Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

Hierbij de opdracht om een tweedehands C2+ te zoeken……

Geplaatst 24 dec. 2017 03:39 door Web Items

Dit was de reactie van het bestuur op onze vraag of er budget zou zijn voor een nieuwe C2+. Pffff….. dacht ik. Dat wordt een hele opgave.

Vorig jaar hebben we namens RV de Kop voor het eerst de ERM geroeid. En dat met groot succes. Aangezien we komend jaar met z’n 9-en de ERM wilde varen was er ruimte vrij voor nog een aantal fanatiekelingen om eventueel een tweede boot te gaan vullen. Dit zou alleen kunnen als er een extra  C2+ bij zou komen. Deze vraag hebben we in september bij het bestuur neergelegd. Als snel bleek dat er geen budget was voor een nieuwe C2+ en dat we dus iets anders zouden moeten gaan verzinnen.

Tijdens de 1e ERM bijeenkomst van dit jaar werd ons medegedeeld dat er budget was vrijgemaakt om te gaan kijken voor een knappe tweedehands. Dacht ik dit jaar relaxt te kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de ERM2018, kwam er deze uitdaging bij. Weg relaxte voorbereiding. In het begin een paar bekende en grote verenigingen aangeschreven. Van sommige kreeg ik geen reactie……….. van een aantal wel. Veel verenigingen hadden niets en eentje wel….. ARZV. Dus gelijk een afspraak gemaakt met Daan Jansen. Daar werd ons een houten C2+ aangeboden voor zeer weinig. Dit was een houten C2+, in een iets betere uitvoering van de Anna Paulowna. Maar dat was niet onze bedoeling. 

We wilden graag een vergelijkbare boot als de “Valkkoog” of beter natuurlijk. Wel stelde ARZV ons voor om een boot te lenen indien we niets zouden vinden. Dan zouden we alleen in Alkmaar moeten gaan trainen voor de ERM, want we mochten de boot niet voor vijf  maanden in Schagen neerleggen (begrijpelijk uiteraard). Dat voorstel van ARZV werd positief ontvangen door een aantal ERM leden.

Half november de zoektocht toch maar uitgebreid. Ik heb toen maar alle roeiverenigingen aangeschreven. Even twee avonden eraan gezeten om alle mailadressen bij elkaar te krijgen en hup……… verzenden. Die vijf dagen daarna werd ik overspoelt met mailtjes ……… Verenigingen die nog zouden uitzoeken of ze wat weg gingen weg doen, verenigingen die nog wel wat houten C2+ boten hadden liggen, verenigingen die niets hadden ……. Ze mailde me. En opeens kwam er een mailtje vanuit Groningen, Studentenvereniging Gyas. Zij hadden wel een boot die weg mocht. Lag ergens in een loods te wachten op ……….. tja, waarop eet niemand. Contact gezocht met hun materiaalman. Een hele tijd over en weer ge-appt en uiteindelijk kregen we wat foto’s gemaild.

Het is een “Loewe” uit 1993. In die tijd heeft Gyas deze speciaal laten bouwen om met deze boot te proberen het baanrecord te varen tijdens de ERM. Dit is met deze boot in 1995 gelukt.

Zondag 17 december zijn Bram, Rob en ik naar Groningen gereden (met botenwagen) om de boot te keuren. De boot zag er redelijk uit maar wel vol ductape. Na goed beraad met elkaar besloten om deze boot mee te nemen richting Schagen. Afgelopen week met een aantal ERM leden de boot ontdaan van alle tape- en stickerresten en geheel schoongemaakt. De dag daarna heeft Gerard Piek samen met Rob de rigger aangepast en heb ik samen met Bram de riemen afgesteld. Nu is deze “nieuwe” boot vaarklaar en kan deze onder de naam “Moerbeek” afgeschreven worden. Nu nog met de riemen van de “Westerland”, maar er worden nieuwe riemen voor de “Moerbeek” besteld.

Heb je met de “Moerbeek” geroeid, laat even weten hoe je het vond en wat er eventueel (nog) niet goed aan is.

Ik hoop dat we veel plezier van deze boot mogen hebben en dat iedereen er maar lekker hard in kan trappen. 

                                                      Groet Edwin