Nieuws‎ > ‎Nieuws-2010‎ > ‎

Introductielessen bij Roeivereniging De Kop

Geplaatst 16 feb. 2016 11:58 door Info RVdeKop
Iedereen kan leren roeien
Iedereen kan roeien leren
Roeien, is dat wat?
Roeien is een leuke sport en kan vanaf 11 jaar tot op hoge leeftijd beoefend worden. Iedereen kan roeien leren. Het is een gezonde buitensport waarbij je al je spieren gebruikt. 

Hoe leer je roeien?
In april worden er weer proeflessen gegeven bij Roeivereniging De Kop. Deze proeflessen zijn bedoeld om je kennis te laten maken met het roeien en met de sfeer die bij een roeivereniging hoort. Tijdens de proeflessen kun je kijken of roeien iets voor je is en of je het leuk vindt om lid te worden van een roeivereniging.
Als je daarna besluit lid te worden krijg je een aantal maanden instructie om goed en blessurevrij te leren roeien. Meestal lukt het om alle nieuwe leden voor eind september hun eerste roei- en stuurbevoegdheid te laten behalen. Hierna wordt er door de vereniging gefaciliteerd dat je in een leuke ploeg zelfstandig zonder instructeur kan gaan roeien. De instructie wordt gegeven door enthousiaste vrijwilligers die inmiddels allemaal een coach/instructeurs cursus van de KNRB hebben gevolgd.
De proeflessen voor senioren (vanaf 18 jaar) zullen gegeven worden op of drie dinsdagavonden vanaf 6 april of drie keer op een zondagochtend. Je kan bij opgave je voorkeur opgeven.
De drie proeflessen voor jeugd en junioren (vanaf 11 jaar) worden gegeven op donderdagavond vanaf 8 april of zondagochtend. ?????
De drie proeflessen kosten € 30,00. Als je daarna besluit lid te worden is de contributie voor 2010/2011 voor senioren €175,00, voor jeugd/junioren (11 en 18 jaar) € 117,50.

Roeivereniging De Kop is (tijdelijk) gevestigd in Anna Paulowna aan de Kneeskade. RV De Kop is opgericht in februari 2007 en is in 2009 toegetreden tot de KNRB zodat de leden aan allerlei roei-evenementen in het hele land kunnen deelnemen. Roeivereniging De Kop is een jonge ambitieuze vereniging die de komende tijd als belangrijkste prioriteit heeft het vinden en inrichten van een permanente locatie. Een locatie met goede faciliteiten om de roeisport te kunnen uitoefenen. Daarnaast willen wij onze vloot optimaal houden en onze leden voldoende leuke roeiactiviteiten bieden. Wij zijn een vereniging met vrijwilligers wat betekent dat wij van alle leden inzet vragen. Als je lid bent geworden zal er in overleg gekeken worden voor welke activiteiten je interesse hebt. Te denken valt aan: onderhoud van het materiaal, inzet als vlotassistent, draaien van kantinediensten en nadat je zelf goed hebt leren roeien, assisteren bij het geven van instructie of zelf een ploeg nieuwelingen coachen en andere voorkomende werkzaamheden.

Informatie over de proeflessen
Voor informatie over de proeflessen voor senioren kun je bellen met info@rvdekop.nl. Voor informatie over de proeflessen voor jeugd/junioren met info@rvdekop.nl. Zij kunnen je telefonisch meer vertellen over de proeflessen. Daarna kan er bij het ledensecretariaat via email een inschrijfformulier aangevraagd worden info@rvdekop.nl.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je op voor 2 april. Vol is Vol.
Kun je al roeien, ben je eerder lid geweest van een andere roeivereniging en heb je geen instructie meer nodig en wil je lid worden of een keer kennis komen maken met de roeivereniging, neem dan contact op met info@rvdekop.nl