Rabo Sponsertocht 2016

Plaatsingsdatum: 11-jun-2016 15:53:43

Vandaag hebben Naomi Helsdingen (jeugd), Marit Hofland (jeugd), Jan Bellis en Saskia Brekelmans de uitdaging aangenomen om de rabo fiets sponsortocht te rijden. Jan is recent lid geworden en start binnenkort met de basis instructie. Toch vond hij het leuk om voor onze club te fietsen. Al vroeg in de morgen bij een miezerig weertje verzamelden we bij de club om de mooi 'kops' versierde fietsen van de jonge dames te bewonderen en even kennis met elkaar te maken.

Rabo Sponsertocht1

Na de inschrijving bij Magnushof reden we via Barsingerhorn en Lutjewinkel naar de eerste stempelpost in 't Veld. Gelukkig was het droog geworden. Na koffie/thee met cake en sanitaire stop de tocht vervolgd richting Winkel, Lutjewinkel en de Strook tot de 2e stempelpost in Kolhorn. Hier onze lunchpakketjes verorberd en de route vervolgd over de Westfriesedijk en de Keins via de Grote Sloot weer terug naar Schagen voor de laatste stempel. De oplettende lezer heeft in dit verslagje al een paar boten van onze vloot herkend.

Alle lof voor Marit en Naomi die zonder een kik te geven in drie uur 38 kilometer hebben weggefietst en daarmee in elk geval € 200 hebben verdiend voor het jeugdskiff spaarplan.

Rabo Sponsertocht2

Als de Rabobank de mooie versierde fietsen en de publicaties op social media honoreert, wordt het sponsorgeld verdubbeld. Maar als dat niet zo is, kijken we toch terug op een gezellige, sportieve en geslaagde tocht.

Rabo Sponsertocht3