Nieuws‎ > ‎Nieuws-2017‎ > ‎

De lustrumweek van Roeivereniging De Kop zit er op.

Geplaatst 16 mei 2017 08:27 door Info RVdeKop
Beste dames, heren, jongens en meisjes, leden van RV De Kop.

De lustrumweek van Roeivereniging De Kop zit er op en is gisteravond afgesloten.

Er is veel tijd en moeite gestoken in de open avonden en we hebben daarbij, naast onze eigen leden, ook bijna iedere avond belangstellenden over de vloer gehad die mochten instappen om hun eerste kennismaking met het roeien te ondergaan. Vooral op zaterdagmiddag waren er doorlopend een of twee boten met belangstellenden op het water.
Het resultaat mag er zijn, we hebben op dit moment al ca. 16 aanmeldingen voor proeflessen binnen.

Op zaterdag was het hoogtepunt van de festiviteiten. We begonnen met de doop van onze twee nieuwe boten, de Nes en de Keinse. Anja en Reiny hebben dit vakbekwaam uitgevoerd onder het toeziend oog van de vele aanwezige (jeugd)leden, Schagen TV en een journalist van het Noord-Hollands Dagblad. Daarna ging een groot gedeelte van de vloot te water en zwermden de boten uit over ons roeiwater. Dave lag al paraat met zijn comfortabele motorboot en met het TV-team aan boord gingen we achter de roeiers aan om mooie plaatjes te schieten. Gezien het enthousiasme van de cameravrouw is dat wel gelukt.

Zondag was de afsluiting van de lustrumweek. Het oorspronkelijke plan om een toertocht naar het Amstelmeer en
terug via Kolhorn te roeien kon helaas geen doorgang vinden omdat de sluis bij Oudesluis vóór 15 mei niet bediend wordt. In plaats daarvan hebben we dus maar een kortere tocht geroeid, 25 km via de Grote Sloot naar de Zijpersluis (bij Burgerbrug) en terug via het Noord-Hollands kanaal. Drie ploegen deden mee (in de Oudesluis, Stolpen en Valkkoog) en door de stevige wind is het toch nog best wel een inspanning geworden.

Tot slot was er zondagavond een zeer gezellige barbecue voor ongeveer 35 leden en jeugdleden. Ondanks de harde wind, waardoor we binnen moesten eten was het een groot succes, vooral dankzij de inspanningen van Saskia Brekelmans die dit samen met haar Loet en Tessa weer geweldig goed hadden verzorgd.

Ik wil graag mijn erkentelijkheid en dank uitspreken voor alle inspanningen die deze week door vele leden zijn verricht om onze vereniging in het zonnetje te zetten en de daarmee in de kijker te plaatsen.

Daarom bedank ik met name Stella en haar activiteiten-team voor de vlekkeloze organisatie, de instructeurs en de boegroeiers die de belangstellenden hebben meegenomen en enthousiast gemaakt, de gastdames en -heren die de gasten welkom heetten en rondleidden, de kantinedienst voor de koffie, koek en het opruimen, Astrid voor het organiseren van de toertocht en natuurlijk last but not least het “team Brekelmans" voor de overheerlijke barbecue.

Namens alle leden: "Well Done" en dank jullie wel.