Nieuws‎ > ‎Nieuws-2015‎ > ‎

Vaardigheidsproeven KNRB

Geplaatst 13 mrt. 2016 09:25 door Info RVdeKop
Met een succesvolle vaardigheidsproef toon je aan dat je een ervaren skiffeur bent. Hierdoor kunnen deuren opengaan die voorheen gesloten waren. Het is geen wedstrijd, maar de tijden worden wel bekend gemaakt.
Iedereen, ook jeugdleden, in het bezit van de juiste permissie mag deelnemen. 
De ARZV stelde de skiffeurs van onze vereniging in de gelegenheid om mee te doen aan deze KNRB vaardigheidsproef.  Op zaterdag 5 september hebben Walter, Kees, Sven en Sebastiaan de bij hun leeftijd passende vaardigheidsproef (bijna allemaal) met succes afgelegd (16, 18 of 20 km binnen twee uur).
De route voerde vanaf Alkmaar over de Huijgenvaart via Oterleek en Rustenburg naar Ursem. In Ursem gingen de 18 en de 20 km-roeiers SB uit richting Schermerhorn. Het 20 km keerpunt lag 1 km vóór Schermerhorn.
De weersomstandigheden waren verre van ideaal (windkracht 5-6 en regen) en de route was alternatief ten opzichte van eerdere jaren vanwege baggerwerkzaamheden, waardoor er een aantal risicopunten genomen moesten worden.
Een knappe prestatie van deze vier skiffeurs en dank aan de chauffeurs Gerard de Klonia en Dave Erde die de botenwagen op vrijdag heen en op zaterdag terug hebben willen rijden. En natuurlijk dank aan de ARZV voor de gastvrijheid!