Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

Wedstrijdnieuws: Succesvol op DiNHo wedstrijden

Geplaatst 5 mrt. 2017 22:14 door Info RVdeKop
Zondag 5 maart 2017 was de ARZV (Alkmaarse Roei- en Zeil Vereniging) gastheer voor de jeugd- en juniorencompetitie van het district Noord-Holland (kortweg DiNHo). Ruim 300 jonge roeiers gingen met elkaar de strijd aan, zowel op het water als op de ergometer. De Hoornse Vaart in Alkmaar was het toneel van dit strijdgewoel. De ARZV stond garant voor een strakke organisatie en een supergezellige sfeer.


De competitie 
In de periode van september tot en met maart wordt iedere maand door een roeivereniging uit het district Noord-Holland een DiNHo-wedstrijd georganiseerd voor jeugdroeiers (t/m 14 jaar) en junioren (15 t/m 18 jaar). Ieder team wat aan een DiNHo-wedstrijd mee doet, kan punten verdienen. Om opgenomen te worden in het eindklassement moet een team minimaal aan 4 van de 6 DiNHo-
wedstrijden meedoen. De winnaars van de DiNHo-competitie kunnen meedoen aan de landelijke finale van de Juniorencompetitie, die door de KNRB wordt georganiseerd. 

Wedstrijdonderdelen
Ieder team roeit twee afstanden direct na elkaar. Alle teams roeien een 400 meter. De jeugdroeiers roeien daarnaast nog een wedstrijd over 250 meter. De tweede wedstrijd voor de junioren gaat over 700 meter. 
Naast de strijd op het water wordt er ook gestreden op de ergometers. Jeugdroeiers roeien een afstand van 250 meter. De junioren ergometeren 500 meter. 

De jeugd van de Kop hebben op de ergometer individueel in hun categorie prima tijden neergezet.
Zowel de J18 als de M18 eindigden op de tweede plaats in het totaalklassement.
Ċ
Info RVdeKop,
5 mrt. 2017 22:14