Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

Een brug te ver.

Geplaatst 11 apr. 2017 12:08 door Info RVdeKop
We schrijven zondag morgen, 2 april, 2017. Een hele zonnige zondag morgen. Zo’n zonnige zondagmorgen dat je voelt dat alles lukt. Alles. Ken je dat gevoel?

Bas en Robert (ik) besluiten om met de Westerland te trainen. Sebastiaan en Chris kruipen samen in de Oosterland. Alle vier zijn we vorig jaar of het jaar ervoor afgeroeid in de skiff. Nu de zon weer schijnt willen we toch af en toe in het gladde materiaal het water op. 


Bas en ik zijn iets eerder klaar om weg te varen dan Sebastiaan en Chris. We zetten af en roeien heel langzaam weg. Op dit moment verwachten we nog dat Sebastiaan en Chris zo achter ons aan komen. Het duurt maar en het duurt maar. Bas en ik krijgen de lol er al in dat de mannen zeer waarschijnlijk zijn omgeslagen bij het vlot o.i.d.. We wachten niet langer en beginnen vaart te maken. Hup,volle bak. Druk op de benen en gaan!

Aangekomen bij Schagerbrug maken we de beslissing om de Grote Sloot op te roeien richting Oudesluis. In onze ogen een verstandig besluit. Bruggetjes nemen en extra stuuroefeningen. Goede training voor de ERM. Nou…….inderdaad……ahum….

De eerste twee zijn breed en daar gingen we dan ook keurig roeiend onderdoor. Daarna op tempo door naar de Keinsmerweg. Die brug is ook redelijk hoog maar toch opletten op de riemen. Beetje slippen maar verder helemaal geen probleem. En weervol gas door naar de volgende . De hele Grote Sloot staat vol met grote bamboe stokken. We ontwijken ze allemaal. Bas is heel scherp op de boeg en ik reageer direct op iedere kreet. Zelfs bij de , net niet recht lopende, brug onder het spoor door loopt het als een gesmeerde bliksem. We glijden door het water, de zon op het lijf en een lekker tempo in de boot. Op weg naar Oudesluis. De ophaalbrug daar is veel smaller en ik denk ook nog iets lager….maar  zover kwamen we niet meer. Na onze overmoedige trip naar het noorden ging het daar fout. Onze eerste doop in 2017 was een feit. Vlak voor de ophaalbrug sloeg de onbalans toe en plons. Het water is nog fris weten Bas en ik nu uit eigen ervaring. Brrrrr. Snel weer in de boot en strijkend de eerste meters afleggen tot dat we kunnen ronden. 

Drijfnat tot op het bot en een boot gevuld met een behoorlijke dosis Grote Sloot water in de boot zetten we koers naar ons vlot. Ondanks het koude water geeft de Grote Sloot ons voldoende beschutting en de zon is aangenaam. Volgas terug naar het Schager Kanaal. De bruggen op het terug traject gingen prima. Bij het Kanaal aangekomen zien we Chris en Sebastiaan ook alweer aankomen. Zij waren richting ‘t Zand gegaan zonder om te slaan…… Tja, wie het laatst lacht… 

Snel door naar het vlot en de boel schoonmaken , douchen en opdrogen. 

Gerard ( jawel de voorzitter) hoort ons relaas met enige verbazing aan. “Met glad materiaal de Grote Sloot op? Dat mag helemaal niet. De bruggen zijn te smal en dan is het gladde materiaal niet stabiel genoeg…..”  Blijkt ook in ons reglement te staan. Tja… nu weten we ook waarom.

Hou in ieder geval in gedachten:
Bas en ik hebben nu zelf ondervonden dat het inderdaad niet kan maar we hebben het graag voor jullie geprobeerd. 

Robert.
(Bedankt mooi verhaal en wijze les voor een ieder..........)