Nieuws‎ > ‎Nieuws-2010‎ > ‎

ToerVerslag: Rondje Anna P met De Kogge

Geplaatst 16 feb. 2016 12:47 door Info RVdeKop
Toertocht
Verslag en foto’s van rondje Anna P

Hallo Roeiers,

Zondag 4 juli vertrokken Antoinet, Marion, Lydia, Wanja, Kees, Peter en Marleen naar Anna Paulowna voor een Estafette roeitocht van roeivereniging “De Kop” rond Anna Paulowna. Het beloofde een mooie zonnige dag te worden.
Om 9 uur werden we welkom geheten door leden van Roeivereniging “De Kop” waar we begonnen met een heerlijke kop koffie en thee met een lekkere plak cake. Voor de leden van beide verenigingen die elkaar nog niet kenden de mogelijkheid om eerst met elkaar kennis te maken. Voor een enkeling van RV “De Kogge” was dit de eerste keer dat ze kennis gingen maken met RV. “De Kop”. Anderen waren al eens geweest voor een kennismakingstocht.
Na de koffie en de thee werd door Gerda verteld welke mensen in welke groep zaten en in welke boot ze konden gaan roeien en/of sturen.
Er waren 5 groepen die een totale afstand van 35 km moesten afleggen, sommige roeiers werd groep 1, 3, en 5 toegewezen. Dat betekende dan ook dat ze 3 x 7 km moesten roeien. Degene die in groep 2 en 4 zaten moesten 2 x 7 km roeien. Maar voor de gevorderde roeier moest dit toch te doen zijn.
Ik heb gesproken met een paar roeiers die nog niet zo lang roeiden van “De Kop” maar die de afstand toch hebben volbracht, geweldig meiden!
Iedere boot kreeg een dubbele bemanning, zodat de groep die niet roeide met de auto de route kon volgen of direct naar de eerstvolgende wisselplaats kon rijden en daar de roeiers opwachten. Ondertussen kon dan heerlijk worden genoten van de zon en kon er nog ontspannen bijgekletst worden en eventueel je zelf meegenomen broodjes/drinken nuttigen.
Het waren hele leuke afstanden. Tussen het hoge riet langs de wal waar de luwte was kon het nog behoorlijk warm zijn. Maar ook voor verkoeling werd gezorgd, ondertussen kwamen er een paar motorbootjes voorbij scheuren zodat een enkeling een frisse golf over zich heen kreeg. Tja, een lolbroek houd geen rekening met roeiboten of men vindt het gewoon leuk. Met goede stuurmanskunsten en geoefende roeiers die de commando’s direct weten op te volgen bleef het bij een golf water en een schommelboot.
Een brug waar we onderdoor roeiden was ook goed te doen, beetje slippen met de riemen als je er niet helemaal recht onderdoor roeide en we gingen weer verder.
Bij de Molenkolksluis heeft onze groep heerlijk gezeten en gewacht op de roeiboot die niet ver achter de roeiboot zat die de sluis al was genaderd. Ondertussen werd de sluiswachter gebeld. Toen de sluiswachter was gearriveerd zijn wij naar onze volgende wisselplaats gereden. Daar kon ook gebruik worden gemaakt van de natuurlijke sanitaire voorzieningen. Dat was bij een soort ja-knikker met een (bak)schep eraan die daar al het kroos en waterplanten opschept.
Ook langs Schagen geroeid, we zaten te ver van het plein met de gezellige terrasjes, want anders………! (-:
Kolhorn, werd meteen herkend van de nachtmarkt. In de vaart roeien was op sommige stukjes niet gemakkelijk met al die waterlelies, het is dan wel een breed stuk, maar de waterplanten namen goed de ruimte in.
Wat ikzelf van deze tocht ook zo leuk vond, was dat er verschillende roeiers op slag zaten, ieder heeft weer zijn eigen slag. Soms botst dat als je een kleintje achter een lange roeier hebt zitten, maar door een goede samenwerking en aanpassing van degene die op slag zit ging dat ook na een paar slagen weer goed.
Of je nu kort bent of lang, zolang je allemaal gelijk in- en uitpikt, gaat het roeien heerlijk.
Bij een enkele plek langs de route kwamen er nog collega roeiers van “De Kop” langs die toevallig een rondje aan het fietsen waren, de route hadden ze al eens eerder geroeid dus die mensen wisten waar ze ons konden verwachten. Voor de rest hebben we langs het hele parcours geen supporters gezien van familie, vrienden of kennissen. Wel veel lammeren die ons schaapachtig stonden aan te kijken, zo van, wat moet dat allemaal toch voorstellen? En een enkele visser die relaxt achter zijn hengeltje zat.
Terug bij RV “De Kop” konden we met z’n allen nog genieten van wijn/bier en stokbrood. Ondanks dat er flink gesmeerd was met zonnebrand, waren er toch verschillenden die een heerlijke rode kleur hadden gekregen. Er was 1 iemand die zo slim was om haar badpak mee te nemen en een heerlijke frisse duik nam.
Tot de volgende keer, ikzelf heb een hele leuke dag gehad en de rest van “De Kogge” vond het ook een hele leuke dag.

Marleen Koomen.

Ook bedankt namens: Marion, Peter, Wanja, Lydia, Antoinette, Kees
RV De Kogge