Verslag Weerribben Roeimarathon - Stolpen

Plaatsingsdatum: 10-apr-2019 6:38:22

Zaterdagochtend 6 april gaat om half 6 de wekker, want we vertrekken om half 7 naar Steenwijk.

Wij dat zijn Chris, Rick en Petra S.. De rest van de

Bij de roeivereniging worden nog even de laatste tips over de 54 km lange route uitgewisseld, maar dan kunnen al snel de boten te water. Eerst de heren C4+, voor ons is dat de Oudesluis met Edwin, Stella, Walter, Rick en Sebastiaan K.. Daarna de Stolpen met Saskia K., Jitske, Wilco, Nick en Petra S, die uitkomt in de mix C4+. En onze laatste boot is de Valkkoog met Niels, Robbert en Chris die uitkomen in de heren C2+. In totaal deden er 90 boten mee.marathonroeiers zijn al een dagje eerder naar Steenwijk vertrokken om de boten weg te brengen en te genieten van een heerlijke maaltijd en uitstekend hotel in de buurt van de roeivereniging.

De route begint en eindigt op een kanaal, maar voornamelijk hebben we tussen mooie rietvelden met molentjes door geroeid. Op de rietvelden waren ze druk bezig met het oogsten van het riet. We kwamen ook een paar dorpjes met hele mooie huizen tegen, waar de slootjes vaak erg smal waren. Dat betekende aan één kant slippen en aan de andere kant roeien. Maar niet te hard roeien, want dan kan de stuur het niet bijhouden. Ook de haakse bochten vergden aardig wat stuurkunst, maar uiteindelijk zijn we ze allemaal goed doorgekomen.

Na 10 km hebben slag (Wilco) en stuur (Saskia) op het water gewisseld. Na 20 km stond Kees Ooms ons op te wachten met nieuwe bevoorrading en kon er weer gewisseld worden. Gelukkig zag hij dat er een rigger niet goed vast zat en kon dat ter plekke gemaakt worden. Kees, wat waren we blij met jou!

Met een nieuwe slag (Petra) en stuur (Jitske) konden we op naar de 30 km. Daar begonnen de eerste blaren en zere billen zich te melden. Wat ben je dan blij dat je mag gaan sturen!

Zo rond de 42 km waren we op zoek naar een plekje om te wisselen aan de kant. En dan staat daar zomaar Kees Ooms weer lachend langs de kant, die ons helpt met aanleggen en nog wat lekkers in zijn gele kratje had. Kees, wat waren we weer blij om jou te zien!

Nick zou de laatste etappe gaan sturen, maar deze jonge god meldt gewoon na 43 km roeien, dat hij die laatste etappe ook nog wel roeiend door wil brengen. Wat een held!

En wat ben ik blij dat ik die laatste etappe mag sturen, want het was wel afzien voor de roeiers.

De blaren op je handen zijn nog nooit zo groot geweest, dat kussentje onder je billen wordt nog nooit zo erg gemist en aan dat kanaal lijkt wel geen eind te komen.

Maar dan toch, na 54 km en 5 uur, 54 minuten en 50 seconden gaan we dan toch over de finish.

Hiermee werden we 4e in de mix C4+.

Wat een topdag!

Speciaal woord van dank voor Nick, die alles geroeid heeft en voor Kees Ooms. Kees, super dat je ons zo geholpen hebt!