Nieuws‎ > ‎Nieuws-2015‎ > ‎

Jeugdweekend 2015

Geplaatst 13 mrt. 2016 09:29 door Info RVdeKop
Ik ben nog maar net lid maar ik heb het vanaf de eerste dag al naar mijn zin.
Nu zitten mijn vriendinnen ook op roeien ( Luna en Naomi). Binnenkort komt misschien Marit ( nee,niet die…een andere Marit…..) ook op roeien.
Maar ja,  het jeugdweekend…
Zaterdag kwamen Luna en ik samen aan. Aanvang rond een uur of 10.
Snel  de tassen met droge kleren in het clubhuis leggen. Otto hing al boven in de vlaggenmast. Het feest kon beginnen.
Reiny ging snel uitleggen wat er ging gebeuren en toen gelijk aan de slag. Samen met Rik en Roland had ze van alles voorbereid.
Kanoën , roeien in de twee of de skiff of in de grote groene roeiboot. Omdat veel leden ook nog meer familie of vrienden mee hadden kregen de nieuwe kinderen instructie in de c2 met Rik. Het was gezellig druk. Ik was zo druk bezig dat ik niet goed meer weet wat iedereen deed. Het was heel leuk dat ik in de dubbel twee mocht met Marit en Luna mocht met Sanne. Nu hebben we al in de skiff, in de c4 en in de dubbel twee geroeid. Super gaaf.  
 
Toen een pauze. Lunch dus. Van al dat sporten krijg je trek. Na de lunch gelijk weer verder. Echt overal lagen boeien in het water. Daar moesten we omheen roeien en dan zo snel mogelijk weer terug. Bij iedereen werd gekeken hoe snel je roeide. Allemaal op ons eigen niveau. De spelletjes duurde de hele middag. Iedereen sprong ook nog het kanaal in. Behalve ik. Dat was helemaal niet erg want het was prachtig weer.
Na de middag had Dave de BBQ klaargemaakt. Wij moesten natuurlijk even de spullen opruimen en afdrogen voordat we aan de BBQ konden. Toen we klaar waren hadden we allemaal honger. Lekkere burgers, worst en spare ribs. Mmmm.
Na het opruimen en afwassen hebben we de boten voor de avondtochten in het water gelegd. Alle boten werden versierd met lichtgevende armbandjes. Het werd steeds donkerder. In de grote c4 zat ik met Reiny, Luna, Hannah en Simon. Voor mij is deze c4 eigenlijk nog te groot maar het is toch gelukt. De twee andere boten roeiden naar Schagerbrug. Wij gingen richting Kolhorn.12Kilometer in het donker. Geen golven en geen andere boten in de buurt. Prachtige avond voor een lichtjestocht. Reiny had zelfs nog ijs mee voor onderweg. Die hebben we opgegeten bij de Mielbrug. Onderweg hebben we veel vleermuisjes gezien . Een wereld ervaring. Toen we bijna terug waren was ik wel bek af. Dat laatste stuk kwam echt uit mijn tenen. Toch blij dat we samen die mooie tocht hebben gemaakt. Ik had nog nooit zover geroeid.
Een aantal leden bleven slapen maar Luna en ik niet. Wij hadden de nacht ervoor al een verjaardag/slaapfeestje gehad.
 
Op zondag werd ik rond negen uur wakker. Ik wilde gelijk weer terug. Dat mocht natuurlijk van mijn moeder. Het was zondag ochtend wel wat rustiger dan zaterdag. We hebben een parcourtje gedaan. Tussen de boeien door roeien, moeilijke bochten maken, aanleggen en spek-happen. Grappig en lekker. Toen ik aan het vlot kwam was Dave ( de BBQer van gisteren ) er met zijn speedboot. Simon , Romme en Sebas  zaten gelijk bij hem in de boot. Toen heeft Reiny het clubhuis afgesloten en gingen we met zijn allen nog met Dave mee. Ook dat was weer een cadeautje. Een heel weekend prachtig weer en dan nog afsluiten op de loungekussens van een speedboot. Veel cooler wordt het niet.
Het was een geslaagd weekend . Volgens mij geldt dat voor iedereen die erbij was. Iedereen uit het Jeugdteam , hartstikke bedankt.

Groetjes Jet