Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

RV de Kop roeit NH Tocht 2 september 2017

Geplaatst 15 sep. 2017 22:30 door Web Items

RV de Kop roeit de Noord Holland Tocht 2017 (70km)

05.45 ging de wekker. Broodjes smeren, drinken in de koelbox, droge kleren mee en hup naar de club waar we om 06.30 moesten verzamelen. Windstil was het en in de verte wat gedonder in de lucht. De avond ervoor hadden we al de Oudesluis op de botenwagen gelegd. Dus het was een kwestie van aankoppelen en gaan. 

07.15 kwamen we aan bij ARZV. Boot opriggeren en het was even tijd voor een bakkie. We zouden immers tussen 08.00 en 08.45 starten. Na de uitleg van het parcours konden we het water op. He bah …….. begint het net te regenen. Maar gelukkig van korte duur. Tijdens het inleggen van de riemen bleek dat we een riem van de Stolpen mee hadden genomen. Maar gelukkig hadden we een setje extra riemen mee. Maar die voegde niet. Gelukkig konden we de tocht beginnen met een geleend setje van ARZV. 

Dus met horten en stoten begonnen we om 08.30 met de tocht. Met Saskia op stuur begon team 01 (Peter, Jitske, Esther en Edwin) de eerste etappe. Etappe van 10 km naar Akersloot. We gingen zo hard dat we bij het opkomen van het Noord Hollands kanaal uit de bocht vlogen zodat we moesten houden en wat moesten ronden. De adrenaline in onze lichamen begon te koken. Het resultaat was dat we tot Akersloot ruim 13km/h roeide. Veel te gek eigenlijk. Maar wel gaaf. Net na het pontje van Akersloot nam team 02 (Saskia, Bas, Petra en Robert) het over. Zij roeide veel slimmer. Met een mooi constante snelheid voeren we via Wormerveer over de Zaan richting Zaanstad. Mooi etappe met de Zaanse Schans op de achtergrond. Bij RV de Zaan wisselde we weer voor de etappe naar Neck. 

In Neck werd de tijd stilgezet zodat we daar even 45min de tijd hadden om te lunchen. Via Purmerend roeide team 02 naar Oosthuizen. Leuke route via gehuchtjes waarvan ik nog gehoord had zoals “Hobrede”. In Oosthuizen begon team 01 aan zijn laatste maar ook langste etappe (14km). Van de eerste 10km konden we nog wel genieten. Na 12km begonnen we (vooral Peter en Edwin: de vrouwen hoorde je niet) een beetje kleine pijntjes te voelen. Maar met nog 1km te gaan begon het echt pijn te doen. Gelukkig uitte Peter zich goed door verschillende oerkreten ten gehore te brengen. Hierdoor werd er ondanks de pijn toch nog gelachen als een boer met kramp in zijn kuit. 

Nu was team 02 aan de beurt voor zijn laatste etappe van Schermerhorn naar Alkmaar. Ook voor hen de zwaarste laatste loodjes. Gelukkig kregen zij nog een bui op zich ter hoogte van Otterleek. Hierdoor een hoop zuurstof in de lucht die zij op zich namen. Ondanks de zware laatste etappe kwam Team 02 om 15.15 over de finish. 

De 70km hebben we in een totale tijd van 06:19:45 afgelegd. Een puike prestatie. Na afloop konden we terugkijken op een geslaagde dag. Een mooie tocht met een mooi resultaat. Op naar de volgende marathon. En ik denk dat dat de ERM2018 wordt.