Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2013


Roeien ’uit de schaduw’

Geplaatst 24 mrt. 2016 12:10 door Info RVdeKop

Op 20 december is er in de Helderse editie van het NHD onder de rubriek ”uit de schaduw” een leuk artikel geplaatst naar aanleiding van een roeiclinic die Connie de Vries en Jan Jongman verzorgden voor Michelle Franssen, een redactrice van het NHD. Leuk om te lezen hoe alle begin voor iedereen moeilijk is. De leden die dit gemist hebben; bijgaand een foto, maar het krantenknipsel is ook te vinden in het clubhuis.

Roeien voor Serious Request

Geplaatst 24 mrt. 2016 12:08 door Info RVdeKop

Aanstaande zaterdag gaan 12 roeiers van de Kop meedoen aan Serious Rowing Challange. Dit in het kader van het Serious Request evenement wat in Leeuwarden plaatsvind. Hieronder staat de actie uitgebreid beschreven, maar wat het belangrijkste is, Jullie kunnen en mogen ons sponseeren, door op onderstaande link te klikken kom je op een pagina waar je onderaan de pagina deelnemers ziet die je kan sponsoren, er staat er een ”” roeivereniging de..”” en dat zijn wij. Hier kan je een donatie doen aan de groep en daarmee bijdragen aan het terug dringen van onnodige sterfte door diaree in de wereld.


Van 18 tot en met 24 december 2013 staat Nederland geheel in het teken van de 3FM Serious Request-actie. Deze samenwerking tussen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis vraagt al sinds 2004 jaarlijks aandacht voor een stille ramp dit jaar is het thema kinderen die sterven door diarree. Kijk hier voor meer informatie over het thema van dit jaar. Dit jaar geldt het Wilhelminaplein in Leeuwarden als decor voor het ’Glazen Huis’ waar drie DJ’s zich 7 dagen lang laten opsluiten. Uit heel Nederland stromen de initiatieven binnen om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel, maar zijn er slechts een aantal initiatieven die de hele week op het plein bij het Glazen Huis mogen staan.

De organisatie van het WK Roeien 2014 Amsterdam, de KNRB en Aegon organiseren in samenwerking met roeivereniging Wetterwille op het Wilhelminaplein: THE SERIOUS ROWING CHALLENGE. De uitdaging is om, van 18 tot en met 24 december, 7 dagen lang 24 uur per dag, 2 roeiapparaten continu bezet te hebben. Iedere roeier, maar ook niet roeier, kan zich online inschrijven voor één of meerdere blokken van 10 minuten en betaalt een vast bedrag van € 10,- per 10 minuten (plus eenmalige transactiekosten van € 0,40). Vervolgens kan men zich laten sponsoren door familie en vrienden. Tevens kunnen bedrijven en roeiverenigingen meerdere tijdsblokken reserveren. Aegon draagt voor elke geroeide kilometer op roeimachine 1 en 2 met € 2,13 bij. Tevens is het hierboven mogelijk om een donatie te leveren aan het project Serious Rowing Challenge. Dit initiatief zal plaatsvinden in een speciaal omgebouwde trailer, die volgend jaar vaker ingezet gaat worden tijdens de Aegon Celebrate Rowing Tour, ter promotie van de roeisport en het WK Roeien in 2014 in Nederland.

Intocht Sinterklaas

Geplaatst 24 mrt. 2016 12:06 door Info RVdeKop

Niet alleen het weer, maar ook de intocht van Sinterklaas was weer geweldig! Een aantal enthousiaste roeipieten hebben de Sint zaterdag 23 november binnengeloodst in de haven van Schagen.
Hij komt, hij komt...

Geplaatst 24 mrt. 2016 12:04 door Info RVdeKop

Ook dit jaar kan DE SINT niet zonder ons!
Onze jeugd is op zaterdag 23 november al vroeg bezig om zich voor te bereiden op de komst van St. Nicolaas. 
De pietenroeikleding wordt aangetrokken en ook de boten worden versierd. 
Om 11.15 uur roeien wij richting ZIJPERBRUG, waar we de kinderen een beetje zullen vermaken tot St. Nicolaas om 12.00 uur op de boot stapt. 
Wij roeien dan voor de PAKJESBOOT uit richting haven. In de haven blijven we rondroeien tot de Sint van boord is gestapt en zijn weg per paard zal vervolgen.
Daarna roeien we terug naar de club, waar de Pietjes zullen worden verwend met patat en tosti`s. 
Komen jullie allemaal kijken..??

De Ruige Roeiers uit Blokker

Geplaatst 24 mrt. 2016 12:02 door Info RVdeKop

8 oktober hebben wij de bovenbouw groep van de St. Jozefschool uit Blokker op bezoek gehad. 
Ze hebben het thema roeien gekozen i.v.m. de Kinderboeken week en noemen zich “De Ruige Roeiers”.
Vandaag hebben ze heel veel over het roeien geleerd en zelf het een en ander uitgeprobeerd via een spelcircuit. 
Er kwamen behalve de juf, wel 11 ouders mee, die niet alleen voor het vervoer zorgden, maar zelf ook zeer geïnteresseerd waren.
Het was voor ons en de kinderen een hele geslaagde ochtend.

ToerVerslag: Lichtjestocht Amsterdam

Geplaatst 24 mrt. 2016 12:01 door Info RVdeKop

Op zaterdag 28 september is door een groep van 13 roeiers/stuurders van onze vereniging de Lichtjestocht in Amsterdam geroeid. De tocht van zo’n 16 kilometer werd geroeid in (schemer)donker bij prima weersomstandigheden. Vroeg in de middag werden de Anna P., de Den Helder en de Den Oever op de botenwagen geladen en zijn we richting Amsterdam gereden. Daar werden wij gastvrij ontvangen bij collega roei vereniging Willem III aan de Amstel. Nadat de boten roeiklaar waren gemaakt, zijn we in colonne (De Kop op kop) vertrokken waarbij we diverse bekende gebouwen en attracties passeerden. Omdat het zulk prachtig weer was, hadden we vanaf de woonboten en terrassen veel bekijks. De opmerking ’zooo.. helemaal uit Den Helder komen roeien; snelle Jelle aan boord..?’ kwam verschillende keren langs. Alsof we figureerden in het bekende reclamespotje.! Onze stuurders loodsten ons zonder problemen door de hier en daar toch krappe grachtjes, waarbij soms opstoppingen ontstonden bij de bruggen omdat de rondvaartboten nu eenmaal altijd voorrang hebben (en nemen).
Achtereenvolgens kwamen de Rembrandttoren, de Berlagebrug, het Amstelhotel, Artis, het Entrepotdok, NEMO, the redlightdistrict, de Stopera, de Gouden Bocht, Theater Carré en uiteindelijk het Rijksmuseum voorbij, waarna we weer richting de Amstel zijn geroeid. 
Naarmate de tijd verstreek werd de stad steeds mooier verlicht en in feeërieke sfeer bereikten we onze eindbestemming Willem III weer. Nadat de boten weer op de botenwagen lagen, konden we ons tegoed doen aan soep, brood en salades en togen we rond 22.30 uur weer richting de noordKop. Kortom: een zeer geslaagd evenement wat zeker voor herhaling vatbaar is. Zorg dat je er de volgende keer bij bent!

ExamenNieuws: Jeugd Examen

Geplaatst 24 mrt. 2016 11:40 door Info RVdeKop

Woensdagavond 4 september zijn onze jeugdleden:
Hannah de Nobel, Floris Sanders, Sanne Hoogland, Sebastiaan Koelman en Dani van Dijk afgeroeid in de skiff.

Met de mascotte Otto in top kon het natuurlijk niet mis gaan en zijn ze zijn allemaal geslaagd. Gefeliciteerd!!!!

Vakantie Verslag: Roeiclub Denemarken

Geplaatst 24 mrt. 2016 11:37 door Info RVdeKop

Ons lid Rob Krommenhoek bracht een deel van zijn vakantie in Denemarken door pal naast de roeiclub van Lemvig, gelegen aan de onmetelijke Limfjord welke dwars door Noordjutland vanaf de Noordzee naar het Kattegat (Oostzee) loopt.
Ons lid is er jammer genoeg niet in geslaagd mee te roeien, maar heeft er wel iedere dag in het ijskoude water gelegen.....


ToerVerslag: ”Rondje Liede”

Geplaatst 24 mrt. 2016 11:34 door Info RVdeKop

Deze fraaie ca. 22 km lange toertocht is op Zaterdag 31 augustus bij goed roeiweer door 17 enthousiaste leden van RV De Kop met drie C-4x+ boten en een C-2x+ van de plaatselijke vereniging “Het Spaarne” met succes “uitgeroeid”. 
De KZRV “Het Spaarne” werd reeds in het jaar 1885 opgericht en is thans met zijn ruim 1100 leden de grootste roeivereniging van Nederland !! 
De ligging op de grens van Heemstede en Haarlem  aan het ruime water van het Spaarne is subliem te noemen, evenals het geheel houten botenhuis waarin meer dan 100 boten onderdak vinden. Er is een prachtig dakterras met riant uitzicht op het water. 
De tocht begon na de koffie om 10.30 uur in zuidelijke richting over het Zuider Buiten Spaarne langs een prachtige authentieke houtzaagmolen en het Cruquius stoomgemaal dat van 1849 tot 1852 de Haarlemmermeer moest droogmalen. 
Hierna ging het via de Ringvaart, de Binnen- en Buitenliede Noordwaarts naar de Mooie Nel, een vrij breed vaarwater waar de vrij krachtige Noordwesten wind de golven vrijspel gaf: Een Hogerwal met luw roeiwater bleek onvindbaar…  
Onze roeiers moesten hier hun beste beentje voorzetten… 
 Dit bleek geen enkel probleem voor onze Ladiesboot, die hun damesbenen met hoogopgetrokken roze voetbalkousen hadden versierd. 
Dit keer geen kleurige hoofddeksels zoals in Gent, maar leuk gekostumeerde damesbenen in de boot. 
Dat de Herenboot zijn uiterste best deed om deze snelle kousenboot in te halen lijkt vrij logisch, maar eerst bij het Fort bezuiden Spaarndam lukte dit.  
Hier werd na enig lastig stuurwerk in de omringende gracht aangelegd om van de lunch te genieten. 
Dit oude fort maakte deel uit van een serie van maar liefst 46 forten rondom Amsterdam, gebouwd tussen 1880 en 1914, die tezamen de Stelling van Amsterdam vormden. 
Rondom deze forten kon het land onder water worden gezet, dusdanig dat het te ondiep was voor schepen en te diep voor man en paard. 
Na de komst van o.m. de kruisraket is deze verdedigingslinie beslist overbodig geworden en doen de forten nu dienst als restaurant, kinderopvang, museum en kunst exposities. 
Vanuit het fort ging het via het Noorder Buiten Spaarne  weer zuidwaarts richting centrum van Haarlem. 
Ter hoogte van het Havenkantoor kon worden afgeslagen door de Klopper – en Schotersingel naar de Nieuwe Gracht (slippen en vallen naar hartelust !) en daarna dwars door het historisch centrum van Haarlem o.a. langs de Koepel, de Waag, het Teylers museum en ander stedelijk schoon. 
Er werd regelmatig gelachen bij het passeren van fotograferende toeristen. 
Te ca. 15.30 arriveerden we vermoeid maar voldaan bij de roeivereniging waar het bier ijskoud op ons wachtte ! 
Ook dit was weer een gezellige toertocht om nooit te vergeten ! 

Op naar de volgende Toertocht :  
De Lichtjestocht op 28 september a.s. over de Amstel en door de duistere grachten van Amsterdam!!

Groetend namens de Toercommissie
Rob Krommenhoek

Artikel in het blad Roeien over de roeiclinic.

Geplaatst 24 mrt. 2016 11:29 door Info RVdeKop

Als je Onderstaande link klikt kan je het artikel lezen over de roeiclinic die door Annemiek de Haan gegeven werd op onze vereniging.


1-10 of 19