Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

Roeiverslag: #ERMDK traint in Friesland

Geplaatst 1 apr. 2017 08:31 door Info RVdeKop
Terwijl een achttal seniorleden de Jaarlijkse Gastentocht van 28 km bij de Utrechtse roeivereniging “Viking” roeide, verkende de Elfsteden Roeiploeg (#ERMDK) ter voorbereiding op de echte 11-stedentocht de Friese wateren per Valkkoog
Vroeg was het …….. heel vroeg. En voor sommige echt te vroeg. Voor de meesten ging om 05:15 de wekker. En dat terwijl de klok nog een uurtje naar voren ging. Ieder had een gevoel dat men weer eens flink had doorgehaald in de kroeg. Maar dat doorhalen moest nu nog op het water gebeuren. We hadden immers 100km roeien voor de boeg.
Om 6 uur vertrokken we, met de botenwagen, van af de club richting Leeuwarden. Aldaar werd de Valkkoog op de bokken gelegd om deze te prepareren voor de tocht. De extra luchtzakken werden onder de zitjes geplaatst en de golfbrekers op de riggers.
Om 08:35 begonnen we met de tocht. Het doel was om de route goed te leren en de wisselpunten uit te proberen. De route die we af gingen leggen wordt namelijk 26 mei, voor het grootste gedeelte, in het donker gevaren. Dus zeer belangrijk om dit te oefenen. Ook het wisselen aan hoge wal werd nu goed in de praktijk geoefend. Echter straks in het donker. Dus hoofdlampjes zullen wel gebruikt moeten worden.
Alle vier de teams roeide 3 etappes. Dus dat betekende twee etappes roeien en een sturen. Bij alle teams zat de snelheid er goed in. We mogen er in totaal 24 uur overdoen (210km) maar we hebben in gezet op 21 uur. Dus 10km/h. De krachten gedoseerd gebruiken is hierbij van groot belang.  Na een kleine 10 uur arriveerde team 04 is Sloten. De gemiddelde snelheid lag na binnenkomst op 10,2 km/h
In Sloten werd de Valkkoog weer het water uitgehaald en afgeriggerd (wat een woord). Alle buikjes moesten nog gevuld worden. Dus hup met z’n allen naar Woudsend voor een heerlijk en gezellig afsluitende snack. Om 20 uur vertrokken we weer huiswaarts. Op de club nog even de Valkkoog van de botenwagen afgehaald waarna iedereen weer om ca. 21.45 thuis was.

Het was een lange maar zeer zeker ook een leerzame dag. We weten dat we goed bezig zijn. Nu de laatste twee maanden goed trainen en dan staat bijna niets in de weg om tot een mooi resultaat te komen.

Groet Edwin


Comments