinatie: Bram Verbokkem Aanmelden via mail . De mogelijkheid bestaat ook om met een groepje van ca. 5 mensen op andere dagen/tijdstippen te trainen. Het groepje dient voortijdig met Body Action Schagen een afspraak te maken over het gewenste tijdstip.

Voor overige informatie kun je je wenden tot:

Saskia Brekelmans