ToerVerslag: Lichtjestocht Amsterdam

Plaatsingsdatum: 24-mrt-2016 19:01:06

Op zaterdag 28 september is door een groep van 13 roeiers/stuurders van onze vereniging de Lichtjestocht in Amsterdam geroeid. De tocht van zo’n 16 kilometer werd geroeid in (schemer)donker bij prima weersomstandigheden. Vroeg in de middag werden de Anna P., de Den Helder en de Den Oever op de botenwagen geladen en zijn we richting Amsterdam gereden. Daar werden wij gastvrij ontvangen bij collega roei vereniging Willem III aan de Amstel. Nadat de boten roeiklaar waren gemaakt, zijn we in colonne (De Kop op kop) vertrokken waarbij we diverse bekende gebouwen en attracties passeerden. Omdat het zulk prachtig weer was, hadden we vanaf de woonboten en terrassen veel bekijks. De opmerking ’zooo.. helemaal uit Den Helder komen roeien; snelle Jelle aan boord..?’ kwam verschillende keren langs. Alsof we figureerden in het bekende reclamespotje.! Onze stuurders loodsten ons zonder problemen door de hier en daar toch krappe grachtjes, waarbij soms opstoppingen ontstonden bij de bruggen omdat de rondvaartboten nu eenmaal altijd voorrang hebben (en nemen).

Achtereenvolgens kwamen de Rembrandttoren, de Berlagebrug, het Amstelhotel, Artis, het Entrepotdok, NEMO, the redlightdistrict, de Stopera, de Gouden Bocht, Theater Carré en uiteindelijk het Rijksmuseum voorbij, waarna we weer richting de Amstel zijn geroeid.

Naarmate de tijd verstreek werd de stad steeds mooier verlicht en in feeërieke sfeer bereikten we onze eindbestemming Willem III weer. Nadat de boten weer op de botenwagen lagen, konden we ons tegoed doen aan soep, brood en salades en togen we rond 22.30 uur weer richting de noordKop. Kortom: een zeer geslaagd evenement wat zeker voor herhaling vatbaar is. Zorg dat je er de volgende keer bij bent!