Nieuws‎ > ‎Nieuws-2015‎ > ‎

Roeiclinic brugklassers Regius College

Geplaatst 13 mrt. 2016 09:09 door Info RVdeKop
Ruim tien brugklassers van het Regius College Oranjelaan Schagen hebben op woensdag 13 mei meegedaan aan een roeiclinic bij Roeivereniging De Kop. In het kader van het project ‘leefstijl’ konden leerlingen kennis maken met een aantal minder bekende sporten, waaronder roeien.
De kinderen hebben geleerd dat al voor de jaartelling mensen met boomstammen of vlotten het water op gingen waarbij ze zich met een stuk hout voortbewogen. De vorm van roeien die wij tegenwoordig beoefenen is ontstaan op de Theems in Londen. De ‘veermannen’ gingen op een gegeven moment wedstrijden houden en daaruit heeft de roeisport zich ontwikkeld.
Vervolgens werd de theorie van de roeibeweging uitgelegd. Na deze korte introductie gingen ze in groepjes van drie met een instructeur en een ervaren boegroeier in een C4 het water op. De boegroeier hield de boot stabiel terwijl de jongelui hun eerste roeislagen maakten onder leiding van hun instructeur.
Na het roeien werd het materiaal weer opgeruimd en werden de ervaringen uitgewisseld. Het was een hele leerzame ochtend voor een gezellige groep brugklassers.