Nieuws‎ > ‎Nieuws-2018‎ > ‎

RV de Kop goes Horzol (marathon 51km)

Geplaatst 1 sep. 2018 00:01 door Web Items   [ 1 sep. 2018 00:17 bijgewerkt ]

Zondag 14 oktober 2018 gaan een vijftal roeiers van RV de Kop meedoen met de marathonwedstrijd "De Horzol". Deze marathon voert over een parcours van 51 kilometer dat begint en eindigt bij de organisator van deze unieke marathon: R.V. OSSA te Heerhugowaard. 

De Bikkels die dit jaar deze uitdaging aangaan zijn Bram, Esther, Rick, Peter en Edwin. Deze roeiers hebben reeds ervaring met de ERM en de NH-tocht, maar hebben nog nooit 51 kilometer achterelkaar als wedstrijd geroeid. Dus zijn ze reeds flink in training. Op de stukken richting Kolhorn en terug, zit de snelheid er wel goed in. Maar dat is "maar" 14 kilometer. Daarom gaan zij zondag 15 september de route verkennen en zullen zij het grootste gedeelte van de route gaan roeien. Dan kunnen de wissels binnen de boot geoefend worden en bekeken worden waar er eten en drinken in de boot gebracht kunnen worden. De "mental-coaching" en bevoorrading van de proviand tijdens de tocht is weer in handen van Kees O. Dus dat komt weer helemaal goed.

De tocht begint op zondag 14 oktober om 10.30 vanaf het vlot van Ossa. Dan gaan we richting Alkmaar (zuidelijke richting Alkmaar-Kolhornkanaal). Dan een rondje door Alkmaar en via het vlot van ARZV roeien we dan de polder in richting de brug van Rustenburg waar de tijd wordt stil gezet om aan bakboorzijde te schutten. Er is dan 17,8 km gevaren.

Na het uitvaren wordt de tijd weer gestart en gaat het richting Berkmeer. Dan gaat het langs de Berkmeer via Veenhuizen en vervolgens richting Oude Niedorp. Voorbij Oude Niedorp via het Verlaat gaan we het rondje Waarland doen. Dat gaat via Zijdewind richting Dirkshorn naar Oudkarspel. En dan komen we bij de Roskamsluis nabij Langedijk. Ook daar wordt de tijd weer stilgezet. Na het verlaten van de sluis gaat de tijd weer lopen en is het rechtdoor om te finishen bij Ossa na 51km.

Hier een link naar de route. En uiteraard verwachten we wat support tijdens onze tocht (dat kunnen we wel gebruiken). We komen notabene bijna langs Schagen 😊