Nieuws‎ > ‎Nieuws-2018‎ > ‎

ERM training 11 maart 2018 – Na ijs eindelijk weer aan de bak.

Geplaatst 15 mrt. 2018 00:08 door Web Items

Na een aantal weken niet consequent getraind te hebben, stapte de ERM roeiers afgelopen zondag weer de Valkkoog en de Moerbeek in. Doel was om te meten wat de gemiddelde snelheden zijn als er door elk roeiteam 3x wordt geroeid. Om 8 uur ging het eerste roeiteam van start. Met een beetje regen en een kleine oostenwindje was het prima roeiweer.

De Valkkoog roeiers gingen als eerste op weg richting Kolhorn. Zij hadden als taak om stukken van ca. 6,1 km te roeien. Daarna zouden ze weer terug zijn aan het vlot om daar van roeiteam te wisselen. En dat dus 3x per roeiteam. De Valkkoog heeft ca. 73 km afgelegd in 7:55 uur. Gemiddeld kwam dit op ca. 9,2 km/h.

De Moerbeek ging gehavend van start. Roeiteam 02 was (helaas) door ziekte en andere verplichtingen afwezig. En roeiteam 03 was niet compleet i.v.m. andere roeiverplichtingen. Hierdoor ging de Moerbeek met twee teams van start. Roeiteam 03 met een “leenstuur”. Roeiteam roeide 2x 14 km en 1 x10 km. Roeiteam 03 roeide 2x 14 km. Uiteindelijk roeide we met de Moerbeek ca. 64 km in 6:25 uur. Dat komt op een gemiddelde snelheid van 10 km/h.

De behaalde gemiddeldes zijn inclusief wisselen en 2x ronden. En wetende dat we nog wel wat trainingsuren zullen gaan maken, kunnen we met vol vertrouwen richting de ERM gaan werken. Het was een geslaagde dag. Met blaren op de handen en stijve spieren sloten we de dag om 16 uur af en ging een ieder weer voldaan naar huis. De volgende beproeving is op zondag 8 april. Dan gaan we met z’n allen de eerste 90 km van de Elfsteden Roeimarathon roeien. Dit is een hele belangrijke training omdat we dan de route roeien die ook in het donker geroeid moet gaan worden tijdens de ERM op 11 en 12 mei