Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

Regius roeisters spuiten over de BosBaan

Geplaatst 3 jun. 2017 10:41 door Info RVdeKop
SCHAGEN - Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) op de Bosbaan in Amstelveen vindt vandaag plaats.Het NSRK is een groot evenement waaraan veel scholen uit heel Nederland deelnemen. Een dag lang strijden ervaren en onervaren roeiers tegen elkaar om de wisselbeker voor de ‘Beste Roeischool van Nederland’.

Opzet en voorbereiding
Elke ploeg vaart 2 keer 500 meter. In de ochtend zijn er voorwedstrijden voor A, B en C finales in de middag. De wisselbeker voor de beste roeischool van Nederland wordt bepaald op de volgende manier: de laatste ploeg in een veld krijgt één (1) punt voor zijn/ haar school. De voorlaatste ploeg twee (2) punten et cetera. Het totaal van het aantal punten van een school wordt gedeeld door de wortel uit het aantal ploegen van die school.

Regius Roeisters
Het Regius College uit Schagen deed dit jaar voor de eerste keer mee aan deze schoolroeiwedstrijd op de Olympische Bosbaan. Het team van vijf enthousiaste meiden (van links naar rechts op de foto Amber Breed (stuur), Sophie van Zanten, Carlijn Duineveld, Britt van Wees en Daniëlle Maij) van het Regius College roeide in een C4. In het “ervaren” veld deden Amber Breed en Marit Bak mee in de “dubbeltwee”.

Negen weken geleden werd het Regius-team samengesteld en vanaf dat moment hebben de dames iedere week twee keer per week keihard getraind bij Roeivereniging de Kop. Of het nu warm of koud was de roeimeiden waren elke keer present. Nu negen weken later stond er team dat weet wat roeien is. Zo moeilijk als het in het begin ging, zo goed ging het nu. De slag was geperfectioneerd, de krachten werden goed verdeeld, het balans was compleet. Het enthousiasme spatte van de dames af,

Geweldig resultaat
Het doel van de onervaren C4 was een mooie eindtijd en heel misschien een plekje dichtbij de top. De twee roeisters zonder stuur gingen voor de hoogste plaatsen. De resultaten waren boven verwachting.  In de C4 finale eindigden de Regius-meiden op een fantastische 2de plaats. Amber Breed en Marit Bak deden het op het Olympische water nog beter. Zij roeiden hun dubbel twee in de finale naar een geweldige eerste plaats.

Piet Veldt (www.schagen24.nl)