Gezocht: Begeleider vlootonderhoud

Meewerken aan het up to date houden van onze vloot in samenwerking met een club enthousiaste mensen?

Ben je handig en vind je het leuk om nieuwe VAARdigheden te leren?

Meld je dan nu!

 

Doel van deze uitnodiging?

De verantwoordelijkheid van de vloot en de huisvesting (loods en kantine) ligt op dit moment bij één persoon.

Dit is niet wenselijk omdat de taak te groot is voor een enkele vrijwilliger.

Het is meer effectief om het onderhoud op te splitsen in vlootonderhoud en in huisvesting.

Daarbij is een nauwe samenwerking tussen beiden onvermijdelijk en daarnaast nodig voor succes.

Aan de basis ligt een 5 jarenplan, opgesteld door het bestuur.

 

Jouw rol als Begeleider vlootonderhoud?

Periodiek komt er een groep handige mensen bij elkaar, op de zolder van de loods, om aan de vloot te werken.

Om dit te laten stroomlijnen heb je als Begeleider vlootonderhoud een belangrijke rol.

Je bereid het werk voor, koopt de nodige materialen in, geeft sturing aan de aanwezige personen, klust lekker mee en blijft

verder op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

 

Met wie doe je dit?

Je doet dit natuurlijk niet alleen.

Veel medevrijwilligers hebben ervaring in het onderhouden van de vloot. Deze personen zijn altijd bereid voor hulp of advies.

Om het tot een succes te brengen heeft het vlootonderhoud een aanspreekpunt nodig die er zorg en aandacht  in wil steken.

DAT BEN JIJ!

Je kunt je technische kennis kwijt in onze mooie houten en polyester roeiboten.

 

Wat kun je verwachten?

 

Natuurlijk ben je geïnteresseerd! Neem contact op via materiaal@rvdekop.nl


Nu ook op zaterdag een extra Open Dag op 15 april!

Aanstaande zaterdag 15 april houden wij een extra Open Dag. U bent vanaf 10.00 - 15.00 uur van harte welkom om te zien hoe leuk roeien is. Hier krijgt u een rondleiding bij onze vereniging, kennis maken met de roeisport en een workshop roeien. Ook kunt u allerlei vragen stellen over deze supergezonde sport voor jong en oud. Dus wilt u een iets anders, kom dan langs!

Kom kijken en stap in de boot op de Open Dag 2 april!

Op 2 april a.s van 11.00-15.00 uur houden wij onze Open Dag. Iedereen is van harte welkom om onze vloot te bekijken en om een rondleiding te volgen en als klap op de vuurpijl een workshop roeien. U kunt ons vinden aan de haven van Schagen voorbij het terrein van de scouting Vita Nova. Er is gelegenheid voor parkeren. Het adres is Westerweg 4-6 in Schagen.

Uitnodiging voor inwoners van Schagerbrug, Verlaat en Wieringerwerf

Op zaterdag 4 maart om 10.00 uur worden er 3 spiksplinter nieuwe roeiboten bij roeivereniging De Kop in Schagen de namen bekend gemaakt en gedoopt. Wij nodigen inwoners of mensen uit die zich verbonden voelen met deze plaatsen om hierbij aanwezig te zijn om dit feestelijke moment te vieren en de boten te bewonderen. Aansluitend drinken wij een kop koffie op de goede afloop.

Snerttocht 8 januari luidt nieuwe jaar in.

Zondag 8 januari houden wij onze jaarlijkse snerttocht. Hierbij luiden wij het nieuwe roei-jaar in voor alle leden.De roeiers worden gemixt en verdeeld over de verschillende boten. Na de tocht wordt er afgesloten met een lekker bakkie snert. Inloop van de tocht is om 10.30 uur. Tot dan!!

Op weg naar het nieuwe jaar!!

Voor iedereen fijne feestdagen en roeigoed jaar gewenst. Vol met goede voornemens en vooral lekker roeien in de buitenlucht. Welkom 2023!!

Koning Wintertocht

Lekker roeien door de Amsterdamse grachten? Ja dat kan weer!! Op zondag  11 december vindt de jaarlijkse Koning Wintertocht plaats. Een leuke toertocht waarbij je  roeiend dwars door Amsterdam heen gaat en uiteraard wordt de tocht traditiegetrouw afgesloten met een bord erwtensoep. Ga je mee? Geef je dan snel op! Schrijf je in via het inschrijfformulier in de Vijfde Stop.

Laat je zien!! Ons kun je niet missen.

Om onze veiligheid op het water te vergroten is het vanaf 1 november verplicht om zichtbare( fluoriserende) kleding te dragen als je in de boot stapt. Dit geldt voor alle skiffeurs, slag- en boegroeiers in ongestuurde boten, stuurmannen en boegroeiers in gestuurde boten. De richtlijnen die wij hanteren worden overgenomen van de KNRB. Voor wedstrijden en toertochten wordt de gebruikelijke clubkleding gedragen. Heb je nog geen fluoriserende kleding? Wij hebben veiligheidshesjes voor je klaar liggen. Ons kun je niet missen, nu jij nog!!

Onderhoud van de vloot

Waar geroeid wordt is ook onderhoud nodig aan de vloot. Met een groep enthousiaste roeiers nemen zij elke boot wel een keer onder handen. Met hun kennis en creativiteit worden deze aangepast, krijgen een regelmatige onderhoudsbeurt of worden gerepareerd.  Er zijn regelmatig klusavonden waarop dit allemaal wordt uitgevoerd.  Klusroeiers dank voor jullie tomeloze inzet!!

Toppers geslaagd voor roei-examen

In het weekend van 8 en 9 oktober mochten diverse roeiers hun vaardigheden tonen. Er werd geroeid in een gestuurde C2, C1 en in de skiff. Onder verschillende weersomstandigheden, zoals een vlagerige noordwestenwind, maar ook een dag met zonnestralen wisten de roeiers hun kennis goed te laten zien aan de examencommissie. Ze zijn allemaal geslaagd en nu lekker meters maken.

Clean Up challenge 

Roeien.nl heeft in samenwerking met Kiwa ( partner van TeamNL vrouwenploegen) een actie opgezet om ook jouw roeiwater schoon en veilig te houden. Aan de deelnemende verenigingen wordt gevraagd om je leukste foto te plaatsen op social media. De Kop doet al jaren mee om onze roeiomgeving in Schagen vrij te houden van zwerfafval. 

Jeugd slaagt voor het skiffexamen

Afgelopen zaterdag mochten deze drie meiden hun roeivaardigheden in de skiff tonen. Onder mooie omstandigheden lieten de roeisters zien wat zij in hun mars hebben. Van de zomer heeft de jeugd flink geoefend om hun roeiskills nog beter te maken onder begeleiding  van de jeugdtrainers. Nog een extra bedankje aan onze vrijwillige jeugdtrainers en een groot applaus voor de jeugd. Meiden gefeliciteerd!!


Oudesluis

Daar hangt ze in de takels en wat hebben de leden hard gewerkt om haar een lekker onderhoudsbeurt te geven.

Vanaf volgende week is de Oudesluis weer in de vaart

Nog even geduld en dan mag er vanaf volgende week weer geroeid worden in de Oudesluis, één van onze paradeboten.

De nieuwe toeragenda 2022 is bekend!

Hierbij presenteert de toercommissie zijn mooie samengestelde toeragenda van dit jaar. HIerbij een kort overzicht:

RV De Kop deelnemer van het Sportakkoord Schagen "Kies je sport".


Op  zaterdag 11 juni doet ook Roeivereniging De Kop  mee met de actie "Kies je sport" georganiseerd door Sportakkoord Schagen.

Wij hebben speciaal voor geinteresseerden een leuke workshop "kennismaking met de roeisport".

Neem een kijkje in onze prachtige loods, de mooie vloot en stap met een ervaren roeier in de boot. Geniet van de beweging en de rust op het water. Verder is er informatie over de verschillende mogelijkheden binnen de roeisport. Vraag ernaar tijdens het bezoek, wij vertellen er graag over.  

Onze loodsdeuren zijn open van 10.00-16.00 uur. Tot dan!!

Voor meer informatie stuur een mail naar info@rvdekop.nlBollentocht  23 april 2022 vooral leuke uitwisseling tussen verschillende verenigingen

Roeiers verzamelen en bereiden zich voor op de toertocht 

Bollentocht start en weg zijn de roeiers van RV De Kop, RV Ossa en R De Kogge

Uitwisseling en mix van verschillende clubs 

Ruig weer en vooral door trappen 

Winterdip? Kom lekker roeien bij ons!

Ook toe aan meer zon en ontspanning, maar je weet nog niet wat? Kom gezellig roeien bij ons!! 

Op zaterdag 19 maart houden wij onze Open Dag.  Tussen 10.00 en 16.30 ben jij van harte welkom!!

Een rondleiding bij de club , informatie over de sport en natuurlijk een workshop roeien en om af te sluiten een lekkere kop koffie. 

 Waar kun je ons vinden? 

Ons terrein vind je aan de Westerweg 4, dit is bij de haven van Schagen. Door het hek en voorbij de scouting club Vita Nova bevind zich ons parkeerterrein, je kunt hier gratis parkeren.

Nieuwsgierig geworden? Wil je graag de basis van het roeien leren?                                                      


Meld je dan nu aan voor onze speciale basiscursus "Stap in de boot".                   

Stuur een mailtje naar; info@rvdekop.nl. 

Tot dan!!

Huldiging in het nieuws

Tijdens de "Verlate snerttocht"had de vereniging  een leuke verrassing. De drie  vrouwen Bettina, Debby en Iris werden gehuldigd en met een leuke herinnering verrast. Zij krijgen de primeur om als eerste op de "Wall of fame"van de De Kop te worden geplaatst met hun grote prestatie. Hiervoor ontvingen zij een gouden plakkaat met hun namen erop. Hun deelname aan de Talisker Whiskey Atlantic Rowing Challenge mag wellicht ook andere roeiers inspireren.

Verlate snerttocht 6 maart

Het heeft even geduurd, maar nu gaat het toch echt gebeuren.Zondag 6 maart vindt de verlate snerttocht met een special tintje plaats. Eerst een gezellige roeimoment met alle leden en een lekker bakkie snert als afsluiter.  Het voorjaar mag beginnen!!

Kom in de flow en roei!!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op zoek naar de sportieve "flow"?

En ben je tussen de 25 en 50 jaar?

Kom dan heerlijk roeien in een speciaal voor jouw ontwikkelde basiscursus. In een klein groepje leer je in 10 lessen de basisprincipe's van de roeisport een ga je meteen met een boot het water op.


Heb je een andere leeftijd? Ook dan kun je je aanmelden voor onze beproefde basiscursus. We doen dan een telefonische intake en je krijgt seintje wanneer deze start.


Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want vol=vol. Aanmelden doe je zo! Vul het inschrijfformulier "Basisicursus 2022" in en mail naar info@rvdekop.nl  


Het formulier kun je vinden onderaan de pagina bij "Lid worden" onder het kopje "Roeivereniging De Kop".


GEZOCHT: Begeleider vlootonderhoud m/v

 

Meewerken aan het up to date houden van onze vloot in samenwerking met een club enthousiaste mensen?

Ben je handig en vind je het leuk om nieuwe VAARdigheden te leren?

Meld je dan nu!

 

Doel van deze uitnodiging?

De verantwoordelijkheid van de vloot en de huisvesting (loods en kantine) ligt op dit moment bij één persoon.

Dit is niet wenselijk omdat de taak te groot is voor een enkele vrijwilliger.

Het is meer effectief om het onderhoud op te splitsen in vlootonderhoud en in huisvesting.

Daarbij is een nauwe samenwerking tussen beiden onvermijdelijk en daarnaast nodig voor succes.

Aan de basis ligt een 5 jarenplan, opgesteld door het bestuur.

 

Jouw rol als Begeleider vlootonderhoud?

Periodiek komt er een groep handige mensen bij elkaar, op de zolder van de loods, om aan de vloot te werken.

Om dit te laten stroomlijnen heb je als Begeleider vlootonderhoud een belangrijke rol.

Je bereid het werk voor, koopt de nodige materialen in, geeft sturing aan de aanwezige personen, klust lekker mee en blijft

verder op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

 

Met wie doe je dit?

Je doet dit natuurlijk niet alleen.

Veel medevrijwilligers hebben ervaring in het onderhouden van de vloot. Deze personen zijn altijd bereid voor hulp of advies.

Om het tot een succes te brengen heeft het vlootonderhoud een aanspreekpunt nodig die er zorg en aandacht  in wil steken.

DAT BEN JIJ!

Je kunt je technische kennis kwijt in onze mooie houten en polyester roeiboten.

 

Wat kun je verwachten?

 

Natuurlijk ben je geïnteresseerd! Neem contact op via materiaal@rvdekop.nl