Nieuws‎ > ‎Nieuws-2011‎ > ‎

Ooggetuige verslag van Ruud, een actieve bouwer aan onze nieuwe locatie in Schagen

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:28 door Info RVdeKop
Hierbij een ooggetuige verslag van Ruud, een actieve bouwer aan onze nieuwe locatie in Schagen.

T.V.; De wereld draait door, mooie muziek: een zwangere zangeres met een geweldige stem, een fabuleuze pianist en een fantastisch strijkkwartet. Mijn oren worden gestreeld, mijn luiken vallen dicht, zo rozig als de pest. Het gevolg van een hele dag buiten.

Wat is er gewerkt de afgelopen dagen en zeker ook vandaag weer heftig gebeuld. Eerst is het stalen geraamte in elkaar gezet door Gerard, Joop en Wim; klaar om te worden gehesen en te verankeren op de fundatie. Maandag de kadewand gezet en een heus terras aan het water voorbereid door Ted en Roeland, vanmorgen de gastank verwisseld en geplaatst op zijn definitieve plek, de sleuf uitgegraven door het asfalt voor de propaangas- en de elektra-aansluiting naar het gebouw door Dave en Wim. Net mijnwerkers met houweel en steekschep in de klei en door vreselijk puin. Moe maar voldaan hebben we het droog gered om morgen het gas te laten aansluiten. De bult grond door Houtenbos met zijn shovel verzet en de plek van de loods geslecht.

Aannemer Dekker gaat uitzetten om daarna, nadat Houtenbos de gaten gegraven heeft, de bekisting te maken en
poeren te storten. Het fundament van de loods.

Het spel gaat beginnen, de verhuizing is in aantocht. Vooralsnog hebben we straks nog veel hulp nodig voor de montage van de damwand en de dakplaten, de inrichting van de loods, het schilderwerk van de dakgoten en de zuidgevel en nog vele andere klussen. Info volgt !!

Puin, puin en nog eens puin. We kwamen dat tegen met de sleuf voor het gas, een veelvoud kwam de kraan van Houtenbos tegen. En wat dacht je van de hoeveelheid grond die er vanaf kwam om het oppervlak op hoogte en waterpas te krijgen.

Zo goed en snel was de start begin van de week, dit viel even tegen. Kwart over zeven begon Dekker met zijn
knecht met uitzetten, tien uur kwam de shovel en de berg naast het 2e huisje was bij het drinken van een koppie om 12 uur al hoger en breder. Wat doen we met al die grond, een licht wanhopig telefoontje om 3 uur, terwijl er intussen langs de kadewand ook al opgehoogd was.
Meteen In de auto gestapt en naar de plek des onheils gecrost. In overleg een 2e berg gemaakt aan de andere kant van het 2e huisje. Nu maar de leden gratis grondobligaties in natura
aanbieden.

Al met al is de klus weer geklaard, de gaten zijn gegraven. Volgende week wordt eerst de grondplaat gestort, daarna de bekisting van de poeren gezet en dinsdag/ woensdag de poeren gestort. 2 weken drogen, stopzand opbrengen, uitlaseren en stelcon platen leggen door Slikker. Opbouwen van de staalconstructie is dan de volgende klus. Tegen die tijd volgt er weer een berichtje van mijn kant.
Tot dan. 

Ruud

P.S.
Vanaf zaterdag 11 uur te bewonderen het bord ’Roeivereniging De Kop’ langs onze nieuwe locatie !! Komt het zien.