Nieuws‎ > ‎Nieuws-2018‎ > ‎

RV de Kop stijgt boven zich zelf uit

Geplaatst 19 mei 2018 05:59 door Web Items

Vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei werd in Friesland de Elfstedenroeimarathon gehouden. Dit jaar werd er door RV de Kop deelgenomen met maar liefst twee boten. Na de succesvolle 45e plek (van de 106 boten) vorig jaar, in een tijd van 21:33, was het enthousiasme zeer groot binnen de vereniging om in 2018 weer mee te doen. Hierop werd snel gehandeld door het bestuur van RV de Kop en werd er begin dit jaar een tweede boot aangeschaft.

De Moerbeek werd dit jaar bevaren door 3 teams van 3 personen en de Valkkoog met 4 teams van 3 personen. In estafettevorm werd de 210km lange tocht te lijf gegaan. Vrijdag om 20.00 startte vanuit de Prinsentuin in Leeuwarden 97 boten als eerst richting Dokkum, om de nacht in te gaan. Onder luid enthousiasme van het publiek werden de boten van RV de Kop de nacht in gestuwd. Een risicovolle onderneming. Onderweg komen de boten smal water tegen en diverse lage bruggen waarbij de roeiers en stuurman/vrouw geheel moeten vallen (plat liggen in de boot). En dat in het donker.

De Moerbeek en Valkkoog “vochten” met andere verenigingen mooie duels uit om elkaar voor te blijven tijdens deze marathon. Vooral aan het einde van de tocht ging dat zeer pijn doen in de benen bij de roeiers. Uiteindelijk kwam de Moerbeek en de Valkkoog na respectievelijk 21:04 (clubrecord) en 21:55 over de finish in Leeuwarden bij de Leeuwarder Roeivereniging Wetterwille.