Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2011


Veiligheid in de roeiboot, ook bij koudweer!

Geplaatst 25 mrt. 2016 12:04 door Info RVdeKop

Vanmorgen op de vereniging werd de vraag gesteld wat de regels zijn t.a.v. het roeien tijdens de winter, er werden drie verschillende antwoorden gegeven, dus hierbij nog even de regels zoals die door het bestuur zijn opgesteld.

In de nota ‘Veiligheid in de roeiboot’ van oktober 2008 staan de volgende regels voor wat betreft het vaarverbod:

Voor het vaarverbod worden de volgende criteria gehanteerd: 

  1. Bij hoge golven door harde wind: windwaarschuwing 5 of hoger. (Bij het Oude Veer is 4 al veel)
  2. Bij mist met minder dan 500 meter zicht.
  3. Bij onweer.
  4. Vorst: Bij een temperatuur in de loods onder het vriespunt mag niet geroeid worden. De boten kunnen namelijk beschadigd raken door bevriezing van het water aan en in de boten. Bij kans op vorst moet extra aandacht worden besteed aan het goed afdrogen van de boten zodat men zeker geen water in de boot achterlaat.
  5. Drijfijs: Als de boten door ijs heen varen, kunnen ze beschadigd raken. Daarom mag er bij drijfijs niet geroeid worden. 
N.b. Verder is afgesproken dat er vanwege de geringe watertemperatuur in de periode van 1 november tot 1 maart niet gevaren wordt in een skiff, C1 of Dubbeltwee.

RV de Kop officieel van start

Geplaatst 25 mrt. 2016 12:02 door Info RVdeKop

Op zaterdag 24 september is in aanwezigheid van genodigden, bestuur en leden de nieuwe locatie van Roeivereniging De Kop aan de Westerweg in Schagen officieel geopend. Wethouder J. Bouwes verrichtte de openingshandeling door het naambord op de gevel van het nieuwe clubhuis te onthullen.
De weergoden droegen hun steentje bij aan deze feestelijke happening en onder muzikale begeleiding van Shantikoor ‘Onder Zeil’ werd het glas geheven. De genodigden waren onder de indruk van onze geweldige nieuwe loods en ons eigen clubhuis met terras. Al met al een kroon op het werk dat de afgelopen maanden door de leden is verricht. 

Kunst in de Kop

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:59 door Info RVdeKop


Zo af en toe verschijnt er prachtige kunst in ons verenigingsgebouw. Dit betekend dat er niet alleen voor de basis aandacht is, maar dat het er allemaal steeds mooier uit gaat zien.

ReinyLinda-Rose

Fotograaf zondag 23 oktober

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:55 door Info RVdeKop

Als het weer het toelaat, komt aanstaande zondag 23 oktober ’s-morgens Marlies Deen langs op de club. Marlies is free-lance fotografe en zal proberen een paar mooie foto’s te maken van onze activiteiten op en rond het water. Ben je benieuwd naar het werk van Marlies, kijk dan op www.marliesdeen.nl. De bedoeling is dat één van deze foto’s gebruikt gaat worden als header voor onze website. 
Kom je zondag roeien? Trek dan je clubshirt aan en zet je RV de Kop pet op. En say cheese for the camera..! :-)

WedstrijdInfo: Zat 17 september regiowedstrijd bij ARZV in Alkmaar.

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:53 door Info RVdeKop

Zoals op de ALV verteld, is er al enige tijd een overleg met een aantal verenigingen in Noord-Holland. Dit overleg is gericht op ervaringen uitwisselen en van elkaars deskundigheid gebruik maken, maar ook om te komen tot eventuele gezamenlijke activiteiten. 
De verenigingen die aan dit overleg meedoen zijn; De Where uit Purmerend, ZZV uit Zaandam, De Kogge uit Medemblik, Ossa uit Heerhugowaard en ARZV in Alkmaar.

Van ARZV ontving ik een oproep voor een regiowedstrijd op 17 september. 

· Ben je 1e of 2e jaarsroeier (minimaal je S1 roei- en stuurbevoegdheid)?
· Vindt je het leuk om eens te ervaren hoe het is om een wedstrijd te roeien?
· Heb je tijd op 17 september van 12:00 uur tot 16:00 uur?

Geef je dan op voor deze regiowedstrijd, alleen of met je ploeg. Er wordt geroeid in een C4, dus er zijn wel minimaal 5 aanmeldingen nodig. Het ziet er dan als volgt uit:

· Teams worden ingedeeld door loting (op basis van het totaal aantal deelnemers).
· Er roeien steeds twee teams tegen elkaar. Geen tijdmeting, gewoon ca. 500m en winnaar gaat door
· Er is uiteraard een verliezersronde (herkansingssysteem)
· Er wordt steeds 500meter gevaren (dus hooguit 2 minuutjes).
· Doelstelling is leuke wedstrijd, prijs is taart, vooral elkaar leren kennen en plezier hebben
· Inschrijfgeld Euro 1,50 per roeier i.v.m. aanschaffen van taart(en)etc.
· We proberen om 16:00u alles klaar te hebben.
· Bar van de ARZV is uiteraard open voor versnaperingen.

Stille helden

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:51 door Info RVdeKop

https://sites.google.com/a/rvdekop.nl/www/nieuws/nieuws-2011/_draft_post/3338149_1_org.jpg
Er stond een tijdje geleden een bericht op de berichten pagina over de sponsor fietstocht. Daarna nooit meer iets van gehoord. Tot afgelopen donderdag toen ik een knipseltje achteloos op tafel zag liggen.
Goed gedaan heren, bedankt voor jullie inzet.

Open Dag op zaterdag 16 juli

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:49 door Info RVdeKop

Op zaterdag 16 juli organiseert RV De Kop een Open Dag om iedereen in Schagen en omstreken te laten kennismaken met de roeisport. Je kunt terecht op onze kersverse nieuwe locatie aan de Westerweg in Schagen van 11.00 tot 15.00 uur. Onze enthousiaste leden staan klaar om roeidemonstraties te geven en om al je vragen te beantwoorden. 
We hebben speciale activiteiten voor jeugd (vanaf 11 jaar) en junioren ( t/m18 jaar). De Open Dag biedt eveneens de gelegenheid om alvast eens te komen kijken naar onze prachtige locatie en onze vloot te bewonderen. Er moeten nog heel veel werkzaamheden worden gedaan en de officiële opening van onze bloeiende vereniging zal ná de zomervakantie plaatsvinden.
Als het weer het toelaat kun je op de Open Dag al je eerste proefvaart maken! De Open Dag gaat altijd door!

Artikel noordhollands dagblad

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:46 door Info RVdeKop

Hierbij het artikel uit het Noord-Hollands dagblad van woensdag 15-06

https://sites.google.com/a/rvdekop.nl/www/nieuws/nieuws-2011/artikelnoordhollandsdagblad/3336987_1_org.jpg?attredirects=0

Nieuwe mijlpaal

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:44 door Info RVdeKop

Vandaag opnieuw een mijlpaal bereikt, de eerste boten liggen in de nieuwe loods. Een geweldig gezicht.Zaterdag 4 juni mooi werkweer voorspeld

Geplaatst 25 mrt. 2016 11:43 door Info RVdeKop

De hal staat, het dak en de wanden zitten er op en de goot aan de westzijde zit vast. De 2 roldeuren zijn geplaatst en aan de bootsteunen binnen wordt gewerkt.
 
Het afstapje naar het kleine vlot is uitgehakt en gegraven, klaar voor de start. Het ligt er – met 4 ruime treden – super niet meer normaal, patent bij.

Nu is er voor iedereen werk aan de winkel:
Rondom ons clubhuis ’DE ZOUTKEET’ en op het voorterrein moet geveegd en geharkt worden.
De voorpui is geplaatst, het glas moet er nog in en daarna kan de houten punt geschuurd en geschilderd worden met behulp van de grote rolsteiger.
Ook kunnen er geulen worden gegraven voor de hemelwaterafvoer in de grond en moet er een doorgang worden gehakt voor de afvoer naar het water.
De loods moet worden schoongeveegd en grond rond de stelconplaten worden aangevuld. Op die plaatsen kunnen 40x60 tegels worden gelegd.
Het terras vraagt om 30x30 tegels opgeleukt met klinkertjes.

De verhuizing wordt een feest, doch eerst met zijn allen nog even klussen. Ik hoor graag jullie reacties voor zaterdag 4 juni en eventueel later.
Ruud

1-10 of 16