Nieuws‎ > ‎Nieuws-2018‎ > ‎

Clubkampioenschappen groot succes

Geplaatst 1 okt. 2018 12:57 door Web Items   [ 1 okt. 2018 12:59 bijgewerkt ]

Op zaterdag 22 september heeft roeivereniging de Kop Schagen hun clubkampioenschappen gehouden. Gelukkig werkten de weergoden mee en kon er worden  gestreden in boten voor vier roeiers en een stuurman/vrouw en in de  eenpersoons skiff.

De winnaars waren De Koptoppers in de C4 en de skiff kampioen Sebastiaan Koelman. Zij kregen  de wisselbeker uitgereikt. Na de clubkampioenschappen werden er twee nieuwe boten gedoopt. De Stroe, een boot voor de wat zwaardere roeiers en de Tjallewal, een jeugdboot. De laatste is voor een groot deel bij elkaar gespaard met sponsorgeld. De leden, een aantal Schager ondernemers maar ook de gemeente heeft een mooie bijdrage gedaan, zodat de talentvolle jonge roeiers van De Kop nu in een echte wedstrijdboot kunnen trainen en wedstrijden kunnen roeien.


De Stroe werd gedoopt door Saskia Brekelmans die vanaf het begin van De Kop actief is geweest als bestuurslid en de Tjallewal werd door Marit Bak gedoopt. Zij heeft de aanzet gedaan om een wedstrijdboot voor de jeugd aan te schaffen. Marit roeit tegenwoordig bij Rv Ossa in Heerhugowaard, maar haar hart ligt nog steeds bij De Kop.

Het bestuur van de Kop wil Jan Rozing herenmode, Sanilux Verblauw, Brilservice Deutekom en Toes Montage bedanken voor hun bijdrage.