Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2018


Inschrijven voor Kika-Row

Geplaatst 30 jan. 2019 09:32 door Web Items

Zoals al eerder is aangegeven steunt onze vereniging het initiatief Kika-Row.

Op zaterdag 29 juni komt KikaRow roeiend langs Schagen. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (Kika-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s. De deelnemers leren roeien onder begeleiding van zeer ervaren roeiers bij roeiverenigingen door het hele land. Er zal geroeid worden in “The Vin”, een zeeroeiboot, yole de mer 35 met 1 stuurman/vrouw en 4 roeiers. De roeitocht wordt geheel begeleid door het Reddingsmuseum / KNRM. Zij varen het hele traject mee.

Tijdens deze tocht zullen er roeiers van RV de Kop, gesponsord, mee gaan roeien tijdens de etappe van Medemblik naar Alkmaar. Bij RV de Kop in Schagen zal een pauze zijn. Aangekomen in Schagen zal het opgehaalde bedrag door RV de Kop, overhandigd worden aan de Roeiers van "The Vin"

In "De Vijfde Stop" ligt een GROOT vel papier waarop men zich kan inschrijven voor de etappe Medemblik - Schagen of Schagen - Alkmaar. Diegene die zich inschrijft zal zich moeten laten sponsoren zoals Robert tijdens de Snerttocht aangaf. Gedetailleerdere info volgt t.z.t. nog. Als je wel al vragen hebt kan je die stellen aan Robert van Nulland, Karin de Wit, Gerard Kooijman en/of Bettina de Wild. Ze zijn regelmatig op de club te vinden.

Pubquiz 2019 op zaterdag 26 januari

Geplaatst 12 dec. 2018 09:58 door Web Items

Wegens groot succes van voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer een Pubquiz georganiseerd. Dit jaar een tikkeltje anders. Dit jaar is onze Igor de presentator. Voorgaande jaren was Bianca de rots in de branding. Dit jaar wil ze graag een keer winnen. Igor, leuk dat je dit op je wilt nemen #top

Wanneer:    Zaterdag 26 januari 2018
Hoe laat:    Aanvang 20 uur (inloop vanaf 19.30)
Voor wie:    Alle leden (incl. vriend, vriendin, man en of vrouw)
Kosten:        NTB


Snerttocht en BALV Zondag 6 januari 2019

Geplaatst 12 dec. 2018 09:45 door Web Items

Zondag 6 januari wordt onze jaarlijkse Snerttocht weer geroeid. Inloop is vanaf 10.30. Om 11.00 worden de boten gevuld zodat we met z'n allen even een "blokkie" om gaan roeien. Bij terugkomst kunnen we weer genieten van heerlijke snert, glühwein, warme chocolade etc. Tevens tijd om elkaar weer even de beste wensen toe te wensen. Om circa wordt de BALV (Bijzondere Algemene Ledenvergadering) gehouden. Zoals gebruikelijk zijn alle leden weer van harte welkom.

Koning Winter Toertocht, Zondag 9 December 2018

Geplaatst 12 dec. 2018 09:30 door Web Items   [ 12 dec. 2018 09:33 bijgewerkt ]

Acht van onze senior leden kunnen tevreden terugkijken op een zeer geslaagde Koning Wintertocht over de Amstelrivier en door de Amsterdamse grachtenDit was onze laatste toertocht van dit jaar. Organisator van deze jaarlijkse roeihappening is de R&ZV “De Amstel”, een van de oudste roeiverenigingen van ons land, opgericht Anno 1874 !!

Vorig jaar stonden wij reeds in de startblokken toen de tocht wegens een KNMI Code-Rood op het nippertje alsnog werd afgeblazen. Ook dit jaar was de belangstelling groot: maar liefst 45 boten met 165 deelnemers (!) roeiden bij een windkracht-5 deze 15 km tocht. In de ochtenduren trokken er nog pittige regenbuien over de Amstel, waardoor wij besloten om zo laat mogelijk te starten, een goed besluit want we hielden het op een enkel spatje na droog ! Met dit hoge aantal deelnemers wordt er gestart vanaf drie verschillende clublokaties, die tevens de roeiboten leveren.

Wij vertrokken met een C4 en een wherry vanaf de RV Willem-3. Het eerste deel over de Amstel voerde ons langs Carré naar de Magere Brug, hierna rechtsaf rondom Artis weer terug naar de AmstelHalverwege was een koek-en-zopie stop waar we aangenaam bestookt werden met vroegtijdige oliebollen! Hierna stuurden we via de Keizersgracht en de Leliegracht naar de PrinsengrachtWe hadden veel oponthoud verwacht van rondvaartboten, maar die lieten zich sporadisch waarnemen gelukkig. Er was op de grachten trouwens weinig vaart van sloepen en andere vaartuigen: het was dit keer een waar spektakel van louter roeiboten met nu en dan zelfs filevorming bij de bruggen!

Alle te passeren bruggen in Amsterdam, en dat zijn er nogal wat, zijn hoog en breed genoeg om zonder slippen of vallen te passeren, heel prettig roeien dus! Er werd zelfs verbazingwekkend genoeg een C3 waargenomen met alleen een stuur aan boord, de beide roeiers waren door onbekende oorzaak te water geraakt....is goed afgelopen zo vernamen we later. Bij het passeren van de Westertoren scheen zelfs het zonnetje even voor een goed fotomoment. Vanuit de Prinsengracht kwamen we al snel weer op de Amstelrivier terecht, die nu bij een windkracht 5-6 “hoog scheren” noodzakelijk wist te maken, gelukkig liepen we voor de wind weg. We hadden er zo'n zin in dat we de Willem-3 thuishaven zelfs even voorbij voeren!

Door ons verlangen naar snert hadden we de boten zeer snel op het droge, waarna we ons naar het verenigingsgebouw van de RV Amstel spoedden om aldaar honger en dorst te kunnen stillen. Met gloeiende koppen lieten we ons bier en snert goed smaken, een voorproefje voor 6 januari 2019 wanneer we hiervan op eigen bodem weer gaan genieten na onze jaarlijkse "Snerttocht'.

Wij danken nogmaals de Amstel voor hun perfekte organisatie en gastvrijheid !

Wellicht tot de volgende Koning Wintertocht !

Met roeigroet,

Rob Krommenhoek

namens de Toercommissie RV De Kop 

Sint weer binnengehaald door de roeipieten

Geplaatst 26 nov. 2018 12:01 door Web Items   [ 26 nov. 2018 12:02 bijgewerkt ]

Sint is weer in Schagen gearriveerd en de roeipieten waren erbij! 

Met veel plezier hebben jonge Pietjes en de meer ervaren Pieten de Schagerbrugger en Schager kinderen vermaakt bij de intocht

KikaRow komt langs Schagen

Geplaatst 10 nov. 2018 06:06 door Web Items   [ 30 jan. 2019 09:18 bijgewerkt ]

Op zaterdag 29 juni komt KikaRow roeiend langs Schagen. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (Kika-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s. De deelnemers leren roeien onder begeleiding van zeer ervaren roeiers bij roeiverenigingen door het hele land. Er zal geroeid worden in “The Vin”, een zeeroeiboot, yole de mer 35 met 1 stuurman/vrouw en 4 roeiers. De roeitocht wordt geheel begeleid door het Reddingsmuseum / KNRM. Zij varen het hele traject mee.
Tijdens deze tocht zullen er roeiers van RV de Kop, gesponsord, mee gaan roeien tijdens de etappe van Medemblik naar Alkmaar. Bij RV de Kop in Schagen zal een pauze zijn. Aangekomen in Schagen zal het opgehaalde bedrag door RV de Kop, overhandigd worden aan de Roeiers van "The Vin"

Lions Club Schagen gaat ook hier aan bijdragen. Zij verkopen heerlijke wijnen (per doos). Per doos wijn zal er een bedrag worden gesponsord aan RV de Kop, voor KikaRow. Deze wijnen kunnen, voor 29 november, besteld worden via Robert van Nuland. Via deze link zie je het bestelformulier. Als je deze invult en dan (een fotootje of screenshot) naar Robert van Nuland mailt, zullen deze wijnen rond 4 a 5 december bij "De Vijfde Stop" worden afgegeven.


Najaars Geslaagde......

Geplaatst 10 nov. 2018 05:38 door Web Items

Afgelopen zaterdag 3 november, tijdens koud, maar zonnig, weer zijn er weer drie leden afgeroeid.Tjitske is geslaagd voor S1 en Rosa en Adrie  zijn geslaagd voor S1 en St1. Dames proficiat, nu lekker vrij roeien.

RV de Kop 2de in 1e Roeimarathon wedstrijd (Horzol 2018)

Geplaatst 15 okt. 2018 08:01 door Web Items   [ 15 okt. 2018 08:06 bijgewerkt ]

Om 7 uur ging de wekker. Even voor 7 uur was ik al wakker. Toch er maar al uit. Mooi nog even tijd om zoveel mogelijk leden van RV de Kop en vrienden en vriendinnen te spammen met het gegeven dat we voor het eerst zouden meedoen met een wedstrijd. Niet een gewone wedstrijd maar een Marathon……….. er stonden zondag 14 oktober 51 hele kilometers voor de boeg. 

Om 9uur ging ik Rick ophalen met op de radio keihard “Killing in the name of”…… Laat Peter dat maar niet horen, die zou stuiterend in de auto zitten. Peter werd met alle rust door onze verzorger Kees opgehaald. Peter moet zijn energie natuurlijk goed bewaren voor deze 51 kilometer. Bram en Esther wonen bijna tegen HHW aan dus zei gingen ook zelf richting Roeivereniging Ossa. 

Na de boot te hebben geïnspecteerd en de Coxmate te hebben geïnstalleerd was het tijd voor de “Captainsmeeting”. Geen schokkend nieuws, we hadden ons immers goed voorbereid op deze tocht. We startte met nummer 64 als een na laatste. Voor ons startte 4 boten en na ons nog één. Een startveld van dus 6 boten in de C4X+ heren klasse. 

Even over 10.30 werden we opgeroepen om te gaan starten met de tocht. Es op stuur. Vol adrenaline werd er gejaagd op de boten die voor ons startte. Het ging als een jekko. Met een snelheid van ca. 12,7 km/h roeide we richting Alkmaar. Al snel haalde we het Franse team in (Bonjour…… Ca va ……. Tres bien), daarna ook Ossa en de Laak. We waren nog geen 3 km onderweg en we hadden de boot van Voorne Putten ook al te pakken en we lagen bij de wedstrijd al aan kop. Maar het team wat na ons gestart was, ZZV, kwam wel heel dichtbij. Op het mooie knobbeltjes water even voor Alkmaar werden we door ZZV ingehaald en zij lagen dan nu ook ruim op kop. Mede doordat ze 30 seconde na ons waren gestart. Toch liepen ze niet ver bij ons weg. Na een flauwe bocht voor Alkmaar kregen we wind tegen en merkte dat ZZV daar iets minder mee om kon gaan. We liepen weer wat in, maar niet veel. In Alkmaar werd er voor het eerst gewisseld. Deze wissel verliep zeer soepel. Onder de Friesebrug door en stuurboord uit richting ARZV en vandaar rechtdoor richting sluis Rustenburg. ZZV bleef inzicht en we liepen wat in, maar niet genoeg om als eerste in Rustenburg (18 km) aan te komen. 

Na het schutten nam ZZV een uitgebreide pauze terwijl wij na een kleine plaspauze onze tocht voorzette. We waren immers net warm. Met wind mee roeide we heerlijk richting het noorden. Via HHW oost, Obdam, Berkmeer en Veenhuizen roeiden we richting het Verlaat. Onderweg werden we luidkeels aangemoedigd door diverse Kop leden, vrienden en familie. Die aanmoedigingen konden we goed gebruiken, want we moesten wat tijd goed maken op ZZV. 

Na het Verlaat (34 km) begonnen we met het “Rondje Waarland”. Dit rondje  hadden we 3 weken geleden geoefend. We wisten dus dat er een paar lastige passages, smalle sloten en haakse (en soms meer dan haakse) bochten in het parcours zaten. Op de brug in Zijdewind stonden wederom veel toeschouwers. Zij zagen hoe geroutineerd deze passage (eerst een woonboot, dus beide boorden slippen, en gelijk daarna slippend vallen en goed sturen want de boot moest schuin de brug onderdoor) genomen werd. Nu stond er alleen nog een lastige passage op het program bij de Allemanskerk in Oudkarspel. Deze werd nog extra bemoeilijkt doordat er ook wat recreatief vaar verkeer ons tegoed kwam. Maar mede door goed stuurwerk van Rick werd deze horde professioneel genomen en konden we weer lekker doortrappen richting de Roskamsluis. Hier hadden we even tijd om nog wat voedsel tot ons te nemen en de laatste flessen water op te drinken. Tijdens deze pauze begonnen we te merken dat de billen, benen en armen toch wel gevoelig (=begon pijn te doen) werden. Dus niet te lang pauze, op naar de laatste 4,5 km. 


Het was nu weer breed water. Maar wel wind tegen. Maar zoals bekend is: “een goede motor heeft goede ventilatie nodig”. Daadwerkelijk werden in deze laatste 4,5 km de laatste PK’s die er nog inzaten, er uitgegooid. In de verte voer nog een wherry. Zou dus mooi zijn om die nog even voor de finish te pakken. Onder de aanmoedigingen van Peter op stuur, gaven we nog even alles en kwamen we net voor deze wherry over de finish. 

Onze eindtijd was 04:25:59. ZZV had echter een eindtijd van 04:23:28. Dit betekend dat we in onze eerste marathonwedstrijd 2de zijn geworden met een achterstand van 02:31 min op de winnaar ZZV. Een puike prestatie vinden wij zelf. Dus konden we, nadat onze verzorger Kees ons had voorzien van een heerlijk koud biertje, met opgeheven hoofd terugkeren naar Schagen (mede door de "geluksdrol"). Maar dit smaakt naar meer…….


Zondag 14 oktober Horzol 2018

Geplaatst 13 okt. 2018 22:12 door Web Items

Vandaag (zondag 14 oktober) gaan Peter, Rick, Bram, Esther en Edwin meedoen met de Horzol, georganiseerd door Roeivereniging Ossa. Onze start is om 10.30 voor het vlot van Ossa. 
We zijn te volgen via Glympse
En hier ook de route 
Wie komt deze kanjers aanmoedigen tijdens hun tocht van 51km.

Kop-Kogge-Ossa roeiers actief in het "Duizend Eilandenrijk"

Geplaatst 10 okt. 2018 11:11 door Web Items

Maar liefst 18 Roeiers maakten op Zondagmiddag 30 September gebruik van de Ossa gastvrijheid en van goed roeiweer om een, voor dit jaar laatste gezamenlijk georganiseerde, roeitocht te houden.

De laatste keer dat wij het Duizend Eilandenrijk van Broek op Langedijk beroeiden was in Maart 2016, maar voor velen was dit de eerste keer om dit aloude water te bezoeken.

In de 17e eeuw waren hier in een moerasgebied duizenden eilandjes.

Tot in de jaren zestig werd hier nog met akkerschuiten de groente naar de Broeker Veiling vervoerd.

Het was een hard en arm bestaan....

Wij roeiden in kiellinie met drie prachtige C4+ boten en een C2+ onder de bezielende stuurleiding van organisator Arie Dekker, die in dit gebied is groot geworden en hier graag op prettige wijze over verhaalt.

Arie had een werkelijk prachtige tocht in dit gebied uitgezet.

De sluis, met een verval van ruim een meter, welke toegang geeft tot het gebied, bevindt zich schuin tegenover het Ossa vlot en draait op verzoek.

Uit de sluis komend roeiden we eerst een rondje Oosterdel, vervolgens langs het Museum Broeker Veiling en achter de Dorpsstraat langs naar de Noorderplas.

Na een rondje plas volgde een waar doolhof aan vaarten en sloten.

Hier was het veelvuldig “houden, ronden en slippen” geblazen.

De enige rondvaartboot in dit gebied vond het echter nodig om op een zeer smal gedeelte onze reeds geslipte riemen er bijna vanaf te varen...

De stuur van de C4 Wijde Vaart kon zich tijdig op de boeg van deze boot afzetten....

Op de rand van het kerkhof aan de Langebalkweg van Zuid Scharwoude vond een hoognodige maar korte sanitaire stop plaats, gelukkig was er niemand die dit zag.....

De krikkemikken achter ons latend konden we eindelijk weer eens lekker uittrappen en doorvallen, full speed naar de overhaal nabij de Roskamsluis.

Hier sjouwden we de boten dwars door vele schapenuitwerpselen tegen de dijk op om in het kanaal Alkmaar-Kolhorn te kunnen belanden.

Nu was het nog slechts vier kilometer terug naar het Ossa-vlot.

Bootwassen en toen aan de koffie met cake.

Het was weer een prachtige dag geweest!

Ossa bedankt en weer graag tot een gezamenlijk roeis !

1-10 of 36