Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

Valkkoog vaart door Alkmaar

Geplaatst 22 jul. 2017 13:03 door Web Items

……… en daar gingen we dan, met 60 km voor de boeg. Bram loosde ons soepel onder de eerste bruggen door richting Kolhorn. Het was al gelijk warm tijdens de eerste etappe richting de Braaksluis. Windje mee en 20  ̊C gelijk al om 9uur ……. Dat is zweten. Net na de Molenkloksluis werden we al flink aangemoedigd door onze voorzitter. Bij de Braaksluis wisselde we van stuur. Bram ging op slag en Edwin op stuur.

Het werd een pittige etappe. Vanaf Winkel hadden we windje 4 tegen. Gelukkig werden we bij het Verlaat hards tochtig aangemoedigd door de heer van Nuland met dochter. Net voor de Roskamsluis bij Noord-Scharwoude werd een korte pauze ingelast om even een broodje te doen. 

Na 10 minuten voeren we de Roskamsluis in. Sluiswachter maakte even een praatje met ons tijdens de 15cm dat we weer omlaag (of toch omhoog) gingen. Wilde zelfs nog wel even een bakkie zetten voor ons. Maar we hadden haast. De tocht ging verder langs Ossa en het stuk wat we kennen van de AA-race. Onderweg werden we meerdere malen op de klik genomen door onze fotograaf Sebastiaan van Stam. Wat is er mooier dan op de foto met een molen. Ook bij de brug bij de Berverkoog werden we weer aangemoedigd. Dit keer door Rob Koningstein met eega en Pip. 

Bij ARZV aangekomen werd het weer even minder. Mooi om even bij hen binnen te wippen. De deur stond iig open. De club schilder was bezig het clubgebouw te voorzien van een smetteloos wit kleurtje. Daar even een cup a soepie en een broodje naar binnen gewerkt. We konden beginnen met het aanvangen van de terug vaart. 

Via Alkmaar Noord (de Zes Wielen) kwamen we op het Noord Hollands kanaal. Onder toeziend oog van de winkelende mensen kamen we bij de eerste vlotbrug bij Koedijk. Daarna volgde al snel de Rekervlotbrug. Hierna konden we ons weer opmaken op een stukje doorroeien. Helaas begon het wel wat te miezeren en met een zijwind 4 werd het er niet lekkerder op. Vooral niet voor de stuur. Maar gelukkig werd het ook al weer snel droog. 

Bij Burgervlotbrug was het echt weer droog. Hier werden we door Saskia en Alfred (en kids) verwelkomt. Na het nemen van de vlotbrug draaide het kanaal gunstig zodat we de laatste 15km lekker wind mee hadden. We begonnen nu de billen, het ruggetje, handen en benen te voelen. Tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug moest er voor de laatste keer gewisseld worden. Dat was een spannende wissel op een schuin stukkie kade. Maar ook dat overleeft. Toen volle pijp richting Sint Maartensvlotbrug. Hier stond de voorzitter met zijn vrouw. Hij wist toch nog even tijd te maken voor ons tijdens de viering van (ik meen) zijn 40-jarig huwelijk ……….. en dat met dezelfde vrouw. (dat ze dat heeft volgehouden 😊) Namens ons nog gefeliciteerd. 

Helaas kwamen we nu weer in bekend terrein. De laatste 7km was daarom wat zaaier en duurde (voor Bram en mij) heel lang. Het was een bekend gevoel dat ik samen met Saskia ook had tijdens onze laatste etappe van de ERM. Uiteindelijk kwamen we net even voor 17uur aan op het vlot bij RV de Kop. 

Het was een leuke tocht met prima weer. Goed het gevoel gekregen hoe het voelt als je met z’n drieën 60 km (per persoon 40km) roeit. Volgende dag wat stijf en een vermoeide onderrug. Leuk dat we op diverse punten door onze clubgenoten zijn aangemoedigd. 

En volgend jaar doen we hem weer. Misschien dan, als er meer animo is, in een C4+. Ons volgende doel is de Noord Holland tocht van ARZV op zaterdag 2 september. Een tocht van 70km die we als estafette team willen gaan roeien. Dus per team roei je “maar” 35km. Dus 20km per persoon. Een mooie training zo na de vakantie. Wil je meedoen, mail naar erm@rvdekop.nl

Roeigroet van Bram, Esther en Edwin