Nieuws‎ > ‎Nieuws-2018‎ > ‎

Snerttocht en BALV zondag 7 januari 2018

Geplaatst 21 jan. 2018 10:40 door Web Items

Terwijl onze eerste leden op deze zonnige maar koude zondagochtend al vroeg binnendruppelden, was de kantinecrew onder leiding van Rob Krommenhoek druk aan het werk om alles zo soepel mogelijk te laten lopen.

Om 10.30 uur was een pasronde gepland om een clubshirt te passen. Helaas waren die nog niet tijdig aangeleverd

Om 11.00 uur gaf Gerard Kooiman het startsein voor 2018 met een kleine terugblik op 2017 en een vooruitblik voor het nieuwe veelbelovende roei-jaar 2018.

Rond 11.30 uur waren de boot-lootjes voor zeven deelnemende boten getrokken en konden de eerste boten het water op.

Hans Smit zorgde in zijn functie als vlothond voor dat het soepel en veilig verloop in en rondom  het vlot. Een aantal leden wenste te gaan boordroeien en de gladde Keinse werd een combinatie van jong en wat ouder.

Na een uurtje pittig roeien bij een straffe oostenwind en slechts enkele graden boven nul, rolden de stuurlieden verkleumd uit hun boot het vlot op, de roeiers  echter hadden hun vetreserves danig gereduceerd en waren lekker door gewarmd.

Inmiddels stonden twee dampend hete pannen snert en een tomatensoep, alsmede gluhwein en warme chocolademelk klaar voor consumptie.

Juist op tijd voor de hongerige roeiers arriveerde Margo met vijf verse warme stokbroden.

Hierna  kon de BALV starten met de presentatie van het nieuwe beleidsplan.

Ted Sluys , als voorzitter van de werkgroep , gaf in grote lijnen aan wat er in stond, waarna er een goede discussie ontstond over de inhoud.

Nadat de bestuurswisseling was goed gekeurd door de leden was het bijna 15.00 uur en werd de vergadering afgerond door de voorzitter.

De volgende tocht staat gepland voor zondag 8 april: ons eigen bollenrondje langs Oudesluis

Namens de commissie activiteiten, Rob Krommenhoek en Stella van der Windt