Nieuws‎ > ‎Nieuws-2010‎ > ‎

ToerVerslag: Tombola bij de A.R.Z.V.

Geplaatst 16 feb. 2016 12:37 door Info RVdeKop
Tombola
Zaterdag 19 juni waren we uitgenodigd door de A.R.Z.V. om deel te nemen aan een roei wedstrijd. Dit zou in de vorm van een tombola zijn. Dit houdt in dat de roeiers die zich aanmelden vrij ingedeeld worden. Dus de clubs werden door elkaar gehusseld. Wij van de Kop deden met twee roeiers mee, dat is toch meer dan de helft van ons junior leden bestand, dus een goede opkomst.
Jesse en Lisette hadden zich klaargestoomd voor deze krachtmeting. Er werd geroeid in C4en over een afstand van ongeveer 400 meter.
Er waren vele verschillende roeiers van uiteenlopende leeftijden. Jesse en Lisette bleken een van de oudsten te zijn en werden daarmee ook gelijk teamleider van de boot waarin ze ingedeeld werden. Dit hield in dat ze het voortouw namen in het bepalen van de bootindeling en wie er ging sturen en ook welke strategie er toegepast ging worden. 
In totaal waren er vijf teams die tegen elkaar streden. Van de wedstrijdindeling maakte de wedstrijdleiding ook een tombola, want de uiteindelijke finalisten waren de winnaars van de beste winnaars en de beste verliezers. Zo kwam het dat Lisette, die in een sterke ploeg roeide niet in de finale terecht kwam, maar dat Jesse, die in een duidelijk mindere ploeg zat met opstandige roeiers toch in de finale terecht kwam. Maar aangezien zijn ploeg toen drie races achter elkaar geroeid had en de andere ploeg fris aan de start verscheen wisten ze de beker net niet te bemachtigen. En de beker bleef uiteindelijk toch in de prijzenkast van de A.R.Z.V. , want ja wie krijgt hem mee als alle ploegen door elkaar zitten, dus hielden ze hem zelf maar. Een terechte opmerking van iemand die nu snapte waarom hun prijzenkast zo vol kwam.
Al met al een leuke middag, we werden goed ontvangen en goed verzorgt. Het was een ontspannen sfeer. De middag was georganiseerd door het jeugd bestuur. Dat ligt voor ons nog ver weg, maar je ziet wel hoe het voor de jeugd kan werken en dat het goed is als ze hun eigen plek innemen in zo’n vereniging.