Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2017

20 januari 2018 ***** PUB-QUIZ *****

Geplaatst 9 nov. 2017 10:44 door Web Items


Schrijf alvast in de agenda ............ De altijd weer gezellige PUB-QUIZ ......... dus geen reden om niet te komen. 
Wanneer:    Zaterdag 20 januari 2018
Hoe laat:    Aanvang 20 uur (inloop vanaf 19.30)
Voor wie:    Alle leden (incl. vriend, vriendin, man en of vrouw)
Kosten:        NTB

Verdienstelijke 2de plek tijdens Tromp Boat Race

Geplaatst 9 nov. 2017 10:32 door Web Items

Zondag 15 oktober vond de Tromp Boat Race plaats. We deden mee in het Meisjes 18 veld. De Tromp Boat Race is een wedstrijd over een afstand van 5 km. Al hoewel de vooruitzichten wat betreft het weer niet heel gunstig waren was het alsnog een redelijk warme dag. 

Met de tweede plek waren we zeer tevreden, want we roeiden tegen een WK-duo. Onderweg hebben we zelfs nog 2 andere boten ingehaald.

Groetjes Amber en Marit 

De laatste roeiproeven van 2017

Geplaatst 9 nov. 2017 10:29 door Web Items

Afgelopen zondag  waren de laatste roeiproeven van dit jaar. Alle leden die hieraan hebben meegedaan zijn geslaagd: 

Edwin Bakker voor het skiffen.
Michelle le Noble ,Stijn Bakker, Murielle Koopman en Petra Kant voor het sturen in een C4+. Bettina de Wild voor zowel het roeien als het sturen in een C4+. 

Allemaal van harte gefeliciteerd!
Veel roeiplezier!!

Eertse training ERM2018

Geplaatst 6 nov. 2017 03:02 door Web Items

Om 8.10 uur stonden 9 roeiers en onze mascotte genaamd ‘bal’ klaar om een goede tijd neer te zetten

tijdens onze eerste training voor de ERM2018. Vol goede moed ging team 1 van start maar na 5 minuten keerden zij terug met rigger pech. Een niet nader te noemen lid (alias Richard Gere) trapte zo hard dat de rigger het begaf. Maar het mocht de pret zeker niet drukken. Er werd gelijk gehandeld en het probleem was binnen 20 minuten verholpen. Vervolgens werd de training hervat en werd er met veel energie geroeid ondanks alle weersinvloeden. Het was koud en regelmatig nat. Zelfs de hagel werd door de leden met ferm getrotseerd. 

Onderweg werden we nog verrast door enthousiaste supporters van de roeivereniging die met ons 
meegereden waren. Om 16.20 uur werd uiteindelijk de eindtijd genoteerd. In totaal hebben we 71,3km geroeid in 07:19 en konden we terug kijken op een geslaagde training met enige spierpijn als gevolg. Op naar de volgende training! Afname examens zondag 5 november

Geplaatst 29 okt. 2017 04:05 door Web Items

Aankomende zondag 5 november worden er voor de laatste keer dit jaar roei en stuur examens gehouden.
Nadat de vorige examens voor een aantal een nat pak opleverde, krijgen zij volgende week een nieuwe kans

Trainingen voor de ERM2018 gaan beginnen

Geplaatst 29 okt. 2017 03:30 door Web Items   [ 29 okt. 2017 04:01 bijgewerkt ]

Op zondag 5 november zal de eerste training voor de Elfsteden Roeimarathon 2018 gaan plaatsvinden. De roeiers van het eerste uur en een aantal door het ERM-virus aangestoken andere leden gaan met de Valkkoog aan de haal.Het aantal belangstellenden is zodanig dat er op

 dit moment gekeken wordt of er een soortgelijke Valkkoog te vinden is, die voor dit doel valt te gebruiken. Wanneer dit lukt, kunnen er twee ploegen meedoen. De Elfsteden roeimarathon vindt plaats op 11 en 12 mei 2018. 

Roeiproeven zondag 8 oktober 2017

Geplaatst 10 okt. 2017 11:08 door Web Items   [ 10 okt. 2017 11:12 bijgewerkt ]

Op zondag 8 oktober hebben de volgende leden de roeiproef S1 met succes afgelegd:

 • Daan Slijkerman
 • Wilco Sneekes
 • Rik Doornberg
 • Stijn Bakker
 • Michelle le Noble
 • Petra Kant
 • Jocelyn Raat
 • Murielle Koopman
 • Nanna Donkersloot
 • Kees Ooms
 • Niels Hofte

Van harte gefeliciteerd roeiers, nu lekker kilometers gaan maken in de roeipools of andere ploegen.


Niels, Nanna, Kees, Jocelyn, Daan en Wilco zijn ook geslaagd voor de St1 bevoegdheid.


Niet alle roeiers hebben de stuurproef kunnen doen vanwege een KLEINE bijkomstigheid. Een niet eerder vertoond roei incident dat de geschiedenisboeken in gaat. De Den Oever

kapseisde tijdens het examen bij het commando 'slippen beide zijden'. Met vereende krachten werden roeiers en boot in veiligheid gebracht waarna we de roeiproeven hebben gestaakt.

 

Degenen die de St1 proef niet hebben kunnen doen, krijgen op 5 november de herkansing.

 

De mensen die hun stuurbevoegdheid hebben, krijgen binnenkort toegang tot de C2 en C4 boten in My Fleet.Jeugdweekend 2017

Geplaatst 9 okt. 2017 12:16 door Web Items

We hebben weer een zeer geslaagd roeiweekend achter de rug. Een paar regendruppels, maar dat was geen enkel probleem. Het was een mooi moment om vlaggen te maken voor in de boot. Na een avondtocht naar Kolhorn, hebben we heerlijk geslapen in het clubgebouw. De zondagochtend stond in het teken van het Reiny-parcours waarbij ons meest ervaren 'jeugdlid' Kees zich nog prima wist vast te bijten in een spekkie.

Vinkeveense Plassentocht 27 september 2017

Geplaatst 2 okt. 2017 03:06 door Web Items

Op woensdag 27 september reden zeven leden van onze club in alle vroegte richting Uithoorn / De Kwakel naar Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter voor de Vinkeveense Plassentocht.

Oorspronkelijk was deze tocht gepland op 13 september, maar door de eerste herfst storm waren we genoodzaakt een nieuwe datum te prikken.


Hoewel we trek hadden in koffie toen we daar om 09.00 stipt arriveerden, was de kantine nog gesloten. We kregen in de loods meteen de captain briefing en kregen de ‘Tijdverdrijf’ en de ‘Zuiderplas’ toegewezen. Deze wherry’s bleken stevige dames die d.m.v. houten riemen geroeid werden. Wel even wennen zo aan het eind van het skiffseizoen ☺..


We trokken goedgezind de dampige Amstel op richting Nes a/d Amstel.

Vlak voor dit dorpje SB uit de Oude Waver op. Een kronkelig water dat de grens van de provincies Utrecht en Noord Holland markeert. De Oude Waver voerde langs mistige velden en was voorzien van lage bruggetjes waar we onze slip- en valkunsten maximaal moesten toepassen.

Ook was er een brug die handmatig door stuurvrouw Reiny werd bediend waarna de beide wherry’s konden passeren.


Rond het middaguur gepauzeerd bij een driesprong van de Oude Waver en de Winkel. Gelukkig was de kiosk open, hier konden we ons warmen aan een welverdiend bakkie automatenkoffie. De draad weer opgepakt en verder de Winkel afgezakt langs een ophaalbrug met vriendelijke brugwachteres die haar lunchpauze onderbrak om ons doorgang te verlenen.Voordat wij de Vinkeveense Plassen konden opvaren, moesten wij een schutsluis (1,75 m verval) passeren. De gelegenheid aangegrepen om hier onze picknick te houden. Inmiddels brak de zon waterig door en gewarmd, gevoed en ges

chut voeren we om 13.30 uur de Vinkeveense Plassen op. Direct viel het ‘zwartkleurige’ water op, wat waarschijnlijk terug te leiden is tot de veenachtige bodem van de plassen. Een doolhof van zandeilandjes zorgde voor enige desoriëntatie ondanks de GPS-apparatuur van de voorzitter. Inmiddels kon de lange broek uit en genoten we met volle teugen van de zonovergoten bijzondere omgeving.


We lieten de plassen achter ons en voeren door de Ringvaart, die eindeloos leek te duren, langs Wilnis en Mijdrecht. Inmiddels begonnen de lijven enigszins te protesteren, de roeiers moesten hun reserves gaan aanspreken. We bereikten via de Kerkvaart de sluis waar we even konden rusten om ons 1,75 meter te laten schutten. De sluiswachter gaf ons een zetje in de goeie richting. Op de schilderachtige Kromme Mijdrecht moesten we nog even maximaal ruimte maken voor de Concordia, een enorm vrachtschip dat je op die smalle wateren niet zou verwachten. “Rustig aan’ was het motto van de schipper, en zo geschiedde..


Even na 17.00 uur hadden we de 35 kilometer erop zitten en legden we aan bij Michiel de Ruyter. Een prachtige tocht met goed weer en mooi gezelschap. We raden alle beginnende roeiers aan om eens aan een tochtje deel te nemen. Toerroeien: recreatief en gezellig, je leert elkaar en vooral jezelf kennen.


Met roeigroeten,

Rob Krommenhoek, Anja Doedens, Gerard Kooiman, Reiny Berris, Annemarie Molenaar, Jan Jongman en Saskia Brekelmans


Jeugdwedstrijd bij De Where

Geplaatst 24 sep. 2017 12:29 door Web Items   [ 24 sep. 2017 12:30 bijgewerkt ]

Geweldige eerste wedstrijd voor Marit en Naomi vandaag bij PRV De Where in Purmerend. Heerlijk in het najaarszonnetje en met een flinke groep enthousiaste supporters, hebben ze het in de Dubbel2 prima gedaan.  Beide hebben in een skiff ook topprestaties geleverd. Helaas nog net niet in de prijzen, maar dit was nog maar het begin. Van deze 2 jeugdroeisters gaan we meer van horen!

1-10 of 55