Nieuws‎ > ‎Nieuws-2018‎ > ‎

Hilariteit op het vlot

Geplaatst 15 jun. 2018 23:33 door Web Items
Afgelopen maandag werd er door een groepje skiffeurs, die nu in de instructie zitten, het onderdeel "Klim in je skiff" geoefend. Dit keer niet in het zwembad, maar gewoon voor het vlot van RV de Kop. Niet alleen de instructie groep was er uiteindelijk. Ook een paar andere leden waren te horen gekregen dat er werd geoefend en besloten zich aan te sluiten bij deze oefening.

"Klim in je skiff" is van groot belang om regelmatig te oefenen. Het is ook niet een voorwaarde om het te kunnen, maar wel om te weten of je het kan. Zodoende weet je of je je energie kan gebruiken om in de skiff te klimmen, of om naar de kant te zwemmen. En deze energie heb je hard nodig als je in het water ligt. Dus ga daar efficiënt mee om.

Maar zoals ik al schrijf, het was een en al hilariteit op het vlot. Mede door de goede uitleg van Rick, kwam het herendeel op goede wijze in de skiff. Uiteindelijk werden een aantal leden overmoedig, en werden ook andere verrichtingen op het water geoefend. Zoals riemen wisselen en staan in de skiff incl. veilig boord houden. Ook de vaak zinloze opmerkingen vanaf de kant (iets met stuurlui en wal) kwamen de relaxte en gezellige sfeer goed tegemoet. 

Overall was het een zeer geslaagde en gezellige avond op het vlot (en in het water). En ik wil alle skiffeurs uitnodigen voor de volgende oefenavond "Klim in je skiff". Datum volgt.