Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2017

Jeugdwedstrijd bij De Where

Geplaatst 24 sep. 2017 12:29 door Web Items   [ 24 sep. 2017 12:30 bijgewerkt ]

Geweldige eerste wedstrijd voor Marit en Naomi vandaag bij PRV De Where in Purmerend. Heerlijk in het najaarszonnetje en met een flinke groep enthousiaste supporters, hebben ze het in de Dubbel2 prima gedaan.  Beide hebben in een skiff ook topprestaties geleverd. Helaas nog net niet in de prijzen, maar dit was nog maar het begin. Van deze 2 jeugdroeisters gaan we meer van horen!

RV de Kop roeit NH Tocht 2 september 2017

Geplaatst 15 sep. 2017 22:30 door Web Items

RV de Kop roeit de Noord Holland Tocht 2017 (70km)

05.45 ging de wekker. Broodjes smeren, drinken in de koelbox, droge kleren mee en hup naar de club waar we om 06.30 moesten verzamelen. Windstil was het en in de verte wat gedonder in de lucht. De avond ervoor hadden we al de Oudesluis op de botenwagen gelegd. Dus het was een kwestie van aankoppelen en gaan. 

07.15 kwamen we aan bij ARZV. Boot opriggeren en het was even tijd voor een bakkie. We zouden immers tussen 08.00 en 08.45 starten. Na de uitleg van het parcours konden we het water op. He bah …….. begint het net te regenen. Maar gelukkig van korte duur. Tijdens het inleggen van de riemen bleek dat we een riem van de Stolpen mee hadden genomen. Maar gelukkig hadden we een setje extra riemen mee. Maar die voegde niet. Gelukkig konden we de tocht beginnen met een geleend setje van ARZV. 

Dus met horten en stoten begonnen we om 08.30 met de tocht. Met Saskia op stuur begon team 01 (Peter, Jitske, Esther en Edwin) de eerste etappe. Etappe van 10 km naar Akersloot. We gingen zo hard dat we bij het opkomen van het Noord Hollands kanaal uit de bocht vlogen zodat we moesten houden en wat moesten ronden. De adrenaline in onze lichamen begon te koken. Het resultaat was dat we tot Akersloot ruim 13km/h roeide. Veel te gek eigenlijk. Maar wel gaaf. Net na het pontje van Akersloot nam team 02 (Saskia, Bas, Petra en Robert) het over. Zij roeide veel slimmer. Met een mooi constante snelheid voeren we via Wormerveer over de Zaan richting Zaanstad. Mooi etappe met de Zaanse Schans op de achtergrond. Bij RV de Zaan wisselde we weer voor de etappe naar Neck. 

In Neck werd de tijd stilgezet zodat we daar even 45min de tijd hadden om te lunchen. Via Purmerend roeide team 02 naar Oosthuizen. Leuke route via gehuchtjes waarvan ik nog gehoord had zoals “Hobrede”. In Oosthuizen begon team 01 aan zijn laatste maar ook langste etappe (14km). Van de eerste 10km konden we nog wel genieten. Na 12km begonnen we (vooral Peter en Edwin: de vrouwen hoorde je niet) een beetje kleine pijntjes te voelen. Maar met nog 1km te gaan begon het echt pijn te doen. Gelukkig uitte Peter zich goed door verschillende oerkreten ten gehore te brengen. Hierdoor werd er ondanks de pijn toch nog gelachen als een boer met kramp in zijn kuit. 

Nu was team 02 aan de beurt voor zijn laatste etappe van Schermerhorn naar Alkmaar. Ook voor hen de zwaarste laatste loodjes. Gelukkig kregen zij nog een bui op zich ter hoogte van Otterleek. Hierdoor een hoop zuurstof in de lucht die zij op zich namen. Ondanks de zware laatste etappe kwam Team 02 om 15.15 over de finish. 

De 70km hebben we in een totale tijd van 06:19:45 afgelegd. Een puike prestatie. Na afloop konden we terugkijken op een geslaagde dag. Een mooie tocht met een mooi resultaat. Op naar de volgende marathon. En ik denk dat dat de ERM2018 wordt.

RV de Kop schrijft in voor de NH tocht

Geplaatst 22 aug. 2017 23:28 door Web Items   [ 22 aug. 2017 23:37 bijgewerkt ]

Zaterdag 2 september gaan er acht roeiers van RV de Kop meedoen met de Noord Hollandtocht. Dit is een prestatietocht van 70km die georganiseerd wordt door ARZV. We gaan deze tocht in estafette afleggen in de C4+ (Oudesluis). We hebben twee teams van 4 roeiers. Esther, Saskia, Petra, Jitske, Robert, Bas, Peter en Edwin gaan deze uitdaging aan. De start is op zaterdag 2 september om ca. 08.15. De tocht lijdt ons van Alkmaar via langs het Alkmaardermeer naar Wormerveer, Zaanstad, Neck, Purmerend, Schermerhorn en Oterleek weer terug naar ARZV. Een leuk en mooi rondje denken we. 

Op moment van schrijven wordt er door de deelnemers al flink getraind. En zo na de vakanties valt het me niet tegen hoe goed de spirit er al inzit. Top. Nu nog hopen op een mooi rooiweertje en dan staat niets in de weg om een puike prestatie neer te zetten. Heb je zin om ons aan te moedigen of lijkt het je leuk om met ons mee te gaan deze dag. We kunnen nog 1 auto met chauffeur gebruiken om ons van wisselplek naar wisselplek te vervoeren. Mail me dan even om dit kort te sluiten. webitems@rvdekop.nl

Roeigroet van Edwin

Toertocht in Sneek 13 augustus

Geplaatst 14 aug. 2017 11:48 door Activiteiten RVdeKop   [ 14 aug. 2017 12:26 bijgewerkt door Webredactie RVdekop ]

Zondag 13 Augustus roeiden wij, vijftien eigen leden van De Kop, een geweldige en super gezellige tocht per Finse Kerkboot van de RV De Geeuw in Sneek.Het roeiweer was, als beloofd, ideaal met een lichte wind Noord-2, zonnig en droog! Na afloop was ons unanieme oordeel : “Zeer beslist doen we dit volgend jaar weer! “. (Een herkansing dus voor hen die deze tocht gemist hebben.)

En bovenstaand oordeel zegt genoeg: het was inderdaad een genot om deze fraai van lijn en unieke overnaadse houten boot van 12 meter lang en 2 meter breed door het water te voelen klieven.

Na een aarzelende start hadden we er toch weldra de vaart in : met gemak loopt deze comfortabele en goed onderhouden boot 11 km per uur, roeit zeer ligt, stuurt goed en is erg wendbaar. Voor de stuur was het even wennen aan de kromme helmstok, die bij een rechte koers over SB boord ligt en de roeiers dienden o.m. te wennen aan de aanwezigheid van een roeimaat wel heel dicht naast zich alsook aan de houten boordroeiriem met klein blad die ongeklipt gebruikt wordt.De boot heeft geen riggers, maar de riem rust als van ouds op het dolboord in een dol-roeipen.

Goed dat we op wat breder water eerst even wat geoefend hebben in ronden, vallen-en-slippen en noodstop, want dit kwam al snel goed van pas toen we in IJlst in nauw vaarwater een lage brug met daarna een haakse bocht moesten slechten : gelukkig zonder tegenliggers want het was nog erg vroeg en vrij stil op het water.
Na passage IJlst voeren we rustig door een lang kanaal, de Wijde Wijmerts naar het Johan Frisokanaal, dat de Oost-West verbinding vormt tussen Heeg en Joure.

Hier was het rond het middaguur een drukte van belang met gemotoriseerde vaart die de golven hoog opzweepten. Onze lenspompen bleven gelukkig ongebruikt.

Wij oogsten wel overal veel bekijks met ons unieke vaartuig, dat er voor velen ongetwijfeld uitziet als een Vikingschip en menig motorboot voorbijliep. Overal werden camera's te voorschijn getrokken om ons te fotograferen.

Op de Langweerder Wielen aangekomen voelde menig roeier de noodzaak voor een 
hoognodige sanitaire stop.

We meerden soepel af aan een mooi groen grasveld bij een recreatiepark, waar we gebruik konden maken van de sanitaire voorziening aldaar. Bovendien was er een vistent en konden we even het plaatsje Langweer inlopen. Een leuke gezellige hoofdstraat met oude bomen, oude pandjes, cafe's, en terrasjes : deed ons denken aan Vlieland. 

Vanaf Langweer waren er drie mogelijke routes retour naar Sneek. Wij kozen voor de kortste, die via de Langweerder vaart en de Woudvaart die ons naar het hart van Sneek voerde.

Hier kwamen we wel een tweetal bruggen tegen, de eerste was geen probleem maar de tweede bleek vallend en slippend net te laag voor onze “boegbal”, die met een forse tik de onderzijde van de brug raakte. 

De brugwachter had ons nog wel vanuit zijn luie  stoel toegeroepen dat we er wel onderdoor konden.....

Onze stuur wist hier gelukkig ook nog net op tijd “te vallen”... Na passage van de bekende Sneeker Waterpoort meerden we kort na 15.00 uur  af aan het vlot met 27,4 km in de benen en armen konden we beginnen aan het thuis hieuwen van de boot op de botenwagen. Met behulp van de lier was dit snel geklaard. 

In het verenigingsgebouw stond de thee weer klaar voor ons en konden we Yolande Maus bedanken voor 
haar leuke begeleiding van deze voor ons bijzondere gastentocht.

Met toertocht groet,
Rob Krommenhoek
Namens de Toercommissie RV De Kop

Valkkoog vaart door Alkmaar

Geplaatst 22 jul. 2017 13:03 door Web Items   [ 22 jul. 2017 13:06 bijgewerkt ]

……… en daar gingen we dan, met 60 km voor de boeg. Bram loosde ons soepel onder de eerste bruggen door richting Kolhorn. Het was al gelijk warm tijdens de eerste etappe richting de Braaksluis. Windje mee en 20  ̊C gelijk al om 9uur ……. Dat is zweten. Net na de Molenkloksluis werden we al flink aangemoedigd door onze voorzitter. Bij de Braaksluis wisselde we van stuur. Bram ging op slag en Edwin op stuur.

Het werd een pittige etappe. Vanaf Winkel hadden we windje 4 tegen. Gelukkig werden we bij het Verlaat hards tochtig aangemoedigd door de heer van Nuland met dochter. Net voor de Roskamsluis bij Noord-Scharwoude werd een korte pauze ingelast om even een broodje te doen. 

Na 10 minuten voeren we de Roskamsluis in. Sluiswachter maakte even een praatje met ons tijdens de 15cm dat we weer omlaag (of toch omhoog) gingen. Wilde zelfs nog wel even een bakkie zetten voor ons. Maar we hadden haast. De tocht ging verder langs Ossa en het stuk wat we kennen van de AA-race. Onderweg werden we meerdere malen op de klik genomen door onze fotograaf Sebastiaan van Stam. Wat is er mooier dan op de foto met een molen. Ook bij de brug bij de Berverkoog werden we weer aangemoedigd. Dit keer door Rob Koningstein met eega en Pip. 

Bij ARZV aangekomen werd het weer even minder. Mooi om even bij hen binnen te wippen. De deur stond iig open. De club schilder was bezig het clubgebouw te voorzien van een smetteloos wit kleurtje. Daar even een cup a soepie en een broodje naar binnen gewerkt. We konden beginnen met het aanvangen van de terug vaart. 

Via Alkmaar Noord (de Zes Wielen) kwamen we op het Noord Hollands kanaal. Onder toeziend oog van de winkelende mensen kamen we bij de eerste vlotbrug bij Koedijk. Daarna volgde al snel de Rekervlotbrug. Hierna konden we ons weer opmaken op een stukje doorroeien. Helaas begon het wel wat te miezeren en met een zijwind 4 werd het er niet lekkerder op. Vooral niet voor de stuur. Maar gelukkig werd het ook al weer snel droog. 

Bij Burgervlotbrug was het echt weer droog. Hier werden we door Saskia en Alfred (en kids) verwelkomt. Na het nemen van de vlotbrug draaide het kanaal gunstig zodat we de laatste 15km lekker wind mee hadden. We begonnen nu de billen, het ruggetje, handen en benen te voelen. Tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug moest er voor de laatste keer gewisseld worden. Dat was een spannende wissel op een schuin stukkie kade. Maar ook dat overleeft. Toen volle pijp richting Sint Maartensvlotbrug. Hier stond de voorzitter met zijn vrouw. Hij wist toch nog even tijd te maken voor ons tijdens de viering van (ik meen) zijn 40-jarig huwelijk ……….. en dat met dezelfde vrouw. (dat ze dat heeft volgehouden 😊) Namens ons nog gefeliciteerd. 

Helaas kwamen we nu weer in bekend terrein. De laatste 7km was daarom wat zaaier en duurde (voor Bram en mij) heel lang. Het was een bekend gevoel dat ik samen met Saskia ook had tijdens onze laatste etappe van de ERM. Uiteindelijk kwamen we net even voor 17uur aan op het vlot bij RV de Kop. 

Het was een leuke tocht met prima weer. Goed het gevoel gekregen hoe het voelt als je met z’n drieën 60 km (per persoon 40km) roeit. Volgende dag wat stijf en een vermoeide onderrug. Leuk dat we op diverse punten door onze clubgenoten zijn aangemoedigd. 

En volgend jaar doen we hem weer. Misschien dan, als er meer animo is, in een C4+. Ons volgende doel is de Noord Holland tocht van ARZV op zaterdag 2 september. Een tocht van 70km die we als estafette team willen gaan roeien. Dus per team roei je “maar” 35km. Dus 20km per persoon. Een mooie training zo na de vakantie. Wil je meedoen, mail naar erm@rvdekop.nl

Roeigroet van Bram, Esther en Edwin

ARZV Noord Holland Marathon roeitocht – Zaterdag 2 september 2017

Geplaatst 20 jul. 2017 01:41 door Web Items   [ 20 jul. 2017 01:41 bijgewerkt ]

Op zaterdag 2 september organiseert ARZV weer de jaarlijkse Noord-Holland tocht (http://nhtocht.arzv.nl/index.php). 

Een roeitocht over 70km die in een C4+ of C2+ geroeid kan worden. En dan ook nog in estafette vorm. De 
bedoeling is dat we deze tocht als estafette team gaan afleggen. Dus welke 6 (C2+) of 10 (C4+) enthousiastelingen willen mee 
doen. Let op!!! Er wordt onderling gewisseld van stuur dus je roeit maar ca. 20km, dus voor 
de ervaren roeiers onder ons makkelijk te doen.

Deze tocht is een leuke oefening voor de ERM roeiers maar ook voor andere geïnteresseerde die deze tocht eens willen roeien. Wel wetende dat dit een prestatietocht is en geen toertocht. De bedoeling is dus om deze tocht in een zo kort mogelijke tijd met elkaar af te leggen.

Dus wie heeft er zin om met deze tocht mee te doen. Als je geïnteresseerd bent mail me dan even via erm@rvdekop.nl.

Edwin

Clubkampioenschappen 17 september 2017

Geplaatst 15 jul. 2017 10:58 door Web Items   [ 15 jul. 2017 11:02 bijgewerkt ]

Aankomende 17 september is het weer zo ver. Vanaf 13uur kunnen alle leden weer tegen elkaar strijden om de eer en de wisselbeker. Het afgelopen jaar kwam de “jeugd van tegenwoordig“ dicht bij een overwinning op de herenploeg. Zal de “jeugd van tegenwoordig“ de beker dit jaar in ontvangst mogen nemen? We hopen dat er weer veel ploegen willen meedoen, zodat het één fantastisch en gezellig evenement zal worden. 

De intekenlijsten liggen vanaf morgen in “De Vijfde Stop”. Inschrijven kan tot en met 4 september. Om deze kampioenschappen te organiseren is er wel hulp nodig. Samen gaan we er weer een mooi evenement van te maken! Meld je aan bij activiteiten@rvdekop.nl en zie bord in de kantine.

Vaardigheidsproeven Marit en Amber.

Geplaatst 15 jul. 2017 07:14 door Activiteiten RVdeKop   [ 16 jul. 2017 23:51 bijgewerkt ]

Amber Breed en Marit Bak hebben op donderdag 13 juli deelgenomen aan de vaardigheidsproef die georganiseerd werd door de Alkmaarse roeivereniging ARZV. De dames hebben elk op hun eigen afstand in een skiff een prachtige tijd neergezet.  Amber roeide de 14 km in 1.15 uur en Marit roeide 16 km in 1.24 uur. Samen met hun trainingsmaatjes Maxime en Tim van roeivereniging Ossa kunnen ze terugkijken op een leuke activiteit en mooie prestaties.

Goed gedaan meiden!Even op stap met de Valkkoog

Geplaatst 14 jul. 2017 11:36 door Web Items   [ 14 jul. 2017 11:38 bijgewerkt ]


Zondag 16 juli gaan Bram, Esther en Edwin een rondje om in de Valkkoog. Ze gaan via Kolhorn, Winkel, Noord-Scharwoude en Heerhugowaard naar Alkmaar. En vandaar uit via Koedijk over het Noord Hollands kanaal weer richting Schagen. Een rondje van totaal 60 km. Tijdens deze tocht zullen er 3 sluizen en 3 vlotbruggen gepasseerd worden. De weersvooruitzichten zijn gunstig gestemd. Dus niets staat een mooie tocht meer in de weg. Om 9 uur gaan ze vertrekken vanaf RV de Kop. Uiteraard is de Valkkoog te volgen via Glympse (https://glympse.com/!rvdekop). Via deze link is te zien waar ze varen. Altijd handig om te zien waar de toeschouwers hen kunnen aanmoedigen. Volgende week zullen ze hun ervaring via de website delen met jullie.

Zondagochtend 9 juli GEEN roeiers het water op

Geplaatst 6 jul. 2017 04:31 door Web Items

Zondagochtend 9 juli zal tussen 10 – 12 uur de ALS Local Swim worden gehouden in de haven van Schagen. Tussen die tijd is het niet mogelijk zich met een boot bij het vlot en/of haven te bevinden. Als je dus vroeg het water op gaat, zorg er dan voor dat je uiterlijk om 10uur weer terug (of na 12uur). Na 12uur kan er gewoon weer geroeid en/of weer aangelegd worden.

1-10 of 46