Roeien voor Serious Request

Plaatsingsdatum: 24-mrt-2016 19:08:29

Aanstaande zaterdag gaan 12 roeiers van de Kop meedoen aan Serious Rowing Challange. Dit in het kader van het Serious Request evenement wat in Leeuwarden plaatsvind. Hieronder staat de actie uitgebreid beschreven, maar wat het belangrijkste is, Jullie kunnen en mogen ons sponseeren, door op onderstaande link te klikken kom je op een pagina waar je onderaan de pagina deelnemers ziet die je kan sponsoren, er staat er een ”” roeivereniging de..”” en dat zijn wij. Hier kan je een donatie doen aan de groep en daarmee bijdragen aan het terug dringen van onnodige sterfte door diaree in de wereld.

Van 18 tot en met 24 december 2013 staat Nederland geheel in het teken van de 3FM Serious Request-actie. Deze samenwerking tussen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis vraagt al sinds 2004 jaarlijks aandacht voor een stille ramp dit jaar is het thema kinderen die sterven door diarree. Kijk hier voor meer informatie over het thema van dit jaar. Dit jaar geldt het Wilhelminaplein in Leeuwarden als decor voor het ’Glazen Huis’ waar drie DJ’s zich 7 dagen lang laten opsluiten. Uit heel Nederland stromen de initiatieven binnen om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel, maar zijn er slechts een aantal initiatieven die de hele week op het plein bij het Glazen Huis mogen staan.

De organisatie van het WK Roeien 2014 Amsterdam, de KNRB en Aegon organiseren in samenwerking met roeivereniging Wetterwille op het Wilhelminaplein: THE SERIOUS ROWING CHALLENGE. De uitdaging is om, van 18 tot en met 24 december, 7 dagen lang 24 uur per dag, 2 roeiapparaten continu bezet te hebben. Iedere roeier, maar ook niet roeier, kan zich online inschrijven voor één of meerdere blokken van 10 minuten en betaalt een vast bedrag van € 10,- per 10 minuten (plus eenmalige transactiekosten van € 0,40). Vervolgens kan men zich laten sponsoren door familie en vrienden. Tevens kunnen bedrijven en roeiverenigingen meerdere tijdsblokken reserveren. Aegon draagt voor elke geroeide kilometer op roeimachine 1 en 2 met € 2,13 bij. Tevens is het hierboven mogelijk om een donatie te leveren aan het project Serious Rowing Challenge. Dit initiatief zal plaatsvinden in een speciaal omgebouwde trailer, die volgend jaar vaker ingezet gaat worden tijdens de Aegon Celebrate Rowing Tour, ter promotie van de roeisport en het WK Roeien in 2014 in Nederland.