Nieuws‎ > ‎Nieuws-2014‎ > ‎

ToerVerslag: Toertocht Reeuwijkse Plassen

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:16 door Info RVdeKop
Zaterdag 3 mei organiseerde de RZVG, Roei- en Zeilvereniging Gouda, de jaarlijkse toertocht over de Reeuwijkse Plassen. 
Deze vereniging, prachtig gelegen aan de ’s Gravenbroekse plas te Reeuwijk, is een van de oudste roeiverenigingen van ons land, opgericht reeds in het jaar1911 ! Zij telt momenteel maar liefst 1100 leden, die roeien en zeilen.
Tien leden van RV De Kop hadden voor deze plassentocht over 12 km ingeschreven.
De ontvangst in het onlangs gerestaureerde fraaie clubhuis vond plaats met koffie en echte Goudse stroopwafels.
In totaal namen zeven verschillende verenigingen, o.m. uit Haarlem, Dordrecht, Tilburg enz. deel aan deze tocht.
Met twee goed onderhouden C-4 Wiersmaboten werd door ons bij goed roeiweer deze tocht over de elf plassen zonder al te veel zweet volbracht. Wel stond er een pittig fris Noordenwindje met vooral op de open stukken water nogal wat golfslag.
Nog maar nauwelijks de eerste plas overgestoken, ging de bemanning van onze damesboot al op bezoek bij de strategisch opgestelde niet onvriendelijke IJscoman Opa Antonio.
Een moedereend met kroost klauterde tijdens dit bezoek moedig over de riemen van deze afgemeerd liggende boot: wat een pracht om dit te zien en....tijdig te fotograferen!
Tussen de verschillende plassen moest bij de doorvaart van bruggen veelal geslipt en een enkele keer ook erg goed gevallen worden.
Een keer zelfs hard voor de wind onder een brug door, waarna meteen een nauwe bocht naar rechts; veel stuurwerk noodzakelijk dus.
Bij terugkeer aan het vlot kon stuurwerk helaas niet voorkomen dat de damesboot werd aangevaren door een vertrekkende zeilboot.
Gelukkig was deze boot eigendom en bemand door leerlingen van dezelfde vereniging RZVG.
Alsnog werd deze leuke tocht weer erg gezellig afgesloten met een uitgebreid Indisch buffet in het verenigingsgebouw van de RZVG.
Onze volgende toertocht wordt er een op eigen bodem en wel op Zondag 1 juni a.s. in samenwerking met onze buurverenigingen RV De Kogge en RV Ossa: een rondje over 38 km via het Amstel-meer . 
Reeds nu wordt er gesproken over “de Amstel-bier-tocht”…
Zonder twijfel zorgt onze eigen catering na afloop voor voldoende Amstel ! !

Met Roeigroet van Rob Krommenhoek