Nieuws‎ > ‎Nieuws-2015‎ > ‎

Vertrouwens Contact Personen (VCP)

Geplaatst 13 mrt. 2016 08:42 door Info RVdeKop
Intimidatie en/of ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het vindt ook plaats tussen sporters onderling, of tussen begeleiders.
Indien slachtoffers melding willen doen van een geval van (seksuele) intimidatie, is het een probleem als ze daarvoor geen vertrouwd aanspreekpunt vinden binnen de vereniging. Het is een onderwerp dat niet makkelijk bespreekbaar is. Het ontbreken van een luisterend oor, van iemand die raad geeft, maakt het extra moeilijk. Hierdoor zien slachtoffers ervan af hun klacht te melden en blijven zeer ongewenste en voor slachtoffers pijnlijke situaties voortbestaan. Dit moet niet en is ook niet nodig. Om deze reden is RV de Kop overgegaan tot het aanstellen van Vertrouwens Contact Personen (VCP).
Het Bestuur is heel blij te kunnen melden dat Anja Doedens en Jetze Jansen gezamenlijk invulling willen geven aan deze belangrijke taak. Zowel Anja als Jetze hebben voldoende bagage vanuit hun maatschappelijke functies om het VCP-schap vorm te geven. Mocht zich een situatie voordoen waarbij je een beroep wilt doen op één van de VCP’s, dan kun je hen als volgt bereiken:
Anja Doedens 06-33368936
Jetze Jansen 06-23406055