Nieuws‎ > ‎Nieuws-2014‎ > ‎

Uitbreiding Botenbestand RV De Kop

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:49 door Info RVdeKop
Op zondagmiddag 19 oktober 2014 was een twintigtal leden en enkele partners getuige van de doop van twee spiksplinternieuwe boten. De eerste investering in nieuw roeimatereriaal, afkomstig uit ons zelf bij elkaar gespaarde botenfonds. 
Het gaat om een spierwitte superslanke skiff en een fraai gepolijst iets forser exemplaar dat het in het midden houdt tussen een skiff en een C1.
De doopplechtigheid werd onder het genot van een glaasje prosecco verricht door het oudste lid van de vereniging (sssssttt… hij wil dit niet weten) Cees Verschoor en onze oud-voorzitter Joop van Grieken.
Na een korte toespraak door voorzitter Gerard Kooiman werden onder het werpen van een emmer kanaalwater de namen onthuld waarmee de beide boten voortaan door het leven zullen gaan: de recreatieskiff/C1 heet de “Dirkshorn” en de skiff zullen wij voortaan kennen als de “Zijpe”. Omdat hevige regenbuien ons hierbij vergezelden was gelukkig tijdig besloten de doopplechtigheid van het vlot naar de botenloods te verhuizen en werd ook het gebruikelijke “voorroeien aan het vlot” tot betere weersomstandigheden uitgesteld….
Wij wensen onze nieuwe aanwinsten een behouden vaart en hopen allemaal vele kilometers van deze prachtige boten te genieten.