Nieuws‎ > ‎Nieuws-2018‎ > ‎

Elfsteden Roeimarathon 2018 - 11 en 12 mei

Geplaatst 7 mei 2018 07:43 door Web Items
O,o,o,o ............ Nu begint het echt te kriebelen. Nu ik dit schrijf, is de tocht over 4 dagen. En je merkt aan alle ERM roeiers dat de spanning al een beetje begint toe te nemen. Niet gek natuurlijk. Komt de energie die erin gestoken is, van de afgelopen maanden, er goed uit. Kunnen we de doelen die we van te voren hebben gesteld met elkaar, waar maken? Ik weet het bijna zeker, denk ik :).

Deze week wordt er nog licht getraind en donderdag 10 mei gaan we de boten op de botenwagen leggen. Dus vanaf donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei kunnen de Valkkoog en de Moerbeek niet meer afgeschreven worden. En deze week het liefst ook niet meer. Zo om eventuele ongelukjes met de boten te voorkomen.
Vrijdag 11 mei vertrekken we met z'n allen om 12:00 naar Friesland. Daar zal om 14:00 de boten worden gekeurd op veiligheid en degelijkheid. Dan om 18.30 roeien we naar de start. Om 20:00 starten we vanaf de Prinsentuin in Leeuwarden.

Ik weet dat er een aantal leden ons zaterdag komen aanmoedigen langs de route. Dat vinden wij enorm tof. Vooral omdat de zaterdag een hele lange dag is. Om 6 uur in de ochtend wordt het al lekker licht maar dan moeten we nog ongeveer 11 a 12 uur roeien. En dan is het enorm gaaf als je tussen door door bekenden (en onbekenden) wordt aangemoedigd.

Ook weet ik dat er heleboel leden onze verrichtingen, via de Livepage van de Elfsteden Roeimarathon, in de gaten houden. Hier de link waar je ons live (via een bolletje op google maps) kan zien varen. Dit jaar heeft de Moerbeek startnummer 44 en de Valkkoog startnummer 73

In de Moerbeek roeien 3 teams van 3 roeiers en in de Valkkoog 4 teams van 3 roeiers. Hier onder zie je wie er in welk team roeit. Ook kan je hieronder zien hoe laat we ongeveer waar zijn. Dus schroom niet, fiets op de fietsendrager achterop de auto, en kom ons aanmoedigen.

Moerbeek (klik op plaatjes voor vergroting)
https://sites.google.com/a/rvdekop.nl/www/nieuws/nieuws-2018/elfstedenroeimarathon2018-11en12mei/Moerbeek.png

Valkkoog (klik op plaatjes voor vergroting)
https://sites.google.com/a/rvdekop.nl/www/nieuws/nieuws-2018/elfstedenroeimarathon2018-11en12mei/Valkkoog.png