Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2014


Intocht St. Nicolaas

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:52 door Info RVdeKop

Ook dit jaar gaan we met de jeugd ons best doen om St .Nicolaas en zijn Pieten veilig de haven van Schagen in te loodsen.
Het is daarom niet mogelijk om op zaterdag 22 nov. te roeien van 9.30 uur tot 13.30 uur. We hebben die tijd en de ruimtes nodig om ons tot volwaardige Pieten om te turnen.

Afroeien skiff 2.

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:51 door Info RVdeKop

https://sites.google.com/a/rvdekop.nl/www/nieuws/nieuws-2014/afroeienskiff2/3553950_1_org.jpg
Sanne Hoogland is vandaag afgeroeid voor skiff 2. 
Goed gedaan ,Sanne ! Gefeliciteerd!.

Uitbreiding Botenbestand RV De Kop

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:49 door Info RVdeKop

Op zondagmiddag 19 oktober 2014 was een twintigtal leden en enkele partners getuige van de doop van twee spiksplinternieuwe boten. De eerste investering in nieuw roeimatereriaal, afkomstig uit ons zelf bij elkaar gespaarde botenfonds. 
Het gaat om een spierwitte superslanke skiff en een fraai gepolijst iets forser exemplaar dat het in het midden houdt tussen een skiff en een C1.
De doopplechtigheid werd onder het genot van een glaasje prosecco verricht door het oudste lid van de vereniging (sssssttt… hij wil dit niet weten) Cees Verschoor en onze oud-voorzitter Joop van Grieken.
Na een korte toespraak door voorzitter Gerard Kooiman werden onder het werpen van een emmer kanaalwater de namen onthuld waarmee de beide boten voortaan door het leven zullen gaan: de recreatieskiff/C1 heet de “Dirkshorn” en de skiff zullen wij voortaan kennen als de “Zijpe”. Omdat hevige regenbuien ons hierbij vergezelden was gelukkig tijdig besloten de doopplechtigheid van het vlot naar de botenloods te verhuizen en werd ook het gebruikelijke “voorroeien aan het vlot” tot betere weersomstandigheden uitgesteld….
Wij wensen onze nieuwe aanwinsten een behouden vaart en hopen allemaal vele kilometers van deze prachtige boten te genieten.

ToerVerslag: Nationale HORZOL Marathon 2014

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:47 door Info RVdeKop

Reeds in maart 2014 hadden wij ons voor deze tocht aangemeld bij de organiserende vereniging de RV Ossa te Heerhugowaard.
Zonder eerst de interesse bij onze leden hiervoor te peilen, besloten wij als toercommissie voor deelname aan deze 35 km lange toertocht, de 51 km lange wedstrijdtocht voor onze jonge vereniging toch mogelijk nog wel iets te zwaar vindend…
Uiteindelijk vonden wij acht moedige leden van RV De Kop bereid om deze Horzoltocht te aanvaarden en wel : Dave Erde, Saskia Brekelmans, Gerard Kooiman, Alice Groenendijk, Anton Wemmers, Jan Jongman, Sven Dobbe en ondergetekende.
Teneinde toch twee C4 boten vol te kunnen krijgen, werden er twee leden bij buurvereniging RV De Kogge geronseld : Astrid Bijster en Geert Veldhuis, ons inmiddels goed bekend van o.a. de dit jaar gehouden Amstelmeertocht.
Op Zaterdagochtend 11 oktober werden onze C4’s, de “Oudesluis” en de “Den Helder”,  alvast per botenwagen bij Ossa afgeleverd, opgeriggerd en gereed gemaakt voor de toertocht.
Zondagochtend 12 Oktober tijdig uit de veren, de boten tegen de dijk opgereden en afwachten tot wij met bootnummers 67 en 68 aan de start mochten verschijnen.
Maar liefst 31 boten van elf verschillende verenigingen namen deel aan dit groots en erg goed georganiseerde, jaarlijks terugkerend, evenement.
Ofschoon het een toertocht betrof werden we toch zeer officieel geklokt en om 09.33 uur exact stoven wij vol goede moed over de startlijn, op de riemen richting Oterleek.
Het bleek een prachtig glad roeiwater en daarbij hadden we geweldig mooi roeiweer : wind ZO-2.
Het zonnetje prikte al snel door de lichte nevel en de eerste kledingstop en zweetdruppels lieten niet lang op zich wachten.
Tot bij Oterleek werd er verder nonstop geroeid, waarbij de “Oudesluis” al snel over de horizon buiten ons zicht verdween.
 
Kort na onze start werden wij al met een reuze vaart ingelopen door het Ossa jeugdteam dat deze 35 km in estafetteverband roeide.
De aflossers fietsten langs de oever mee, daarbij de roeiers luidkeels aanmoedigend.
Ook zij verdwenen al snel uit zicht en we genoten nu van onze piepende dollen en kreunende bankjes. 
Nee, de spieren gaven op dit eerste trajekt nog geen krimp en we genoten volop van het fraaie Hollandse landschap met hoge rietkragen, molens, authentieke bruggetjes en schitterende wolkenluchten !
Na de brug bij Oterleek zaten de eerste 7 km’s  erop en werd van stuur gewisseld.
Met vijf roeiers en een afstand te gaan van 35 km leek ons dit een eerlijke verdeling van krachten.
Langs de Huygendijk roeiden we voorbij aan drie prachtige strijkmolens op rij : hier even “laten lopen” voor een mooie foto !
Bij aankomst bij de sluis van Rustenburg werden we prompt uitgeklokt en hier wachtten we enige tijd voor we onder de ophaalbrug voor de sluis honderd procent moesten slippen en vallen.
Wij deden dat wel, maar helaas deed onze driekleur op de achtersteven dat niet met als gevolg een “vlag overboord”en een gebroken vlaggestok…Had erger gekund, beter een vlag tegen de brug dan een hoofd…de vlag werd gelukkig door een boot achter ons uit het water gevist.
In het kleine sluisje zelf was het zo vol dat we er bijna niet meer bij konden en er twee boten lange tijd onder de brug in “vallen en slippen stand” moesten blijven liggen…goed voor de buikspieren !
Vanaf Rustenburg ging het hierna verder noordwaarts langs de Oostdijk in de richting van Obdam.
Hier ontmoetten we eindelijk onze “Oudesluis” die hier waren aangelegd om aan een picknikbank hun lunch te gebruiken.
Ook wij meerden hier aan voor o.m. een stuur-wissel en genoten niet alleen van de lunch maar ook van een hoognodige sanitaire stop in de rietkraag.
Roeiboten hebben ook in deze tijd nog altijd geen sanitaire voorzieningen aan boord …
Via De Vier Winden kwamen we nu uit in de Langereis die ons naar het Verlaat voerde, ook hier weer, net na de rolpaalbrug, een wissel van stuur aan een mooi laag gelegen met ganzenuitwerpselen bedekte steiger.
Na het Verlaat ging het dan eindelijk weer zuidwaarts richting de Roskamsluis bij Noord Scharwoude : hier geen “slippen en vallen” -taferelen gelukkig.
Een motorboot van Ossa riep ons hier erg bemoedigend toe dat er nu nog “slechts”vijf kilometer te gaan was tot de finish bij Ossa…
Nooit geweten dat vijf kilometer nog zoooooo erg ver kan zijn…. Het was nu dan ook wel heel erg stil geworden in de boot…
Heel even kramp in mijn rechter kuit was hier gelukkig weer snel weg en om 15.08 uur finishten wij redelijk vermoeid onder luid gejuich en geklap aan het Ossa-vlot waar we door een leuke Ossa-lady werden verrast met een kruidenbittertje, een bos lelies  en een mooi uitgedost pakje met zuurkool! (.)
De “Oudesluis” finishte voor ons om 14.55 uur en had deze tocht in een nettotijd van 04.50 uur volbracht bij een gemiddeld geklokte snelheid van 07.21 km/uur.
De ”Den Helder” scoorde een nettotijd van 05.07 uur met een gemiddelde snelheid  van 6.83 km/uur.
Ter vergelijking: het estafette jeugdteam deed dit rondje per C4 in 3.28 uur !!
De wedstrijd- C4- Heren van Ossa deed de 51 km in een tijd van 04.12 uur met een gemiddelde snelheid van 12.12 km/uur !!
Nadat de boten nog “even” met onze laatste krachten op de botenwagen waren geladen en afgeriggerd, konden we gaan genieten van een welverdiend en zeer welkom koud biertje, erwtensoep en gingen we met vijf man hongerig en ongeduldig in de standby stand voor het diner om 18.00 uur.
Dat werd een fantastische nassi-bami maaltijd in de tot restaurant omgetoverde loods onder het botenhuis.
Alle hulde en petten af voor de perfekte organisatie door de RV Ossa !!!!!!
Het lijdt geen twijfel dat wij volgend jaar weer voor deze mooie tocht gaan inschrijven, naar ik hoop met nog meer enthousiaste roeiers van onze groeiende RV De Kop.
Met de gebruikelijke roeigroet,
Rob Krommenhoek,
Namens de toercommissie

Zondag 19 oktober clubuur en .........

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:42 door Info RVdeKop

Volgende week zondag is het zover! Onze nieuwe boten worden gedoopt en krijgen daarbij hun naam. Om 11.00 uur starten we met het clubuur waar ieder lid aan mee kan doen en rond 12.15 uur zal de botendoop op het vlot plaatsvinden onder het genot van een glaasje prosecco. Ik hoop alle leden te zien rond 11.00 ! Tot ziens, tot zondag 19 oktober!

Afroeien skiff jeugd

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:41 door Info RVdeKop

Vandaag zijn met goed gevolg voor skiff 2 afgeroeid: 
Floris Sanders en Hannah de Nobel.
Marit Bak is geslaagd voor skiff 1. 

Met onze mascotte OTTO in top , kon het ook niet mis gaan!

GEFELICITEERD!

ToerVerslag: Grachten Lichtjestocht-2014 Amsterdam

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:37 door Info RVdeKop

Als voorgaande jaren is ook dit jaar op Zaterdagavond 27 September deelgenomen aan de ca. 19 km lange Lichtjestocht-2014 te Amsterdam. 
Maakten we eerdere jaren gebruik van onze eigen boten, dit jaar was het slechts toegestaan met een-boot-per-vereniging deel te nemen… 
Gelukkig konden wij hierbij een zeer comfortabele 4-persoons gedateerde houten wherry, met houten riemen en een dik kussen op de stuurplaats, van de organisator RV Willem-3 gebruiken.
Dit keer dus geen laden, lossen, riggeren en gesjouw met boten, waar toch wel veel leden op afknappen zo is gebleken.
Helaas hield dit wel in dat er dit jaar slechts met vier personen van RV De Kop kon worden deelgenomen aan deze altijd weer leuke tocht, t.w. door Linda Roos Smit, Astrid Remmerswaal, Gerard Kooiman en Rob Krommenhoek.
De vernieuwde Toercommissie van RV Willem-3 had dit jaar zorg gedragen voor een geheel vernieuwde toertocht door het Oostelijk deel van de Amsterdamse binnenstad en een groot deel van de 17e-eeuwse grachtengordel.
Tevens was er zorg gedragen dat we niet te vroeg van start gingen om zo veel mogelijk van het donker te kunnen profiteren.
Bovendien was er gezorgd voor heel goed roeiweer, geen zuchtje wind en 20 graden C!!
Na een welkomstwoord bij koffie en cake werden de routebeschrijvingen uitgedeeld en vertrokken de niet al te snelle wherries als eersten om 18.45 uur, even later gevolgd door de snellere C-klasse boten.
In totaal werd er dit jaar door 25 goed verlichte boten en ca. 80 roeiers deelgenomen aan deze tocht!
Niet alleen was onze bevriende RV Kogge uit Medemblik, maar zelfs de over de grens gelegen roeivereniging uit Meppen-Duitsland van de partij.
Nadat we via de Amstel en haar vele studentenroeiverenigingen de Amstelsluizen, Nieuwe Prinsengracht, Entrepotdok, achterlangs Artis bij het Scheepvaartmuseum waren gearriveerd, verdween het daglicht en kregen we in halfdonker een eerste commando “houden!” te verwerken :
een rondvaartboot week plotsklaps hard bakboord uit om haar Koreaanse passagiers wat dichter langs het V.O.C. schip “Batavia”te kunnen brengen.
Rondvaartboten hebben altijd voorrang zo was ons tijdens het welkomstwoord goed ingeprent!
Om vanaf Nemo de ingang naar de Waalseilandgracht te vinden bleek niet al te eenvoudig : we voeren natuurlijk traditiegetrouw weer naar onze vriendinnen op  de Geldersche Kade….fout dus ! Ronden maar weer…
Inmiddels was het goed donker geworden en oppassen geblazen, niet alleen voor de riemen bij wat nauwere doorvaarten, maar vooral weer voor de vele rondvaartboten.
Het ingestudeerde “Rood op rood en groen op groen….lekker blijven liggen - niets meer aan doen…” werd stipt nageleefd waardoor aanvaringen konden worden voorkomen.
Het grote voordeel van een wherry is dat er twee personen op de stuurplaats kunnen zitten: de een stuurt en de ander leest de kaart.
Langs de Montelbaanstoren en de Stopera ging het nu enkele kilometers de Heerengracht af, waarna via de Leliegracht de Keizersgracht in tegengestelde richting werd afgelegd.
De vele bogen van de schilderachtige bruggen waren hier sprookjesachtig verlicht en dankzij het fraaie weer waren er veel mensen op de been en in de boot, niet alleen op het water, maar ook aan de waterkanten.
 
De Keizersgracht komt uiteindelijk weer uit op de Amstel en we vonden het jammer toen om 22.00 uur het clubgebouw van “Willem-3” weer in zicht kwam.
Onze wherry werd heel gemakkelijk uit het water gehesen en de loods in getransporteerd.
Hier konden we ons nog even vergapen aan de vele vele boten die hier opgeslagen liggen !
Op het terras genoten we nog enige tijd van de in het donker terugkerende boten, van een koud biertje, maar ook van enkele heerlijke hapjes die ons welwillend door de toercommissie ter hand werden gesteld.
Tegen middernacht bereikten we uiteindelijk onze thuisbasis in Schagen.

Bekijk hier de foto’s van de tocht.

Wie gaan er volgend jaar mee ??!
Met roeigroet van
Rob Krommenhoek

Jeugd roeiweekend

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:36 door Info RVdeKop

Was dat even gezellig en super leuk! Ons roeiweekend op zat. 20 en zondag 21 sept. We mochten allemaal iemand meenemen. `s Morgens zijn met z`n allen heerlijk op en in het water bezig geweest. Skiffen, onze vriend[in] kon in de kano mee; of les krijgen in een C-4. 
Dobberen in een bootje, of les op De Westeinde! Iedereen bleef lunchen. `s Middags was het spelcircuit aan de beurt:o.a.ballonnen prikken,strandbal door een hoepel gooien , staan in de boot om in de toeter te knijpen, strijken,slalommen en als beloning een spekje van de hengel happen.Dit alles in zo`n kort mogelijke tijd. 
Nog even een wedstrijdje gedaan. Daarna zijn we gaan BBQ-en. Heerlijk was dat Rinke en Rick , volgend jaar weer? 
Het al lekker donker en na enige uitleg zijn we om 20.00 uur in de boten gestapt. Spannende tocht naar de Grote Sloot om een ijsje bij Saskia te halen. Nog door geroeid naar Oude Sluis [ spannend die bruggen ] en weer terug . Prachtige sterrenhemel!Om 23.00 uur waren we terug , nog even wat drinken en om 24.00 uur naar bed.Om 00.05 uur sliep iedereen, maar helaas niet de hele nacht: lek luchtbed... 
`s Morgen om 8.00 uur moest er toch nog even gepokerd worden onder het genot van House muziek, maar we waren vlot in de kleren en in het ontbijten, want om 10.00 uur stond er een coach voor de deur. 
Die kwam ons les en raad geven . We hebben goede aanwijzingen van hem gehad en hij heeft ons [een andere ] een wedstrijdstart geleerd. Al met al : een geweldig weekend . Voor herhaling vatbaar.

Nieuw Materiaal

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:35 door Info RVdeKop

De nieuwe oefenskiff en skiff zijn begin september geleverd. Inmiddels zijn ze beiden roeiklaar gemaakt en is er al naar volle tevredenheid door een aantal leden mee geroeid. Wij zullen nog voor medio oktober een geschikt moment zoeken om de beide boten van een naam te voorzien en ten doop te houden. Dit gaat natuurlijk samen met enige publiciteit, aanwezigheid van zoveel mogelijk leden en andere belangstellenden en een fles bubbels en een hapje.
Omdat het nu nog zulk mooi roeiweer is, laten we de boten niet in de loods liggen wachten op het nieuwe voorjaar. Mits je de juiste papieren op zak hebt, mag je de boten uitproberen. 
Opmerkingen over de boten (zowel positief als negatief) kunnen gemeld worden bij Gerard Piek: materiaal@rvdekop.nl. Eventuele bijzonderheden kunnen we dan terugkoppelen aan de leverancier.
Na de feestelijke doop komen de boten definitief in My Fleet en kunnen ze door iedereen met de juiste bevoegdheden worden afgeschreven.

Open roei uur 11:30 uur

Geplaatst 13 mrt. 2016 11:35 door Info RVdeKop

Op zondag 14 september is het weer mogelijk om met Jan en alleman in de boot te stappen. Ook wanneer je nog in de instructie zit, maar zin hebt om de andere leden van de Kop te leren kennen, ben je welkom. Je hoeft je niet op te geven, gewoon komen dus en lekker een eindje roeien. Tot roeis, tot zondag!

1-10 of 25