Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2018


Verslag Weerribben Roeimarathon - Stolpen

Geplaatst 9 apr. 2019 23:17 door Web Items   [ 9 apr. 2019 23:17 bijgewerkt ]


Zaterdagochtend 6 april gaat om half 6 de wekker, want we vertrekken om half 7 naar Steenwijk.

Wij dat zijn Chris, Rick en Petra S.. De rest van de 

Bij de roeivereniging worden nog even de laatste tips over de 54 km lange route uitgewisseld, maar dan kunnen al snel de boten te water. Eerst de heren C4+, voor ons is dat de Oudesluis met Edwin, Stella, Walter, Rick en Sebastiaan K.. Daarna de Stolpen met Saskia K., Jitske, Wilco, Nick en Petra S, die uitkomt in de mix C4+. En onze laatste boot is de Valkkoog met Niels, Robbert en Chris die uitkomen in de heren C2+. In totaal deden er 90 boten mee.marathonroeiers zijn al een dagje eerder naar Steenwijk vertrokken om de boten weg te brengen en te genieten van een heerlijke maaltijd en uitstekend hotel in de buurt van de roeivereniging. 

De route begint en eindigt op een kanaal, maar voornamelijk hebben we tussen mooie rietvelden met molentjes door geroeid. Op de rietvelden waren ze druk bezig met het oogsten van het riet. We kwamen ook een paar dorpjes met hele mooie huizen tegen, waar de slootjes vaak erg smal waren. Dat betekende aan één kant slippen en aan de andere kant roeien. Maar niet te hard roeien, want dan kan de stuur het niet bijhouden. Ook de haakse bochten vergden aardig wat stuurkunst, maar uiteindelijk zijn we ze allemaal goed doorgekomen. 

Na 10 km hebben slag (Wilco) en stuur (Saskia) op het water gewisseld. Na 20 km stond Kees Ooms ons op te wachten met nieuwe bevoorrading en kon er weer gewisseld worden. Gelukkig zag hij dat er een rigger niet goed vast zat en kon dat ter plekke gemaakt worden. Kees, wat waren we blij met jou!

Met een nieuwe slag (Petra) en stuur (Jitske) konden we op naar de 30 km. Daar begonnen de eerste blaren en zere billen zich te melden. Wat ben je dan blij dat je mag gaan sturen!

Zo rond de 42 km waren we op zoek naar een plekje om te wisselen aan de kant. En dan staat daar zomaar Kees Ooms weer lachend langs de kant, die ons helpt met aanleggen en nog wat lekkers in zijn gele kratje had.  Kees, wat waren we weer blij om jou te zien! 

Nick zou de laatste etappe gaan sturen, maar deze jonge god meldt gewoon na 43 km roeien, dat hij die laatste etappe ook nog wel roeiend door wil brengen. Wat een held!

En wat ben ik blij dat ik die laatste etappe mag sturen, want het was wel afzien voor de roeiers.

De blaren op je handen zijn nog nooit zo groot geweest, dat kussentje onder je billen wordt nog nooit zo erg gemist en aan dat kanaal lijkt wel geen eind te komen.

Maar dan toch, na 54 km en  5 uur, 54 minuten en 50 seconden gaan we dan toch over de finish.

Hiermee werden we 4e in de mix C4+.

Wat een topdag!

Speciaal woord van dank voor Nick, die alles geroeid heeft en voor Kees Ooms.  Kees, super dat je ons zo geholpen hebt!

Verslag Weerribben Roeimarathon - Oude Sluis

Geplaatst 9 apr. 2019 23:10 door Web Items   [ 9 apr. 2019 23:13 bijgewerkt ]

Het is vrijdagmiddag 5 april ca. 15.00. De eerste helpende handjes van Kees komen het terrein RV de Kop terrein oprijden. Voor die tijd heeft onze Kees al de diverse boten afgeriggerd en allerlei zaken zoals lenspompen, hoosvaten, peddels, pickhaken etc. al bij elkaar gezocht om mee te nemen naar de Steenwijk, alwaar op zaterdag de start is van de wedstrijd. De boten worden op de botenwagen gelegd en om 16 uur wordt afgereisd naar Steenwijk. 

De dag ervoor werden we opgeschrikt met het feit dat doordat er windkracht 3 a 4 werd verwacht, de alternatieve route werd geroeid. Iets waar wij totaal niet rekening mee werd gehouden omdat het maar windje 3 a 4 zou worden……… wat nou wind. 

Om ca. 17.30 werden we vriendelijk staande gehouden door een steward van RV ’t Diep bij de rotonde, 1 km voor de roeivereniging. De roeivereniging ligt aan een boeren pad waar maar net één auto te gelijk over kan, laat staan meerder botenwagens. En het was al lekker druk op de vereniging met botenwagens. De stewards leidde alles in goede banen zodat alles heerlijk rustig en ordelijk verliep. Dat zou later in het restaurant bij een niet nader te noemen hotel wel anders worden. Op de club kwamen de 10 roeiers (Jitske, Saskia, Stella, Walter, Nick, Robert, Niels, Wilco, Sebastiian en Edwin) die ook bleven slapen in het niet nader te noemen hotel ook tezamen. Met z’n allen werd snel alle boten (Oude Sluis, Stolpen en Valkkoog) opriggerd zodat we met z’n allen konden gaan inchecken en eten in het niet nader ….. 

Toen lekker nassen. We hadden elkaar natuurlijk al een hele tijd niet gesproken dus het was een heerlijk geklets in het restaurant. De grote verhalen gingen weer van links naar rechts over tafel en hadden eigenlijk geen oog voor onze vriendelijke (achteraf nors blijkende) serveerster. Uiteindelijk kreeg ze uit ons wat we wilde eten en drinken. Maar ging niet van harte. We hadden het zo gezellig met elkaar. Uiteindelijk heerlijk gegeten en gedronken. NB. De koffie mocht niet tijdens het ijs geserveerd worden. Dat mocht pas na het ijs. Uiteindelijk gaf Edwin aan dat iedereen om 22uur in zijn bedje moest liggen en dat om 22.30 het licht uit ging. Iedereen gaf hier uiteraard gehoor aan.

Om 06.30 was iedereen weer fris wakker en zaten we om 07.00 (sommige al om 06.50) aan het ontbijt. Prima geregeld allemaal weer. Zo doende konden we netjes om 08.00 op de club zijn Aldaar kwamen ook de laatste 3 roeiers (Petra, Rick en Chris) erbij. Op de captainsmeeting legde ze nogmaals uit dat de alternatieve route werd afgelegd. Dit ook vanwege dat er veel teams waren die geen ervaring hadden met harde wind….. COMPETITIEVERVALSING noemen we dat (geintje J) 


Om 08.35 startte de Oude Sluis. In het start vak schoot nog even het voetenbord van Rick er helemaal uit maar dat was dan ook alle malaise wat ons te wachtte stond….. Nou ja….. Met Ed op stuur gingen we als een gek van start en haalde al snel twee concurrenten in. En na de eerste 5 km de eerste haakse bocht …… Die werd puik genomen. 

Daarna een stuk rechtdoor dus tijd om als stuur even naar voren te bewegen om een krentenbol te pakken. En ja hoor ………… floeps ……. Daar ging een peddel het water in. Maar de wedstrijd wacht op niemand….. ook niet op een zwemmende peddel ……. Door en door moesten we. Om de 10km wisselde we steeds en dat ging hartstikke goed. De route was zeer fraai. Langs mooie huizen aan het water, her en der een ooievaarsnest met klepperende ooievaars erin,  smal water waar we met maar één riem konden roeien en zeer veel haakse bochten (in totaal ca. 25 stuks). En dat ging niet in onze koude kleren zitten. We merkte wel dat we deze bochten zeer goed namen (na elke bocht liepen we weer uit op oplopende boten) maar de snelheid ging toch wat naar beneden. Zeker na 30km. Op kilometer 43 werden we nog door Kees voorzien van wat eten en vers water waarna we aan de laatste 11,5km konden beginnen. Het waren twee recht kanalen die we moesten afleggen. Ieder was met zichzelf bezig om te overleven. We telde wel met z’n allen af en werden goed aangemoedigd door Sebastiaan (K). Uiteindelijk konden we er toch nog een sprint uitknallen de laatste 500m en kwamen we in een tijd van 05:40:57 binnen waarmee we 5de werden in onze klasse. Topprestatie. Op naar de ERM!!!!

Inschrijven voor Kika-Row

Geplaatst 30 jan. 2019 09:32 door Web Items

Zoals al eerder is aangegeven steunt onze vereniging het initiatief Kika-Row.

Op zaterdag 29 juni komt KikaRow roeiend langs Schagen. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (Kika-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s. De deelnemers leren roeien onder begeleiding van zeer ervaren roeiers bij roeiverenigingen door het hele land. Er zal geroeid worden in “The Vin”, een zeeroeiboot, yole de mer 35 met 1 stuurman/vrouw en 4 roeiers. De roeitocht wordt geheel begeleid door het Reddingsmuseum / KNRM. Zij varen het hele traject mee.

Tijdens deze tocht zullen er roeiers van RV de Kop, gesponsord, mee gaan roeien tijdens de etappe van Medemblik naar Alkmaar. Bij RV de Kop in Schagen zal een pauze zijn. Aangekomen in Schagen zal het opgehaalde bedrag door RV de Kop, overhandigd worden aan de Roeiers van "The Vin"

In "De Vijfde Stop" ligt een GROOT vel papier waarop men zich kan inschrijven voor de etappe Medemblik - Schagen of Schagen - Alkmaar. Diegene die zich inschrijft zal zich moeten laten sponsoren zoals Robert tijdens de Snerttocht aangaf. Gedetailleerdere info volgt t.z.t. nog. Als je wel al vragen hebt kan je die stellen aan Robert van Nulland, Karin de Wit, Gerard Kooijman en/of Bettina de Wild. Ze zijn regelmatig op de club te vinden.

Pubquiz 2019 op zaterdag 26 januari

Geplaatst 12 dec. 2018 09:58 door Web Items

Wegens groot succes van voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer een Pubquiz georganiseerd. Dit jaar een tikkeltje anders. Dit jaar is onze Igor de presentator. Voorgaande jaren was Bianca de rots in de branding. Dit jaar wil ze graag een keer winnen. Igor, leuk dat je dit op je wilt nemen #top

Wanneer:    Zaterdag 26 januari 2018
Hoe laat:    Aanvang 20 uur (inloop vanaf 19.30)
Voor wie:    Alle leden (incl. vriend, vriendin, man en of vrouw)
Kosten:        NTB


Snerttocht en BALV Zondag 6 januari 2019

Geplaatst 12 dec. 2018 09:45 door Web Items

Zondag 6 januari wordt onze jaarlijkse Snerttocht weer geroeid. Inloop is vanaf 10.30. Om 11.00 worden de boten gevuld zodat we met z'n allen even een "blokkie" om gaan roeien. Bij terugkomst kunnen we weer genieten van heerlijke snert, glühwein, warme chocolade etc. Tevens tijd om elkaar weer even de beste wensen toe te wensen. Om circa wordt de BALV (Bijzondere Algemene Ledenvergadering) gehouden. Zoals gebruikelijk zijn alle leden weer van harte welkom.

Koning Winter Toertocht, Zondag 9 December 2018

Geplaatst 12 dec. 2018 09:30 door Web Items   [ 12 dec. 2018 09:33 bijgewerkt ]

Acht van onze senior leden kunnen tevreden terugkijken op een zeer geslaagde Koning Wintertocht over de Amstelrivier en door de Amsterdamse grachtenDit was onze laatste toertocht van dit jaar. Organisator van deze jaarlijkse roeihappening is de R&ZV “De Amstel”, een van de oudste roeiverenigingen van ons land, opgericht Anno 1874 !!

Vorig jaar stonden wij reeds in de startblokken toen de tocht wegens een KNMI Code-Rood op het nippertje alsnog werd afgeblazen. Ook dit jaar was de belangstelling groot: maar liefst 45 boten met 165 deelnemers (!) roeiden bij een windkracht-5 deze 15 km tocht. In de ochtenduren trokken er nog pittige regenbuien over de Amstel, waardoor wij besloten om zo laat mogelijk te starten, een goed besluit want we hielden het op een enkel spatje na droog ! Met dit hoge aantal deelnemers wordt er gestart vanaf drie verschillende clublokaties, die tevens de roeiboten leveren.

Wij vertrokken met een C4 en een wherry vanaf de RV Willem-3. Het eerste deel over de Amstel voerde ons langs Carré naar de Magere Brug, hierna rechtsaf rondom Artis weer terug naar de AmstelHalverwege was een koek-en-zopie stop waar we aangenaam bestookt werden met vroegtijdige oliebollen! Hierna stuurden we via de Keizersgracht en de Leliegracht naar de PrinsengrachtWe hadden veel oponthoud verwacht van rondvaartboten, maar die lieten zich sporadisch waarnemen gelukkig. Er was op de grachten trouwens weinig vaart van sloepen en andere vaartuigen: het was dit keer een waar spektakel van louter roeiboten met nu en dan zelfs filevorming bij de bruggen!

Alle te passeren bruggen in Amsterdam, en dat zijn er nogal wat, zijn hoog en breed genoeg om zonder slippen of vallen te passeren, heel prettig roeien dus! Er werd zelfs verbazingwekkend genoeg een C3 waargenomen met alleen een stuur aan boord, de beide roeiers waren door onbekende oorzaak te water geraakt....is goed afgelopen zo vernamen we later. Bij het passeren van de Westertoren scheen zelfs het zonnetje even voor een goed fotomoment. Vanuit de Prinsengracht kwamen we al snel weer op de Amstelrivier terecht, die nu bij een windkracht 5-6 “hoog scheren” noodzakelijk wist te maken, gelukkig liepen we voor de wind weg. We hadden er zo'n zin in dat we de Willem-3 thuishaven zelfs even voorbij voeren!

Door ons verlangen naar snert hadden we de boten zeer snel op het droge, waarna we ons naar het verenigingsgebouw van de RV Amstel spoedden om aldaar honger en dorst te kunnen stillen. Met gloeiende koppen lieten we ons bier en snert goed smaken, een voorproefje voor 6 januari 2019 wanneer we hiervan op eigen bodem weer gaan genieten na onze jaarlijkse "Snerttocht'.

Wij danken nogmaals de Amstel voor hun perfekte organisatie en gastvrijheid !

Wellicht tot de volgende Koning Wintertocht !

Met roeigroet,

Rob Krommenhoek

namens de Toercommissie RV De Kop 

Sint weer binnengehaald door de roeipieten

Geplaatst 26 nov. 2018 12:01 door Web Items   [ 26 nov. 2018 12:02 bijgewerkt ]

Sint is weer in Schagen gearriveerd en de roeipieten waren erbij! 

Met veel plezier hebben jonge Pietjes en de meer ervaren Pieten de Schagerbrugger en Schager kinderen vermaakt bij de intocht

KikaRow komt langs Schagen

Geplaatst 10 nov. 2018 06:06 door Web Items   [ 30 jan. 2019 09:18 bijgewerkt ]

Op zaterdag 29 juni komt KikaRow roeiend langs Schagen. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (Kika-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s. De deelnemers leren roeien onder begeleiding van zeer ervaren roeiers bij roeiverenigingen door het hele land. Er zal geroeid worden in “The Vin”, een zeeroeiboot, yole de mer 35 met 1 stuurman/vrouw en 4 roeiers. De roeitocht wordt geheel begeleid door het Reddingsmuseum / KNRM. Zij varen het hele traject mee.
Tijdens deze tocht zullen er roeiers van RV de Kop, gesponsord, mee gaan roeien tijdens de etappe van Medemblik naar Alkmaar. Bij RV de Kop in Schagen zal een pauze zijn. Aangekomen in Schagen zal het opgehaalde bedrag door RV de Kop, overhandigd worden aan de Roeiers van "The Vin"

Lions Club Schagen gaat ook hier aan bijdragen. Zij verkopen heerlijke wijnen (per doos). Per doos wijn zal er een bedrag worden gesponsord aan RV de Kop, voor KikaRow. Deze wijnen kunnen, voor 29 november, besteld worden via Robert van Nuland. Via deze link zie je het bestelformulier. Als je deze invult en dan (een fotootje of screenshot) naar Robert van Nuland mailt, zullen deze wijnen rond 4 a 5 december bij "De Vijfde Stop" worden afgegeven.


Najaars Geslaagde......

Geplaatst 10 nov. 2018 05:38 door Web Items

Afgelopen zaterdag 3 november, tijdens koud, maar zonnig, weer zijn er weer drie leden afgeroeid.Tjitske is geslaagd voor S1 en Rosa en Adrie  zijn geslaagd voor S1 en St1. Dames proficiat, nu lekker vrij roeien.

RV de Kop 2de in 1e Roeimarathon wedstrijd (Horzol 2018)

Geplaatst 15 okt. 2018 08:01 door Web Items   [ 15 okt. 2018 08:06 bijgewerkt ]

Om 7 uur ging de wekker. Even voor 7 uur was ik al wakker. Toch er maar al uit. Mooi nog even tijd om zoveel mogelijk leden van RV de Kop en vrienden en vriendinnen te spammen met het gegeven dat we voor het eerst zouden meedoen met een wedstrijd. Niet een gewone wedstrijd maar een Marathon……….. er stonden zondag 14 oktober 51 hele kilometers voor de boeg. 

Om 9uur ging ik Rick ophalen met op de radio keihard “Killing in the name of”…… Laat Peter dat maar niet horen, die zou stuiterend in de auto zitten. Peter werd met alle rust door onze verzorger Kees opgehaald. Peter moet zijn energie natuurlijk goed bewaren voor deze 51 kilometer. Bram en Esther wonen bijna tegen HHW aan dus zei gingen ook zelf richting Roeivereniging Ossa. 

Na de boot te hebben geïnspecteerd en de Coxmate te hebben geïnstalleerd was het tijd voor de “Captainsmeeting”. Geen schokkend nieuws, we hadden ons immers goed voorbereid op deze tocht. We startte met nummer 64 als een na laatste. Voor ons startte 4 boten en na ons nog één. Een startveld van dus 6 boten in de C4X+ heren klasse. 

Even over 10.30 werden we opgeroepen om te gaan starten met de tocht. Es op stuur. Vol adrenaline werd er gejaagd op de boten die voor ons startte. Het ging als een jekko. Met een snelheid van ca. 12,7 km/h roeide we richting Alkmaar. Al snel haalde we het Franse team in (Bonjour…… Ca va ……. Tres bien), daarna ook Ossa en de Laak. We waren nog geen 3 km onderweg en we hadden de boot van Voorne Putten ook al te pakken en we lagen bij de wedstrijd al aan kop. Maar het team wat na ons gestart was, ZZV, kwam wel heel dichtbij. Op het mooie knobbeltjes water even voor Alkmaar werden we door ZZV ingehaald en zij lagen dan nu ook ruim op kop. Mede doordat ze 30 seconde na ons waren gestart. Toch liepen ze niet ver bij ons weg. Na een flauwe bocht voor Alkmaar kregen we wind tegen en merkte dat ZZV daar iets minder mee om kon gaan. We liepen weer wat in, maar niet veel. In Alkmaar werd er voor het eerst gewisseld. Deze wissel verliep zeer soepel. Onder de Friesebrug door en stuurboord uit richting ARZV en vandaar rechtdoor richting sluis Rustenburg. ZZV bleef inzicht en we liepen wat in, maar niet genoeg om als eerste in Rustenburg (18 km) aan te komen. 

Na het schutten nam ZZV een uitgebreide pauze terwijl wij na een kleine plaspauze onze tocht voorzette. We waren immers net warm. Met wind mee roeide we heerlijk richting het noorden. Via HHW oost, Obdam, Berkmeer en Veenhuizen roeiden we richting het Verlaat. Onderweg werden we luidkeels aangemoedigd door diverse Kop leden, vrienden en familie. Die aanmoedigingen konden we goed gebruiken, want we moesten wat tijd goed maken op ZZV. 

Na het Verlaat (34 km) begonnen we met het “Rondje Waarland”. Dit rondje  hadden we 3 weken geleden geoefend. We wisten dus dat er een paar lastige passages, smalle sloten en haakse (en soms meer dan haakse) bochten in het parcours zaten. Op de brug in Zijdewind stonden wederom veel toeschouwers. Zij zagen hoe geroutineerd deze passage (eerst een woonboot, dus beide boorden slippen, en gelijk daarna slippend vallen en goed sturen want de boot moest schuin de brug onderdoor) genomen werd. Nu stond er alleen nog een lastige passage op het program bij de Allemanskerk in Oudkarspel. Deze werd nog extra bemoeilijkt doordat er ook wat recreatief vaar verkeer ons tegoed kwam. Maar mede door goed stuurwerk van Rick werd deze horde professioneel genomen en konden we weer lekker doortrappen richting de Roskamsluis. Hier hadden we even tijd om nog wat voedsel tot ons te nemen en de laatste flessen water op te drinken. Tijdens deze pauze begonnen we te merken dat de billen, benen en armen toch wel gevoelig (=begon pijn te doen) werden. Dus niet te lang pauze, op naar de laatste 4,5 km. 


Het was nu weer breed water. Maar wel wind tegen. Maar zoals bekend is: “een goede motor heeft goede ventilatie nodig”. Daadwerkelijk werden in deze laatste 4,5 km de laatste PK’s die er nog inzaten, er uitgegooid. In de verte voer nog een wherry. Zou dus mooi zijn om die nog even voor de finish te pakken. Onder de aanmoedigingen van Peter op stuur, gaven we nog even alles en kwamen we net voor deze wherry over de finish. 

Onze eindtijd was 04:25:59. ZZV had echter een eindtijd van 04:23:28. Dit betekend dat we in onze eerste marathonwedstrijd 2de zijn geworden met een achterstand van 02:31 min op de winnaar ZZV. Een puike prestatie vinden wij zelf. Dus konden we, nadat onze verzorger Kees ons had voorzien van een heerlijk koud biertje, met opgeheven hoofd terugkeren naar Schagen (mede door de "geluksdrol"). Maar dit smaakt naar meer…….


1-10 of 38