Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2017

Hierbij de opdracht om een tweedehands C2+ te zoeken……

Geplaatst 24 dec. 2017 03:39 door Web Items

Dit was de reactie van het bestuur op onze vraag of er budget zou zijn voor een nieuwe C2+. Pffff….. dacht ik. Dat wordt een hele opgave.

Vorig jaar hebben we namens RV de Kop voor het eerst de ERM geroeid. En dat met groot succes. Aangezien we komend jaar met z’n 9-en de ERM wilde varen was er ruimte vrij voor nog een aantal fanatiekelingen om eventueel een tweede boot te gaan vullen. Dit zou alleen kunnen als er een extra  C2+ bij zou komen. Deze vraag hebben we in september bij het bestuur neergelegd. Als snel bleek dat er geen budget was voor een nieuwe C2+ en dat we dus iets anders zouden moeten gaan verzinnen.

Tijdens de 1e ERM bijeenkomst van dit jaar werd ons medegedeeld dat er budget was vrijgemaakt om te gaan kijken voor een knappe tweedehands. Dacht ik dit jaar relaxt te kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de ERM2018, kwam er deze uitdaging bij. Weg relaxte voorbereiding. In het begin een paar bekende en grote verenigingen aangeschreven. Van sommige kreeg ik geen reactie……….. van een aantal wel. Veel verenigingen hadden niets en eentje wel….. ARZV. Dus gelijk een afspraak gemaakt met Daan Jansen. Daar werd ons een houten C2+ aangeboden voor zeer weinig. Dit was een houten C2+, in een iets betere uitvoering van de Anna Paulowna. Maar dat was niet onze bedoeling. 

We wilden graag een vergelijkbare boot als de “Valkkoog” of beter natuurlijk. Wel stelde ARZV ons voor om een boot te lenen indien we niets zouden vinden. Dan zouden we alleen in Alkmaar moeten gaan trainen voor de ERM, want we mochten de boot niet voor vijf  maanden in Schagen neerleggen (begrijpelijk uiteraard). Dat voorstel van ARZV werd positief ontvangen door een aantal ERM leden.

Half november de zoektocht toch maar uitgebreid. Ik heb toen maar alle roeiverenigingen aangeschreven. Even twee avonden eraan gezeten om alle mailadressen bij elkaar te krijgen en hup……… verzenden. Die vijf dagen daarna werd ik overspoelt met mailtjes ……… Verenigingen die nog zouden uitzoeken of ze wat weg gingen weg doen, verenigingen die nog wel wat houten C2+ boten hadden liggen, verenigingen die niets hadden ……. Ze mailde me. En opeens kwam er een mailtje vanuit Groningen, Studentenvereniging Gyas. Zij hadden wel een boot die weg mocht. Lag ergens in een loods te wachten op ……….. tja, waarop eet niemand. Contact gezocht met hun materiaalman. Een hele tijd over en weer ge-appt en uiteindelijk kregen we wat foto’s gemaild.

Het is een “Loewe” uit 1993. In die tijd heeft Gyas deze speciaal laten bouwen om met deze boot te proberen het baanrecord te varen tijdens de ERM. Dit is met deze boot in 1995 gelukt.

Zondag 17 december zijn Bram, Rob en ik naar Groningen gereden (met botenwagen) om de boot te keuren. De boot zag er redelijk uit maar wel vol ductape. Na goed beraad met elkaar besloten om deze boot mee te nemen richting Schagen. Afgelopen week met een aantal ERM leden de boot ontdaan van alle tape- en stickerresten en geheel schoongemaakt. De dag daarna heeft Gerard Piek samen met Rob de rigger aangepast en heb ik samen met Bram de riemen afgesteld. Nu is deze “nieuwe” boot vaarklaar en kan deze onder de naam “Moerbeek” afgeschreven worden. Nu nog met de riemen van de “Westerland”, maar er worden nieuwe riemen voor de “Moerbeek” besteld.

Heb je met de “Moerbeek” geroeid, laat even weten hoe je het vond en wat er eventueel (nog) niet goed aan is.

Ik hoop dat we veel plezier van deze boot mogen hebben en dat iedereen er maar lekker hard in kan trappen. 

                                                      Groet Edwin

***** INSCHRIJVEN PUB-QUIZ 20 januari 2018 *****

Geplaatst 14 dec. 2017 23:59 door Web Items


In "De Vijfde Stop" ligt het inschrijfformulier voor de Pub-Quiz 2018. Deze Quiz wordt weer gepresenteerd onder bezielende leiding van Bianca. Schrijf je in en laten we er weer een top avond van maken met elkaar.

Wanneer:        Zaterdag 20 januari 2018
Hoe laat:         Inloop vanaf 19.30 uur - Aanvang 20 uur
Voor wie:        Alle leden (incl. vriend, vriendin, man en of vrouw)
Kosten:          €5,- per persoon

Inschrijven kan ook via webitems@rvdekop.nl

BALV en Snerttocht 7 januari 2018

Geplaatst 14 dec. 2017 05:03 door Web Items

Beste leden,

Op 7 januari zal onze voorzitter het nieuwe jaar inluiden. Hierna zullen de boten worden gevuld voor de snerttocht.

Tevens is er een BALV waar het nieuwe beleidsplan zal worden gepresenteerd.

Het geheel wordt omlijst met een heerlijke kop snert.

Opgeven voor de snerttocht en de BALV kan via activiteiten@rvdekop.nl of op de inschrijflijst in "De Vijfde Stop". Graag voor 4 januari.

Mocht je ook een lekkere pan soep willen maken voor dit super gezellige evenement, dan kan je dit doorgeven via bovenstaand mailadres.

Tot 7 januari!

20 januari 2018 ***** PUB-QUIZ *****

Geplaatst 9 nov. 2017 10:44 door Web Items


Schrijf alvast in de agenda ............ De altijd weer gezellige PUB-QUIZ ......... dus geen reden om niet te komen. 
Wanneer:    Zaterdag 20 januari 2018
Hoe laat:    Aanvang 20 uur (inloop vanaf 19.30)
Voor wie:    Alle leden (incl. vriend, vriendin, man en of vrouw)
Kosten:        NTB

Verdienstelijke 2de plek tijdens Tromp Boat Race

Geplaatst 9 nov. 2017 10:32 door Web Items

Zondag 15 oktober vond de Tromp Boat Race plaats. We deden mee in het Meisjes 18 veld. De Tromp Boat Race is een wedstrijd over een afstand van 5 km. Al hoewel de vooruitzichten wat betreft het weer niet heel gunstig waren was het alsnog een redelijk warme dag. 

Met de tweede plek waren we zeer tevreden, want we roeiden tegen een WK-duo. Onderweg hebben we zelfs nog 2 andere boten ingehaald.

Groetjes Amber en Marit 

De laatste roeiproeven van 2017

Geplaatst 9 nov. 2017 10:29 door Web Items

Afgelopen zondag  waren de laatste roeiproeven van dit jaar. Alle leden die hieraan hebben meegedaan zijn geslaagd: 

Edwin Bakker voor het skiffen.
Michelle le Noble ,Stijn Bakker, Murielle Koopman en Petra Kant voor het sturen in een C4+. Bettina de Wild voor zowel het roeien als het sturen in een C4+. 

Allemaal van harte gefeliciteerd!
Veel roeiplezier!!

Eertse training ERM2018

Geplaatst 6 nov. 2017 03:02 door Web Items

Om 8.10 uur stonden 9 roeiers en onze mascotte genaamd ‘bal’ klaar om een goede tijd neer te zetten

tijdens onze eerste training voor de ERM2018. Vol goede moed ging team 1 van start maar na 5 minuten keerden zij terug met rigger pech. Een niet nader te noemen lid (alias Richard Gere) trapte zo hard dat de rigger het begaf. Maar het mocht de pret zeker niet drukken. Er werd gelijk gehandeld en het probleem was binnen 20 minuten verholpen. Vervolgens werd de training hervat en werd er met veel energie geroeid ondanks alle weersinvloeden. Het was koud en regelmatig nat. Zelfs de hagel werd door de leden met ferm getrotseerd. 

Onderweg werden we nog verrast door enthousiaste supporters van de roeivereniging die met ons 
meegereden waren. Om 16.20 uur werd uiteindelijk de eindtijd genoteerd. In totaal hebben we 71,3km geroeid in 07:19 en konden we terug kijken op een geslaagde training met enige spierpijn als gevolg. Op naar de volgende training! Afname examens zondag 5 november

Geplaatst 29 okt. 2017 04:05 door Web Items

Aankomende zondag 5 november worden er voor de laatste keer dit jaar roei en stuur examens gehouden.
Nadat de vorige examens voor een aantal een nat pak opleverde, krijgen zij volgende week een nieuwe kans

Trainingen voor de ERM2018 gaan beginnen

Geplaatst 29 okt. 2017 03:30 door Web Items

Op zondag 5 november zal de eerste training voor de Elfsteden Roeimarathon 2018 gaan plaatsvinden. De roeiers van het eerste uur en een aantal door het ERM-virus aangestoken andere leden gaan met de Valkkoog aan de haal.Het aantal belangstellenden is zodanig dat er op

 dit moment gekeken wordt of er een soortgelijke Valkkoog te vinden is, die voor dit doel valt te gebruiken. Wanneer dit lukt, kunnen er twee ploegen meedoen. De Elfsteden roeimarathon vindt plaats op 11 en 12 mei 2018. 

Roeiproeven zondag 8 oktober 2017

Geplaatst 10 okt. 2017 11:08 door Web Items

Op zondag 8 oktober hebben de volgende leden de roeiproef S1 met succes afgelegd:

 • Daan Slijkerman
 • Wilco Sneekes
 • Rik Doornberg
 • Stijn Bakker
 • Michelle le Noble
 • Petra Kant
 • Jocelyn Raat
 • Murielle Koopman
 • Nanna Donkersloot
 • Kees Ooms
 • Niels Hofte

Van harte gefeliciteerd roeiers, nu lekker kilometers gaan maken in de roeipools of andere ploegen.


Niels, Nanna, Kees, Jocelyn, Daan en Wilco zijn ook geslaagd voor de St1 bevoegdheid.


Niet alle roeiers hebben de stuurproef kunnen doen vanwege een KLEINE bijkomstigheid. Een niet eerder vertoond roei incident dat de geschiedenisboeken in gaat. De Den Oever

kapseisde tijdens het examen bij het commando 'slippen beide zijden'. Met vereende krachten werden roeiers en boot in veiligheid gebracht waarna we de roeiproeven hebben gestaakt.

 

Degenen die de St1 proef niet hebben kunnen doen, krijgen op 5 november de herkansing.

 

De mensen die hun stuurbevoegdheid hebben, krijgen binnenkort toegang tot de C2 en C4 boten in My Fleet.1-10 of 58