Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

Marathonroeien bij RV de Kop

Geplaatst 5 jul. 2017 02:23 door Web Items
Sinds onze deelname aan de ERM van afgelopen jaar ben ik enthousiast geraakt om wat langere afstanden te gaan roeien. Naast de “gewone”wedstrijden over een kilometer of 5 worden er door de KNRB ook wedstrijden georganiseerd onder het hoofdstuk Marathonroeien. Dit zijn wedstrijden (maar ook prestatietochten) van minimaal 50km. Sommige tochten kunnen ook als estafette worden geroeid. En er wordt gevaren in C2x, C4+ of wherrie. Het leuke hieraan lijkt mij dat je een grote afstand gaat afleggen en toch ook zo snel mogelijk gaat roeien. Je moet dus leren de krachten goed te verdelen. Uiteraard ben je wel de hele dag (en soms wel met een overnachting) onderweg om te roeien. Maar dat ben je soms ook als je wedstrijden doet over een korte afstand.
https://sites.google.com/a/rvdekop.nl/www/nieuws/nieuws-2017/marathonroeienbijrvdekop/03048193.jpg?attredirects=0


  

In het kader van het bovenstaande ben ik op zoek naar leden die het heel leuk vinden om deze uitdagingen aan te gaan. Let wel dat voor deze tochten wel getraind dient te worden onderling. Vooral als er wordt ingeschreven voor een wedstrijd die niet in estafette vorm wordt geroeid. Geïnteresseerde kunnen zich melden via erm@rvdekop.nl  

Zondag 16 juli ga ik samen met Bram en Esther een rondje Alkmaar roeien. Dit zal een tocht zijn van ca. 60km die we gaan afleggen in de Valkkoog. We zullen om 9 uur vertrekken vanaf het vlot bij RV de Kop. Vanaf daar gaan we richting Kolhorn, Winkel, Noord-Scharwoude, Heerhugowaard, Alkmaar, Koedijk, Sint Maartensvlotbrug en via de Stolpen weer terug naar RV de Kop. We denken (afhankelijk van de doorgang bij de sluizen en bruggen) om ca. 16uur weer terug te zijn.

Pittig rondje maar goed om eens te voelen hoe dat gaat en vooral voelt. Uiteraard zullen we weer te volgen zijn via Glympse (https://glympse.com/!rvdekop)

Vriendelijke Roeigroet,

Edwin