Nieuws‎ > ‎Nieuws-2010‎ > ‎

ToerInfo: Rondje Anna P in de herhaling

Geplaatst 16 feb. 2016 12:24 door Info RVdeKop
Dit keer met gasten van roeivereniging De Kogge
Vorige zomer hebben wij onze eerste eigen toertocht geroeid. Dit seizoen gaan wij deze tocht opnieuw roeien en wel op zondag 4 juli a.s. Dit jaar heeft de toercommissie daarvoor ook leden van RV De Kogge uitgenodigd.
Het Rondje Anna Paulowna is een roeitocht over 35 kilometer, verdeeld over 5 etappes van ongeveer 7 km. Je hoeft niet al die 35 km zelf te roeien, maar je moet wel in staat zijn om 7 km aan een stuk te roeien. Zoals de naam al doet vermoeden roei een rondje in en om de gemeente Anna Paulowna.

Hoe werkt het?
Om mee te kunnen doen moet je beschikken over een roei- en stuurbevoegdheid. Als je in 2009 met je instructie bent begonnen, en binnenkort je roei- en stuurbevoegdheid gaat halen, kun je je na overleg met je instructeur ook opgeven).
Je geeft je voor 14 juni via de mail op bij Gerda van der Vegt (info@rvdekop.nl ) en tussen 14 juni en 28 juni bij Jacqueline Poiesz (info@rvdekop.nl). I.v.m. de organisatie is opgeven (en afmelden na 28 juni niet meer mogelijk. Als je onverwachts toch later nog moet afmelden, zorg dan zelf voor een vervanger. 
Inschrijven kan met je ploeg of individueel. 
Om 09:00 uur wordt je verwacht bij de vereniging. Omdat wij gasten verwachten van RV De Kogge drinken wij eerst met zijn allen koffie, worden de ploegen ingedeeld en de boten klaargemaakt voor vertrek. Het streven is dat om uiterlijk 10:00 uur alle boten het water op zijn en de tocht is begonnen.
Wij verwachten dat iedereen tussen 15:30 uur en 16:00 uur weer bij de vereniging is. Nadat de boten goed schoongemaakt zijn en alles weer op zijn plaats is, sluiten wij de dag af met een gezamenlijke borrel en wat hapjes.
Iedere boot krijgt een dubbele bemanning, zodat de twee ploegen om en om een etappe roeien. De ploeg die niet roeit verplaatst zich met een auto naar het volgende wisselpunt. Je roeit dus etappe 1,3,5 of etappe 2 en 4. Bij opgave kun je aangeven of je 2 of 3 etappes wilt roeien. Er zijn vier C4’en beschikbaar, dus max. 40 deelnemers. Tijdens de tocht doen wij geen uitspanningen aan, dus je neemt zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Nadat je bent afgelost en je de autoploeg bent, kun je dit nuttigen. Het is wel belangrijk dat er leden bereid zijn om hun auto na afwisseling uit te lenen aan de andere ploeggenoten.

Publiek Fans, vrienden en partners kunnen de deelnemers van de tocht volgen en aanmoedigen per auto of fiets. We hebben kaartjes gemaakt waarop de wisselplekken en de mooiste kijkplekken staan. Deze kaart kun je de 4e tussen 9 en 10 ophalen bij de club.
Afsluiting Gezamenlijke borrel en hapjes. Dit is ook voor de fans, vrienden en partners. I.v.m. de inkoop graag bij opgave laten weten hoeveel fans, vrienden en/of partners komen borrelen.

Catering De leden die niet willen of kunnen roeien op deze dag, maar wel betrokken willen zijn bij deze leuke dag, roepen wij hierbij op om zich op te geven om te helpen bij catering (koffie en koek voor ontvangst om 09:00 uur en voor de borrel met hapjes na afsluiting). Wij hebben jullie hulp om deze dag succesvol te laten verlopen hard nodig. 

Geef je op, Rondje Anna P een unieke gelegenheid om een mooie tocht te roeien in de Noord-Kop en kennis te maken met leden van RV De Kogge. We zien je graag op 4 juli.