Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2019

Open dagen 11 & 12 mei 2019

Geplaatst door Web Items   [ bijgewerkt ]


Westerweg 4, 1741 NV Schagen
Verslag Weerribben Roeimarathon - Valkkoog

Geplaatst 9 apr. 2019 23:38 door Web Items   [ 9 apr. 2019 23:43 bijgewerkt ]

Drie jongens en een oude schuit.

Afgelopen zaterdag moest het gebeuren. Dit jaar geen Elfstedentocht maar een marathon die je “gewoon” in 1 dag kon roeien. Dus vrijdag al richting RV de Kop om onze varende bakfiets samen met de andere boten op de botenwagen te leggen. De Stolpen, de Oudesluis en onze Valkkoog.

Na een paar maandjes samen trainen met Niels en Chris kwam de start toch wel erg dichtbij. Vrijdags alvast met 80 % van de totale bezetting alvast naar het altijd gastvrije Fletcher Steenwijk. Een reis terug in de tijd waar je als klant gewoon je mond moet houden en dankbaar moet zijn. Na een prima nacht vertrokken we naar RV 't Diep. De boten hadden we  de dag ervoor al voor 99 % geprepareerd. Vandaag alleen het wedstrijdnummer er nog op.

Ik zie dat enkele wedstrijdboten de nummers in een putje als een vizier op een geweer hebben vastgemaakt. Dat lijkt mij ook wel wat. Helaas wordt ik teruggefloten door een wedstrijdcommissaris. Gewoon op de zijkant van de punt plakken. Ok..Ok….Ok… Jammer,ik dacht met onze snelheid is zo,n vizier geen overbodige luxe….

Om 915 u is het zover. We mogen. Ik begin op stuur en Niels en Chris hebben er gelijk zin in. Een paar toppers vliegen ons gelijk voorbij op jacht naar de prijzen terwijl wij ons eigen ritme zoeken. De 1e  overstap van stuur naar wissel ging het slechtst. Verkeerde oever gekozen en een te grote stap voor iemand met de lenigheid van een plank. De andere wissels werden beter uitgekozen. Mooiere oevertjes, minder riet etc. In het drukke deelnemersveld was het nog prima navigeren. De kanaaltjes waren maar net aan breed genoegen we banen ons een weg door de route heen. Perfect weer, weinig wind, net koud genoeg, voldoende eten en drinken mee aan boord. De kaart lijkt wat onhandig maar we hebben geen keus.

Na 3 keer gewisseld te hebben zit ik weer opstuur en we volgen een gestuurde 3. Achter ons zit een andere boot ons weer op de hielen. Alle bochten gaan lekker en zelfs het roeien met 1 zijde terwijl de stuur tegen stuurt gaat prima. Na een klein half uur blijken er steeds minder boten om ons heen te varen. Om in watersport termen te blijven , dan voel je nattigheid. Jawel, afslag gemist… lekker hoor. In mijn stuurbeurt…In mijn hoofd ga ik de route weer langs,,, waar o waar… Het was toch stuurboord bakboord en dan na 150 meter zou een bord staan. We hebben geen bord gezien en zijn doorgegaan achter de 3 gestuurde Frieze dames aan. Niels kijkt snel op zijn mobiel en we vervolgen een alternatieve route in de hoop dat we er overal door kunnen qua diepte en breedte. Het blijkt een gok die goed uitpakt. Een deuk in het moraal maar de spieren doen het werk nog naar behoren. Alleen de wedstrijdleiding kijkt raar op als wij vanaf een andere kant opduiken. De Frieze dames blijken omgekeerd net als onze eerdere achtervolgers. Daarna de grote lus maken op de noordkant van de route en terug het grote kanaal op.

De rest van de route gaat eigenlijk zonder verdere problemen. Tot de laatste 10 km. Dat blijkt een recht en dodelijk saai stuk te zijn .Meedogenloos en killing. Rechtuit en tegen wind . Geen inhalers meer en niemand om in te halen. Iedereen op ons traject lijkt lam geroeid. Waarom deden we dit ook alweer? Waarom eigenlijk in de Valkkoog? Opeens lijkt het rondje Amstelmeer een gewoon oefenrondje.  Als laatste boot van onze RV de Kop vloot komen we aan. Stekker af en tevreden. Bijkomend voordeel, de bemanning van de Valkkoog en de Stolpen helpen ons met de boot.

Kortom:

Overijssel kan van het lijstje ,net als Noord Holland en Friesland. In September staat er een mooie marathon bij Alphen op de kalender. Zullen we weer? De vermoeidheid zijn we allemaal alweer vergeten en we zoeken een nieuwe stip aan de horizon…..

Ik zeg een marathon in iedere provincie.


Verslag Weerribben Roeimarathon - Stolpen

Geplaatst 9 apr. 2019 23:38 door Web Items   [ 9 apr. 2019 23:40 bijgewerkt ]


Zaterdagochtend 6 april gaat om half 6 de wekker, want we vertrekken om half 7 naar Steenwijk.

Wij dat zijn Chris, Rick en Petra S.. De rest van de 

Bij de roeivereniging worden nog even de laatste tips over de 54 km lange route uitgewisseld, maar dan kunnen al snel de boten te water. Eerst de heren C4+, voor ons is dat de Oudesluis met Edwin, Stella, Walter, Rick en Sebastiaan K.. Daarna de Stolpen met Saskia K., Jitske, Wilco, Nick en Petra S, die uitkomt in de mix C4+. En onze laatste boot is de Valkkoog met Niels, Robbert en Chris die uitkomen in de heren C2+. In totaal deden er 90 boten mee.marathonroeiers zijn al een dagje eerder naar Steenwijk vertrokken om de boten weg te brengen en te genieten van een heerlijke maaltijd en uitstekend hotel in de buurt van de roeivereniging. 

De route begint en eindigt op een kanaal, maar voornamelijk hebben we tussen mooie rietvelden met molentjes door geroeid. Op de rietvelden waren ze druk bezig met het oogsten van het riet. We kwamen ook een paar dorpjes met hele mooie huizen tegen, waar de slootjes vaak erg smal waren. Dat betekende aan één kant slippen en aan de andere kant roeien. Maar niet te hard roeien, want dan kan de stuur het niet bijhouden. Ook de haakse bochten vergden aardig wat stuurkunst, maar uiteindelijk zijn we ze allemaal goed doorgekomen. 

Na 10 km hebben slag (Wilco) en stuur (Saskia) op het water gewisseld. Na 20 km stond Kees Ooms ons op te wachten met nieuwe bevoorrading en kon er weer gewisseld worden. Gelukkig zag hij dat er een rigger niet goed vast zat en kon dat ter plekke gemaakt worden. Kees, wat waren we blij met jou!

Met een nieuwe slag (Petra) en stuur (Jitske) konden we op naar de 30 km. Daar begonnen de eerste blaren en zere billen zich te melden. Wat ben je dan blij dat je mag gaan sturen!

Zo rond de 42 km waren we op zoek naar een plekje om te wisselen aan de kant. En dan staat daar zomaar Kees Ooms weer lachend langs de kant, die ons helpt met aanleggen en nog wat lekkers in zijn gele kratje had.  Kees, wat waren we weer blij om jou te zien! 

Nick zou de laatste etappe gaan sturen, maar deze jonge god meldt gewoon na 43 km roeien, dat hij die laatste etappe ook nog wel roeiend door wil brengen. Wat een held!

En wat ben ik blij dat ik die laatste etappe mag sturen, want het was wel afzien voor de roeiers.

De blaren op je handen zijn nog nooit zo groot geweest, dat kussentje onder je billen wordt nog nooit zo erg gemist en aan dat kanaal lijkt wel geen eind te komen.

Maar dan toch, na 54 km en  5 uur, 54 minuten en 50 seconden gaan we dan toch over de finish.

Hiermee werden we 4e in de mix C4+.

Wat een topdag!

Speciaal woord van dank voor Nick, die alles geroeid heeft en voor Kees Ooms.  Kees, super dat je ons zo geholpen hebt!

Verslag Weerribben Roeimarathon - Oude Sluis

Geplaatst 9 apr. 2019 23:38 door Web Items   [ 9 apr. 2019 23:40 bijgewerkt ]

Het is vrijdagmiddag 5 april ca. 15.00. De eerste helpende handjes van Kees komen het terrein RV de Kop terrein oprijden. Voor die tijd heeft onze Kees al de diverse boten afgeriggerd en allerlei zaken zoals lenspompen, hoosvaten, peddels, pickhaken etc. al bij elkaar gezocht om mee te nemen naar de Steenwijk, alwaar op zaterdag de start is van de wedstrijd. De boten worden op de botenwagen gelegd en om 16 uur wordt afgereisd naar Steenwijk. 

De dag ervoor werden we opgeschrikt met het feit dat doordat er windkracht 3 a 4 werd verwacht, de alternatieve route werd geroeid. Iets waar wij totaal niet rekening mee werd gehouden omdat het maar windje 3 a 4 zou worden……… wat nou wind. 

Om ca. 17.30 werden we vriendelijk staande gehouden door een steward van RV ’t Diep bij de rotonde, 1 km voor de roeivereniging. De roeivereniging ligt aan een boeren pad waar maar net één auto te gelijk over kan, laat staan meerder botenwagens. En het was al lekker druk op de vereniging met botenwagens. De stewards leidde alles in goede banen zodat alles heerlijk rustig en ordelijk verliep. Dat zou later in het restaurant bij een niet nader te noemen hotel wel anders worden. Op de club kwamen de 10 roeiers (Jitske, Saskia, Stella, Walter, Nick, Robert, Niels, Wilco, Sebastiian en Edwin) die ook bleven slapen in het niet nader te noemen hotel ook tezamen. Met z’n allen werd snel alle boten (Oude Sluis, Stolpen en Valkkoog) opriggerd zodat we met z’n allen konden gaan inchecken en eten in het niet nader ….. 

Toen lekker nassen. We hadden elkaar natuurlijk al een hele tijd niet gesproken dus het was een heerlijk geklets in het restaurant. De grote verhalen gingen weer van links naar rechts over tafel en hadden eigenlijk geen oog voor onze vriendelijke (achteraf nors blijkende) serveerster. Uiteindelijk kreeg ze uit ons wat we wilde eten en drinken. Maar ging niet van harte. We hadden het zo gezellig met elkaar. Uiteindelijk heerlijk gegeten en gedronken. NB. De koffie mocht niet tijdens het ijs geserveerd worden. Dat mocht pas na het ijs. Uiteindelijk gaf Edwin aan dat iedereen om 22uur in zijn bedje moest liggen en dat om 22.30 het licht uit ging. Iedereen gaf hier uiteraard gehoor aan.

Om 06.30 was iedereen weer fris wakker en zaten we om 07.00 (sommige al om 06.50) aan het ontbijt. Prima geregeld allemaal weer. Zo doende konden we netjes om 08.00 op de club zijn Aldaar kwamen ook de laatste 3 roeiers (Petra, Rick en Chris) erbij. Op de captainsmeeting legde ze nogmaals uit dat de alternatieve route werd afgelegd. Dit ook vanwege dat er veel teams waren die geen ervaring hadden met harde wind….. COMPETITIEVERVALSING noemen we dat (geintje J) 

Om 08.35 startte de Oude Sluis. In het start vak schoot nog even het voetenbord van Rick er helemaal uit maar dat was dan ook alle malaise wat ons te wachtte stond….. Nou ja….. Met Ed op stuur gingen we als een gek van start en haalde al snel twee concurrenten in. En na de eerste 5 km de eerste haakse bocht …… Die werd puik genomen. 

Daarna een stuk rechtdoor dus tijd om als stuur even naar voren te bewegen om een krentenbol te pakken. En ja hoor ………… floeps ……. Daar ging een peddel het water in. Maar de wedstrijd wacht op niemand….. ook niet op een zwemmende peddel ……. Door en door moesten we. Om de 10km wisselde we steeds en dat ging hartstikke goed. De route was zeer fraai. Langs mooie huizen aan het water, her en der een ooievaarsnest met klepperende ooievaars erin,  smal water waar we met maar één riem konden roeien en zeer veel haakse bochten (in totaal ca. 25 stuks). En dat ging niet in onze koude kleren zitten. We merkte wel dat we deze bochten zeer goed namen (na elke bocht liepen we weer uit op oplopende boten) maar de snelheid ging toch wat naar beneden. Zeker na 30km. Op kilometer 43 werden we nog door Kees voorzien van wat eten en vers water waarna we aan de laatste 11,5km konden beginnen. Het waren twee recht kanalen die we moesten afleggen. Ieder was met zichzelf bezig om te overleven. We telde wel met z’n allen af en werden goed aangemoedigd door Sebastiaan (K). Uiteindelijk konden we er toch nog een sprint uitknallen de laatste 500m en kwamen we in een tijd van 05:40:57 binnen waarmee we 5de werden in onze klasse. Topprestatie. Op naar de ERM!!!!

Inschrijven Kika-Row

Geplaatst 3 apr. 2019 09:42 door Web Items

Zoals al eerder is aangegeven steunt onze vereniging het initiatief Kika-Row.

Op zaterdag 29 juni komt KikaRow roeiend langs Schagen. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (Kika-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s. De deelnemers leren roeien onder begeleiding van zeer ervaren roeiers bij roeiverenigingen door het hele land. Er zal geroeid worden in “The Vin”, een zeeroeiboot, yole de mer 35 met 1 stuurman/vrouw en 4 roeiers. De roeitocht wordt geheel begeleid door het Reddingsmuseum / KNRM. Zij varen het hele traject mee.

Tijdens deze tocht zullen er roeiers van RV de Kop, gesponsord, mee gaan roeien tijdens de etappe van Medemblik naar Alkmaar. Bij RV de Kop in Schagen zal een pauze zijn. Aangekomen in Schagen zal het opgehaalde bedrag door RV de Kop, overhandigd worden aan de Roeiers van "The Vin"

In "De Vijfde Stop" ligt een GROOT vel papier waarop men zich kan inschrijven voor de etappe Medemblik - Schagen of Schagen - Alkmaar. Diegene die zich inschrijft zal zich moeten laten sponsoren zoals Robert tijdens de Snerttocht aangaf. Gedetailleerdere info volgt t.z.t. nog. Als je wel al vragen hebt kan je die stellen aan Robert van Nulland, Karin de Wit, Gerard Kooijman, Bettina de Wild, Saskia Kwant en/of Edwin Bakket. Ze zijn regelmatig op de club te vinden.

Boten afwezig op 5 t/m 7 april

Geplaatst 3 apr. 2019 09:34 door Web Items   [ 3 apr. 2019 09:36 bijgewerkt ]

I.v.m. met de Weeribben Roeimarathon op zaterdag 6 en zondag 7 april, zullen de Valkkoog, De Oude Sluis en De Stolpen, vanaf vrijdag 5 april om 14:00 niet meer gebruikt kunnen worden.

Vrijdag zullen deze boten op de botenwagen geladen worden waarna ze naar Steenwijk worden vervoerd. Op zaterdag zullen er  13 roeiers meedoen met de Wedstrijd over 55km. En zondag zullen ca. 10 leden meedoen met de toertocht over 35km.

De verslagen hiervan zullen we volgende week hier plaatsen.

1-6 of 6