Nieuws‎ > ‎Nieuws-2010‎ > ‎

ToerInfo: Sail 2010

Geplaatst 16 feb. 2016 12:32 door Info RVdeKop
Sail
Sail
Meld je aan voor zaterdag 5 juni
Ik heb begin maart de informatie die je onderaan deze email aantreft over het roeien met Sail 2010 naar iedereen gemaild. Er waren toen enkele leden die hebben laten weten wel mee te willen. Inmiddels heb ik contact gehad met RV De Kogge en zij hebben ook 7 enthousiaste leden die mij, waaronder een aantal die voldoende stuurervaring hebben.
Het is de bedoeling dat wij ons samen met RV De Kogge opgeven zodat wij ervaren roeier kunnen mensen met wat minder ervaren roeiers. Blijft wel staan dat de eis om mee te gaan hetzelfde blijft: om mee te kunnen moet je beschikken over je S1 roei- en stuurbevoegdheid

Wij moeten ons binnenkort definitief opgeven dus ik wil iedereen die geïnteresseerd is vragen om zich bij mij aan te melden voor zaterdag 5 juni a.s. Opgeven betekent ook daadwerkelijk mee gaan op 22/8, want op basis van ons aantal deelnemers en die van De Kogge kunnen wij bij de ARB aangeven met hoeveel boten en welke type wij gaan deelnemen. Op een later moment je nog weer afmelden kan alleen als je zelf voor een vervanger hebt gezorgd. De kosten per deelnemer zijn € 12,50. Deze kosten worden door de deelnemers zelf betaald en moeten voordat wij ons definitief gaan opgeven overgemaakt zijn op rekening van onze vereniging, maar hier kom ik later nog over in de lucht.

Het is een ontzettend leuke en unieke ervaring om met deze tocht mee te gaan.

Laat mij voor 5 juni a.s. weten of je mee wil naar het Sail roei-evenement op 22/8 a.s.

Gerda van der Vegt
Commissaris Roeien-Toerroeien


SAIL 2010
Op zondag 22 augustus organiseert de Amsterdamse roeibond een tocht voor roeiend Nederland tijdens het Sailevenement. Het bericht hierover in het evenementennummer van de KNRB luidt als volgt: Zes van de zeven keer bracht roeiend Nederland een roeierssaluut aan de afgemeerde tallschips. Niet alleen een unieke ‘view’ op de zeilnostalgie, maar ook de tocht door de grachten, een massale lunch bij de marine en het armadakarakter van de ruim 200 boten, maakt het tot een nationaal evenement voor en door de roeisport.

Ik weet zelf nog uit een ver verleden dat dit een ontzettend leuk evenement is en zeker de moeite waard om aan deel te nemen. Wat wel goed is om te weten is dat het erg druk op het water is die dag. Aan het roei evenement doen gemiddeld 200 roeiboten mee. Deze boten vertrekken vanaf de verschillende roeivereniging in Amsterdam en er wordt dus eerst een stuk over de Amstel of over de grachten van Amsterdam geroeid. Op foto 050822 kun je zien hoe druk dat is. Hoewel er het uur dat wij langs de Tallships mogen roeien geen andere boten mogen varen, zal er tijdens de tocht heen en terug op de Amstel en/of grachten wel gewoon gevaren worden door andere jachten en rondvaartboten. Kortom een enorme drukt. Dit vergt dus nogal wat stuurmanskunst.

Een vereiste om deel te nemen is dan ook dat ieder lid van een ploeg de eerste S1 roei- en stuurbevoegdheid moet hebben en daarnaast ook over de nodige stuurervaring moet beschikken. Een stuurervaring die verder gaat dan het sturen op het relatief rustige water bij onze roeivereniging (geen scheepvaart en maar één brug).
In de bijlage een aantal foto’s van de tocht in 2005 en verder zijn er op http://dantzig.web-log.nl nog veel meer foto’s en een beschrijving van het evenement in 2005.