Nieuws‎ > ‎Nieuws-2010‎ > ‎

Roeiers naar Schagen halen

Geplaatst 16 feb. 2016 12:16 door Info RVdeKop
Sportvereniging vraagt startsubsidie
SCHAGEN - Het Schager college staat sympathiek tegenover de vestiging van roeivereniging De Kop uit Anna Paulowna in Schagen. Wethouder Jan Bouwes zegt dat het college bezig is ’voorwaarden te scheppen om de roeivereniging van de Oude Veer naar Schagen te krijgen’. De vereniging heeft een verzoek om een startsubsidie ingediend van € 55.000.
 
Veel geld, vindt Bouwes, maar volgens hem de moeite waard om het te overwegen. Als locatie denkt hij aan de zoutloods bij de haven. De gemeente heeft de loods vorig jaar gekocht van de provincie met het oog op toekomstige ontwikkelingen aan de kop van de haven. De loods kan tot die tijd (’kan nog jaren duren’) eventueel dienst doen als onderkomen voor de roeivereniging. 
 
Het bestuur van de roeivereniging heeft over het plan gesproken met de Sportadviesraad van Schagen en deze heeft positief geadviseerd. 
 
De roeivereniging doet ook aan wedstrijdsport en heeft een kaarsrecht traject nodig om dit te kunnen doen. Het kanaal dat loopt van Schagen naar Kolhorn voldoet aan deze wens. Langs de kant loopt een fietspad waarvandaan de roeiers kunnen worden aangemoedigd en geïnstrueerd. 
 
Het college ziet de komst van de roeivereniging als een waardevolle aanvulling op het sportaanbod in Schagen en, zo zegt Bouwes, past het bij Schagen met haar regionale functie. Vorig jaar hebben Bouwes en zijn collega Hans Heddes een demonstratie bijgewoond van de roeivereniging. 
 
Roeivereniging De Kop is opgericht in februari 2007, telt 80 leden en heeft 18 boten in beheer. Regelmatig worden roeitochten georganiseerd. De brief van de roeivereniging staat op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 27 april.