ERM2017 team RV de Kop “Goes to Fryslan”

Plaatsingsdatum: 22-feb-2017 17:42:18

26 maart gaan we onze training houden in Friesland. Dit ter voorbereiding op onze 1e Elfsteden Roeimarathon. Alle puzzel stukjes gaan nu zo langzamerhand in elkaar passen en alle puntjes worden op de ‘í‘ gezet.

De afgelopen maanden zijn er een hoop dingen duidelijk geworden. De team-indeling is officieel geworden en zo ook welk team welk traject gaat roeien. Hieronder de teamindeling en de trajecten die zij zullen gaan roeien.

In de afgelopen maanden zijn er al diverse aanpassingen gedaan aan de Valkoog ,om het roeien ons zo gemakkelijk mogelijk te maken. Er zijn nieuwe Flex-heels aangebracht en nieuwe slidings, daarbij zal de spoorbreedte van de slidings vergroot worden, zodat de slidings niet meer zo in de kuitjes prikken. Er zullen nieuwe bankjes in de boot geplaatst worden. Voor de rest is er verlichting, zijn er luchtzakken en snelspanners (voor de voeten boarden) aangeschaft. Voor de training in Friesland en de tocht zal de Valkoog helemaal ERM waardig gemaakt worden. Dan zal de voor- en achtertaft, golfbrekers aan de riggers en de constructie zodat er met een hand kan worden gestuurd (met katrollen) geplaatst worden.

Om tijdens de training en de ERM veilig over de meren te varen moeten wij zwemvesten aan. Op de club lagen er twee dus er moesten een paar extra worden aangeschaft. Bianca heeft hiervoor een sponsor geregeld. UNIVE gaat ons 4 zwemvesten sponsoren zodat we er in totaal 6 hebben. Een mooi gebaar van UNIVE en een superactie van Bianca!

Eind januari zijn Bram, Dani en ik in Friesland geweest om alle wisselplaatsen te bezoeken. En vorige week zijn Willemien en Bianca daar ook geweest om de laatste plekken te bezoeken. Eigenlijk zijn alle wisselplekken hoge wal. Dus dat wordt voorzichtig wisselen met elkaar. Tijdens onze bezoeken begon het al flink te kriebelen om door al dat mooie water te kunnen gaan roeien.

Ook hebben we mooie petjes laten maken voor tijdens de training en de tocht. Het logo wat op de petjes komt, is gemaakt door Sebastiaan. Ook TOP.

#ERMDK

Ook zijn we qua chauffeurs helemaal compleet. De chauffeurs zullen ons tijdens de training en de tocht vervoeren van wisselplek naar wisselplek. En ondersteunen zij ons tijdens de wissels. Ook zullen ze han en span diensten verrichten als we iets missen, kapot is of nodig hebben. Dit zijn ook zeker zeer belangrijke mensen. Alfred Wolfis, Jan Dirk Veenendaal, Dani van Dijk, Vader de Haan, Willemien, Jitske en Igor zullen dit verzorgen. We zijn blij met jullie.

En 26 maart is dan onze eerste vuurdoop. Dan gaan we naar Friesland en willen dan de eerste 11 etappes en het oproeien (ook dat moet gedaan worden) gaan afleggen. Dat is vanaf Leeuwarden naar Sloten. Dit gedeelte zal tijdens de ERM2017 gedeeltelijk in het donker worden afgelegd. Dus wel handig om dit gedeelte met daglicht te gaan bekijken. Om 6 uur vertrekken we vanaf de club en hopen dan om 08.30 te kunne gaan beginnen met de training. Elk team roeit dan 3 sessies. In totaal zullen we dan zo’n 100km afleggen. We hebben er allemaal heel veel zin in.

Wilt u ons volgen ……. Kijk dan op Facebook en volg ons evenement #ERMDK.

En hier een link naar de route die we gaan afleggen.

Tot zover weer een update m.b.t. de ERM2017.

Met vriendelijke groet Edwin