Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2010


ToerVerslag: Rondje Anna P met De Kogge

Geplaatst 16 feb. 2016 12:47 door Info RVdeKop

Toertocht
Verslag en foto’s van rondje Anna P

Hallo Roeiers,

Zondag 4 juli vertrokken Antoinet, Marion, Lydia, Wanja, Kees, Peter en Marleen naar Anna Paulowna voor een Estafette roeitocht van roeivereniging “De Kop” rond Anna Paulowna. Het beloofde een mooie zonnige dag te worden.
Om 9 uur werden we welkom geheten door leden van Roeivereniging “De Kop” waar we begonnen met een heerlijke kop koffie en thee met een lekkere plak cake. Voor de leden van beide verenigingen die elkaar nog niet kenden de mogelijkheid om eerst met elkaar kennis te maken. Voor een enkeling van RV “De Kogge” was dit de eerste keer dat ze kennis gingen maken met RV. “De Kop”. Anderen waren al eens geweest voor een kennismakingstocht.
Na de koffie en de thee werd door Gerda verteld welke mensen in welke groep zaten en in welke boot ze konden gaan roeien en/of sturen.
Er waren 5 groepen die een totale afstand van 35 km moesten afleggen, sommige roeiers werd groep 1, 3, en 5 toegewezen. Dat betekende dan ook dat ze 3 x 7 km moesten roeien. Degene die in groep 2 en 4 zaten moesten 2 x 7 km roeien. Maar voor de gevorderde roeier moest dit toch te doen zijn.
Ik heb gesproken met een paar roeiers die nog niet zo lang roeiden van “De Kop” maar die de afstand toch hebben volbracht, geweldig meiden!
Iedere boot kreeg een dubbele bemanning, zodat de groep die niet roeide met de auto de route kon volgen of direct naar de eerstvolgende wisselplaats kon rijden en daar de roeiers opwachten. Ondertussen kon dan heerlijk worden genoten van de zon en kon er nog ontspannen bijgekletst worden en eventueel je zelf meegenomen broodjes/drinken nuttigen.
Het waren hele leuke afstanden. Tussen het hoge riet langs de wal waar de luwte was kon het nog behoorlijk warm zijn. Maar ook voor verkoeling werd gezorgd, ondertussen kwamen er een paar motorbootjes voorbij scheuren zodat een enkeling een frisse golf over zich heen kreeg. Tja, een lolbroek houd geen rekening met roeiboten of men vindt het gewoon leuk. Met goede stuurmanskunsten en geoefende roeiers die de commando’s direct weten op te volgen bleef het bij een golf water en een schommelboot.
Een brug waar we onderdoor roeiden was ook goed te doen, beetje slippen met de riemen als je er niet helemaal recht onderdoor roeide en we gingen weer verder.
Bij de Molenkolksluis heeft onze groep heerlijk gezeten en gewacht op de roeiboot die niet ver achter de roeiboot zat die de sluis al was genaderd. Ondertussen werd de sluiswachter gebeld. Toen de sluiswachter was gearriveerd zijn wij naar onze volgende wisselplaats gereden. Daar kon ook gebruik worden gemaakt van de natuurlijke sanitaire voorzieningen. Dat was bij een soort ja-knikker met een (bak)schep eraan die daar al het kroos en waterplanten opschept.
Ook langs Schagen geroeid, we zaten te ver van het plein met de gezellige terrasjes, want anders………! (-:
Kolhorn, werd meteen herkend van de nachtmarkt. In de vaart roeien was op sommige stukjes niet gemakkelijk met al die waterlelies, het is dan wel een breed stuk, maar de waterplanten namen goed de ruimte in.
Wat ikzelf van deze tocht ook zo leuk vond, was dat er verschillende roeiers op slag zaten, ieder heeft weer zijn eigen slag. Soms botst dat als je een kleintje achter een lange roeier hebt zitten, maar door een goede samenwerking en aanpassing van degene die op slag zit ging dat ook na een paar slagen weer goed.
Of je nu kort bent of lang, zolang je allemaal gelijk in- en uitpikt, gaat het roeien heerlijk.
Bij een enkele plek langs de route kwamen er nog collega roeiers van “De Kop” langs die toevallig een rondje aan het fietsen waren, de route hadden ze al eens eerder geroeid dus die mensen wisten waar ze ons konden verwachten. Voor de rest hebben we langs het hele parcours geen supporters gezien van familie, vrienden of kennissen. Wel veel lammeren die ons schaapachtig stonden aan te kijken, zo van, wat moet dat allemaal toch voorstellen? En een enkele visser die relaxt achter zijn hengeltje zat.
Terug bij RV “De Kop” konden we met z’n allen nog genieten van wijn/bier en stokbrood. Ondanks dat er flink gesmeerd was met zonnebrand, waren er toch verschillenden die een heerlijke rode kleur hadden gekregen. Er was 1 iemand die zo slim was om haar badpak mee te nemen en een heerlijke frisse duik nam.
Tot de volgende keer, ikzelf heb een hele leuke dag gehad en de rest van “De Kogge” vond het ook een hele leuke dag.

Marleen Koomen.

Ook bedankt namens: Marion, Peter, Wanja, Lydia, Antoinette, Kees
RV De Kogge

Skiffen op het Amstelmeer

Geplaatst 16 feb. 2016 12:42 door Info RVdeKop

Skiffen op Amstelmeer
Zondag 4 juli 2010 samen met Bram genoten van een rimpelloos Amstelmeer......

ToerVerslag: Tombola bij de A.R.Z.V.

Geplaatst 16 feb. 2016 12:37 door Info RVdeKop

Tombola
Zaterdag 19 juni waren we uitgenodigd door de A.R.Z.V. om deel te nemen aan een roei wedstrijd. Dit zou in de vorm van een tombola zijn. Dit houdt in dat de roeiers die zich aanmelden vrij ingedeeld worden. Dus de clubs werden door elkaar gehusseld. Wij van de Kop deden met twee roeiers mee, dat is toch meer dan de helft van ons junior leden bestand, dus een goede opkomst.
Jesse en Lisette hadden zich klaargestoomd voor deze krachtmeting. Er werd geroeid in C4en over een afstand van ongeveer 400 meter.
Er waren vele verschillende roeiers van uiteenlopende leeftijden. Jesse en Lisette bleken een van de oudsten te zijn en werden daarmee ook gelijk teamleider van de boot waarin ze ingedeeld werden. Dit hield in dat ze het voortouw namen in het bepalen van de bootindeling en wie er ging sturen en ook welke strategie er toegepast ging worden. 
In totaal waren er vijf teams die tegen elkaar streden. Van de wedstrijdindeling maakte de wedstrijdleiding ook een tombola, want de uiteindelijke finalisten waren de winnaars van de beste winnaars en de beste verliezers. Zo kwam het dat Lisette, die in een sterke ploeg roeide niet in de finale terecht kwam, maar dat Jesse, die in een duidelijk mindere ploeg zat met opstandige roeiers toch in de finale terecht kwam. Maar aangezien zijn ploeg toen drie races achter elkaar geroeid had en de andere ploeg fris aan de start verscheen wisten ze de beker net niet te bemachtigen. En de beker bleef uiteindelijk toch in de prijzenkast van de A.R.Z.V. , want ja wie krijgt hem mee als alle ploegen door elkaar zitten, dus hielden ze hem zelf maar. Een terechte opmerking van iemand die nu snapte waarom hun prijzenkast zo vol kwam.
Al met al een leuke middag, we werden goed ontvangen en goed verzorgt. Het was een ontspannen sfeer. De middag was georganiseerd door het jeugd bestuur. Dat ligt voor ons nog ver weg, maar je ziet wel hoe het voor de jeugd kan werken en dat het goed is als ze hun eigen plek innemen in zo’n vereniging.

Kies je Klus

Geplaatst 16 feb. 2016 12:34 door Info RVdeKop

Kies je Klus
Poetsklus
Op zaterdag 12 juni is ‘Kies je Klus’ weer aan de slag geweest. Om 13.00 uur waren Oscar, Wim en Saskia present. Deze keer stond het poetsen van boten op het programma. Elke boot krijgt jaarlijks een opfrisbeurt, ze worden van boeg tot slag afgesopt, nagelopen op kwetsbare plekken en helemaal in de was gezet. De Waterrat en de Orinoco zijn vandaag onder handen genomen. De waslaag werkt vuilafstotend, dus voorlopig kunnen deze boten er weer even tegen.

Tussen het in de was zetten en het uitpoetsen was er ruimschoots de tijd voor een picknick op het gras en een goed gesprek met koffie van de club en koek van Saskia. Om 15.00 uur glommen de boten tegen ons op. Als de groep groter is, gaan we in het vervolg aansluitend nog even lekker roeien.

Vlotklus
In navolging op de poetsactiviteiten gaan Ronald en Ted het vlot onderhanden nemen. Bij mooi weer zal hun picknick op het vlot hopelijk net zo plezierig verlopen. 

Vervolgklussen
Om ‘Kies je Klus’ meer structuur te geven en voortgang van projecten te waarborgen reserveert ‘Kies je Klus’ voorlopig vanaf 26 juni elke laatste zaterdagmiddag van de maand. Zet het in je agenda; elke laatste zaterdagmiddag van de maand vanaf 13.00 uur. Iedereen kan meedoen, zelfs als je maar een uurtje over hebt, je hoeft echt geen twee rechterhanden te hebben, het is gezellig en vele handen maken licht werk.

Oscar Saskia Wim

ToerInfo: Sail 2010

Geplaatst 16 feb. 2016 12:32 door Info RVdeKop

Sail
Sail
Meld je aan voor zaterdag 5 juni
Ik heb begin maart de informatie die je onderaan deze email aantreft over het roeien met Sail 2010 naar iedereen gemaild. Er waren toen enkele leden die hebben laten weten wel mee te willen. Inmiddels heb ik contact gehad met RV De Kogge en zij hebben ook 7 enthousiaste leden die mij, waaronder een aantal die voldoende stuurervaring hebben.
Het is de bedoeling dat wij ons samen met RV De Kogge opgeven zodat wij ervaren roeier kunnen mensen met wat minder ervaren roeiers. Blijft wel staan dat de eis om mee te gaan hetzelfde blijft: om mee te kunnen moet je beschikken over je S1 roei- en stuurbevoegdheid

Wij moeten ons binnenkort definitief opgeven dus ik wil iedereen die geïnteresseerd is vragen om zich bij mij aan te melden voor zaterdag 5 juni a.s. Opgeven betekent ook daadwerkelijk mee gaan op 22/8, want op basis van ons aantal deelnemers en die van De Kogge kunnen wij bij de ARB aangeven met hoeveel boten en welke type wij gaan deelnemen. Op een later moment je nog weer afmelden kan alleen als je zelf voor een vervanger hebt gezorgd. De kosten per deelnemer zijn € 12,50. Deze kosten worden door de deelnemers zelf betaald en moeten voordat wij ons definitief gaan opgeven overgemaakt zijn op rekening van onze vereniging, maar hier kom ik later nog over in de lucht.

Het is een ontzettend leuke en unieke ervaring om met deze tocht mee te gaan.

Laat mij voor 5 juni a.s. weten of je mee wil naar het Sail roei-evenement op 22/8 a.s.

Gerda van der Vegt
Commissaris Roeien-Toerroeien


SAIL 2010
Op zondag 22 augustus organiseert de Amsterdamse roeibond een tocht voor roeiend Nederland tijdens het Sailevenement. Het bericht hierover in het evenementennummer van de KNRB luidt als volgt: Zes van de zeven keer bracht roeiend Nederland een roeierssaluut aan de afgemeerde tallschips. Niet alleen een unieke ‘view’ op de zeilnostalgie, maar ook de tocht door de grachten, een massale lunch bij de marine en het armadakarakter van de ruim 200 boten, maakt het tot een nationaal evenement voor en door de roeisport.

Ik weet zelf nog uit een ver verleden dat dit een ontzettend leuk evenement is en zeker de moeite waard om aan deel te nemen. Wat wel goed is om te weten is dat het erg druk op het water is die dag. Aan het roei evenement doen gemiddeld 200 roeiboten mee. Deze boten vertrekken vanaf de verschillende roeivereniging in Amsterdam en er wordt dus eerst een stuk over de Amstel of over de grachten van Amsterdam geroeid. Op foto 050822 kun je zien hoe druk dat is. Hoewel er het uur dat wij langs de Tallships mogen roeien geen andere boten mogen varen, zal er tijdens de tocht heen en terug op de Amstel en/of grachten wel gewoon gevaren worden door andere jachten en rondvaartboten. Kortom een enorme drukt. Dit vergt dus nogal wat stuurmanskunst.

Een vereiste om deel te nemen is dan ook dat ieder lid van een ploeg de eerste S1 roei- en stuurbevoegdheid moet hebben en daarnaast ook over de nodige stuurervaring moet beschikken. Een stuurervaring die verder gaat dan het sturen op het relatief rustige water bij onze roeivereniging (geen scheepvaart en maar één brug).
In de bijlage een aantal foto’s van de tocht in 2005 en verder zijn er op http://dantzig.web-log.nl nog veel meer foto’s en een beschrijving van het evenement in 2005.

ToerInfo: Rondje Anna P in de herhaling

Geplaatst 16 feb. 2016 12:24 door Info RVdeKop

Dit keer met gasten van roeivereniging De Kogge
Vorige zomer hebben wij onze eerste eigen toertocht geroeid. Dit seizoen gaan wij deze tocht opnieuw roeien en wel op zondag 4 juli a.s. Dit jaar heeft de toercommissie daarvoor ook leden van RV De Kogge uitgenodigd.
Het Rondje Anna Paulowna is een roeitocht over 35 kilometer, verdeeld over 5 etappes van ongeveer 7 km. Je hoeft niet al die 35 km zelf te roeien, maar je moet wel in staat zijn om 7 km aan een stuk te roeien. Zoals de naam al doet vermoeden roei een rondje in en om de gemeente Anna Paulowna.

Hoe werkt het?
Om mee te kunnen doen moet je beschikken over een roei- en stuurbevoegdheid. Als je in 2009 met je instructie bent begonnen, en binnenkort je roei- en stuurbevoegdheid gaat halen, kun je je na overleg met je instructeur ook opgeven).
Je geeft je voor 14 juni via de mail op bij Gerda van der Vegt (info@rvdekop.nl ) en tussen 14 juni en 28 juni bij Jacqueline Poiesz (info@rvdekop.nl). I.v.m. de organisatie is opgeven (en afmelden na 28 juni niet meer mogelijk. Als je onverwachts toch later nog moet afmelden, zorg dan zelf voor een vervanger. 
Inschrijven kan met je ploeg of individueel. 
Om 09:00 uur wordt je verwacht bij de vereniging. Omdat wij gasten verwachten van RV De Kogge drinken wij eerst met zijn allen koffie, worden de ploegen ingedeeld en de boten klaargemaakt voor vertrek. Het streven is dat om uiterlijk 10:00 uur alle boten het water op zijn en de tocht is begonnen.
Wij verwachten dat iedereen tussen 15:30 uur en 16:00 uur weer bij de vereniging is. Nadat de boten goed schoongemaakt zijn en alles weer op zijn plaats is, sluiten wij de dag af met een gezamenlijke borrel en wat hapjes.
Iedere boot krijgt een dubbele bemanning, zodat de twee ploegen om en om een etappe roeien. De ploeg die niet roeit verplaatst zich met een auto naar het volgende wisselpunt. Je roeit dus etappe 1,3,5 of etappe 2 en 4. Bij opgave kun je aangeven of je 2 of 3 etappes wilt roeien. Er zijn vier C4’en beschikbaar, dus max. 40 deelnemers. Tijdens de tocht doen wij geen uitspanningen aan, dus je neemt zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Nadat je bent afgelost en je de autoploeg bent, kun je dit nuttigen. Het is wel belangrijk dat er leden bereid zijn om hun auto na afwisseling uit te lenen aan de andere ploeggenoten.

Publiek Fans, vrienden en partners kunnen de deelnemers van de tocht volgen en aanmoedigen per auto of fiets. We hebben kaartjes gemaakt waarop de wisselplekken en de mooiste kijkplekken staan. Deze kaart kun je de 4e tussen 9 en 10 ophalen bij de club.
Afsluiting Gezamenlijke borrel en hapjes. Dit is ook voor de fans, vrienden en partners. I.v.m. de inkoop graag bij opgave laten weten hoeveel fans, vrienden en/of partners komen borrelen.

Catering De leden die niet willen of kunnen roeien op deze dag, maar wel betrokken willen zijn bij deze leuke dag, roepen wij hierbij op om zich op te geven om te helpen bij catering (koffie en koek voor ontvangst om 09:00 uur en voor de borrel met hapjes na afsluiting). Wij hebben jullie hulp om deze dag succesvol te laten verlopen hard nodig. 

Geef je op, Rondje Anna P een unieke gelegenheid om een mooie tocht te roeien in de Noord-Kop en kennis te maken met leden van RV De Kogge. We zien je graag op 4 juli.

Roeivereniging De Kop naar Schagen

Geplaatst 16 feb. 2016 12:22 door Info RVdeKop

Gemeente Schagen
Roeivereniging De Kop naar Schagen
Gepubliceerd op 26 april 2010, 16:07
Laatst bijgewerkt op 26 april 2010, 16:20
SCHAGEN - 
Alles wijst erop dat de in 2007 opgerichte roeivereniging De Kop uit Anna Paulowna vertrekt. Op korte termijn hoopt de club te verhuizen naar een nieuwe vestiging in de haven van Schagen.

Het Schager college blijkt een warm voorstander te zijn. Wethouder Jan Bouwes: ,,Het bij ons ingediende verhuisverzoek van De Kop, mét de vraag om een startsubsidie van 55.000 euro, kan rekenen op steun van ons college. De vraag is nu wat onze raad er voor over heeft.’’

,,Ook de Schager Sportraad ziet veel in het plan van De Kop om zich te vestigen bij de oude zoutloodsen aan de noordoostkant van de haven. Naast de plek waar het nieuwe onderkomen van de scouting komt. Het mooie voor de roeiclub is ook dat ze van daar uit makkelijk het kanaal richting Kolhorn op kunnen om te trainen, omdat er tot Kolhorn aan toe langs het kanaal een fietspad loopt dat ideaal is voor de trainingen.’’

Lees verder in de Schager Courant van dinsdag 27 april 2010

ToerInfo: Roei-Tocht met verrassing

Geplaatst 16 feb. 2016 12:17 door Info RVdeKop

Uitnodiging om ’Roei-Tocht met verrassing’ te komen roeien bij RV De Kogge in Medemblik op 22/5 van 10:00 tot ongeveer 14:00 uur

Beste leden en alle geïnteresseerden in het roeien van Toertochten,

Afgelopen zondag hebben een aantal bestuursleden van RV De Kop (Joop, Michiel, Jeanine en ik) nader kennis gemaakt met het bestuur van RV De Kogge in Medemblik. RV de Kogge bestaat iets langer dan onze vereniging en het leek de beiden besturen goed om nader kennis te maken en vooral ook te bespreken welke activititeiten gezamenlijk ontwikkeld kunnen worden en ook van elkaar ervaring gebruik te maken.
Er is onder andere gesproken over allerlei bestuurszaken, over instructie en opleiding maar ook over het toer-roeien. Het toer-roeien staat bij RV De Kogge net zo in de ‘kinderschoenen’ als bij onze vereniging.
Het eerste concrete wat besproken is, is de uitnodiging om bij RV De Kogge een ‘verrassingstocht’ te komen roeien.
Al onze leden die hun eerste roei(-stuur)bevoegdheid hebben (of bijna hebben neem hierover contact op met je instructeur) worden hierbij uitgenodigd om

ZATERDAG 22 MEI roeien van verrassingstocht bij RV De Kogge
Van 10:00 tot ongeveer 14:00 uur

Wij worden 10:00 uur ontvangen met koffie. Daarna zullen de leden van RV De Kogge ons door hun prachtige roeiwater loodsen. Wij hoeven geen lunchpakket mee te nemen, daar wordt voor gezorgd. Zij hebben 12 roeiplekken beschikbaar. Ik ga er vanuit dat het enthousiasme bij onze vereniging om dit unieke aanbod, een tocht roeien bij een andere vereniging, zo groot is dat er meer leden mee willen. Dit is geen probleem, wij hebben een botenwagen en kunnen dan nog eigen boten meenemen.

Geef je op voor deze leuke verrassingstocht. Mail mij voor 12 mei of je mee gaat naar RV De Kogge. Doen hoor, het is echt heel leuk om bij andere verenigingen te gaan roeien en dit is een prachtige gelegenheid om het eens uit te proberen.
Ik moet het echt voor 12 mei weten, i.v.m. de verdere afspraken en voorbereidingen met RV De Kogge.

Verder is nog een aantal mogelijkheden besproken:
1. Sail 2010: Onderzoeken of wij daar met één of twee gemengde ploegen heen gaat, zodat wij hun ervaren roeiers (maar met name de ervaren stuurleden) en onze ervaren stuurleden, kunnen mensen met de wat minder ervaren mensen. Over SAIL 2010 op een later tijdstip meer informatie.
2. Wij gaan de leden van RV De Kogge uitnodigen om met ons het Rondje Anna P te komen roeien. Hiervoor is een principe datum geprikt Zondag 4/7/2010 (nog net voor de grote schoolvakantie). Maar hierover ook later meer.

Met Vriendelijke groet,

Gerda van der Vegt
Commissaris Roeien- Toerroeien

Roeiers naar Schagen halen

Geplaatst 16 feb. 2016 12:16 door Info RVdeKop

Sportvereniging vraagt startsubsidie
SCHAGEN - Het Schager college staat sympathiek tegenover de vestiging van roeivereniging De Kop uit Anna Paulowna in Schagen. Wethouder Jan Bouwes zegt dat het college bezig is ’voorwaarden te scheppen om de roeivereniging van de Oude Veer naar Schagen te krijgen’. De vereniging heeft een verzoek om een startsubsidie ingediend van € 55.000.
 
Veel geld, vindt Bouwes, maar volgens hem de moeite waard om het te overwegen. Als locatie denkt hij aan de zoutloods bij de haven. De gemeente heeft de loods vorig jaar gekocht van de provincie met het oog op toekomstige ontwikkelingen aan de kop van de haven. De loods kan tot die tijd (’kan nog jaren duren’) eventueel dienst doen als onderkomen voor de roeivereniging. 
 
Het bestuur van de roeivereniging heeft over het plan gesproken met de Sportadviesraad van Schagen en deze heeft positief geadviseerd. 
 
De roeivereniging doet ook aan wedstrijdsport en heeft een kaarsrecht traject nodig om dit te kunnen doen. Het kanaal dat loopt van Schagen naar Kolhorn voldoet aan deze wens. Langs de kant loopt een fietspad waarvandaan de roeiers kunnen worden aangemoedigd en geïnstrueerd. 
 
Het college ziet de komst van de roeivereniging als een waardevolle aanvulling op het sportaanbod in Schagen en, zo zegt Bouwes, past het bij Schagen met haar regionale functie. Vorig jaar hebben Bouwes en zijn collega Hans Heddes een demonstratie bijgewoond van de roeivereniging. 
 
Roeivereniging De Kop is opgericht in februari 2007, telt 80 leden en heeft 18 boten in beheer. Regelmatig worden roeitochten georganiseerd. De brief van de roeivereniging staat op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 27 april.     
 

De laatste digitale nieuwsbrief

Geplaatst 16 feb. 2016 12:03 door Info RVdeKop

Lees voortaan het laatste nieuws op www.rvdekop.nl
Website
Afgelopen jaren waren jullie gewend om regelmatig een nieuwsbrief te ontvangen via de e-mail. Waarom is dit de laatste nieuwsbrief in deze vorm? Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het professionaliseren van onze website. We streven naar een dynamische website die voor leden en buitenstaanders leuk is om te bezoeken. De verwachting is dat de website binnen twee weken operationeel is. Vanaf dat moment zal alle informatie te vinden zijn via de website. Ook nieuwsberichten zullen via de website worden gepubliceerd. Een nieuwsbrief in digitale vorm zal dan overbodig zijn.

ALV
Volgens het huishoudelijk reglement moet binnen 6 maanden na afsluiting van het verenigingsjaar de Algemene Ledenvergadering worden gehouden. Het verenigingsjaar loopt van 1 mei t/m 30 april. Door voorjaar- en zomervakanties kwam het er in de praktijk op neer dat de ALV in oktober gehouden werd. Het effect van een relatief late vergadering was dat we ons dan buigen over ‘oud nieuws’. Het bestuur heeft besloten om vanaf 2010 de ALV te laten plaatsvinden in juni. Het verenigingsjaar kan dan vlot worden afgesloten en we kunnen ons weer bezighouden met actuele zaken. De ALV is gepland op donderdag 3 juni 2010. Zet deze datum alvast in je agenda. Agenda en uitnodiging volgen.

Commissie roeien
Per 2010 is structuur van de commissie roeien anders opgezet. Dit houdt o.m. in dat Jeanine Reijnders voorgedragen is als bestuurslid. Tijdens de ALV zal haar benoeming aan de leden worden voorgelegd. Jeanine houdt zich bezig met proeflessen en basisinstructie senioren en jeugd. Gerda zal zich meer bezighouden met faciliteren roeien voor alle leden en gaat proberen het toerroeien (incl. toertochten roeien bij andere verenigingen) van de grond te krijgen. Verder komt de wijziging in de commissie roeien er op neer dat er verschillende subcommissies zijn opgericht met hun eigen specifieke taken. Voor de meeste subcommissies zijn coördinatoren aangesteld. Voor een aantal subcommissies zijn nog vacatures. Tijdens de ALV zal een toelichting worden gegeven op de nieuwe structuur.

Mogelijkheid woensdagmorgen roeien
Eén van de subcommissies houdt zich bezig met ‘midweekroeien’. Jacqueline Poiesz gaat dit coördineren. Voor onze vereniging betekent midweekroeien dat er op de woensdagmorgen voorlopig gelegenheid wordt geboden om te roeien. Heb je hier interesse in, laat het Jacqueline even weten op m.huisman@quicknet.nl.

Clubdag
Ook in 2010 zullen we een clubdag organiseren en wel op zondag 29 augustus. De subcommissie ‘activiteiten’ zal hier invulling aan geven. De activiteiten/toercommissie bestaat nog maar uit drie leden, heb je interesse om deze commissie te versterken, stuur dan een mail aan gwvandervegt@quicknet.nl.

Overige activiteiten
Zondag 25 april gaan er twee seniorenploegen meedoen aan de Alkmaar-Akersloot Race. Dit is een leuke race op een parcours dat met de fiets kan worden gevolgd. Een leuke gelegenheid om je clubgenoten te gaan aanmoedigen. Meer informatie over tijden en locaties is te verkrijgen bij Wout Buteijn (wbu@live.nl) of Marcella Hoedemaker (hermar@planet.nl).
Het Rondje Anna Paulowna zal mogelijk voor de zomervakantie worden georganiseerd. Het is de bedoeling er dit jaar een bevriende vereniging voor uit te nodigen (b.v. R.V. de Kogge). Nadere informatie volgt.

Contributies
De contributie voor het seizoen 2010/2011 is voor senioren vastgesteld op 175 euro en jeugdleden betalen 117,50 euro (voor eventuele aftrek van gezinskorting). De contributienota’s zullen de komende week per e-mail worden verzonden.

Clubkleding
Deelname aan door de KNRB georganiseerde wedstrijden en tochten bij andere verenigingen vereisen herkenbaarheid door middel van clubkleding. Er zijn nog een aantal shirts (korte mouw) op voorraad en daarna moet er weer besteld worden. Meer informatie of bestellen bij wj.boekel@bbn.nl.

Botenmarkt
Op 8 april is de botenmarkt door een aantal leden bezocht en er zijn afspraken gemaakt voor het nieuwe roeiseizoen. Er zijn verschillende mensen die op vaste tijdstippen een boot hebben gereserveerd. Daarnaast heeft ieder lid de mogelijkheid om via DAS (digitaal afschrijfsysteem) boten af te schrijven op momenten dat hij of zij wil gaan roeien. Leden die niet op de botenmarkt waren en geen roeiafspraken hebben gemaakt kunnen zelfstandig een boot afschrijven in het digitale afschrijfsysteem.

Vlotassistenten zomerrooster
Pim Boekel zal het zomerrooster (april/oktober) opstellen voor de vlotassistenten. Wil je voor 18 april je verhinderdata (vakantie, andere verplichtingen) doorgeven aan wj.boekel@bbn.nl. Na deze datum kunnen we niet garanderen dat er rekening gehouden wordt met verhindering en vakanties en zul je zelf voor vervanging moeten zorgen.

Clubuur
Het is net als vorig jaar de bedoeling dat de vlotassistent die op donderdagavond ingedeeld wordt, het clubuur coördineert: je plaatst een oproep op de berichtenpagina, leden reageren hierop, je zorgt dat je op tijd bent en deelt de boten in en roeien maar.

Nieuwe locatie
Het projectplan met verzoekschrift is nu officieel ingediend bij college van B&W en de Gemeenteraad van Schagen. De KNRB heeft voor onze vereniging naar de Gemeente Schagen een aanbevelingsbrief gestuurd. Het plan zal in de komende maanden op de politieke agenda verschijnen.
We hebben als vereniging weinig invloed op de tijdsspanne waarin dit besproken wordt. Er is op aangedrongen dat dit voor het zomerreces behandeld wordt. Duimen maar. Zodra er nieuws is, worden jullie geïnformeerd.


Namens het bestuur van RV De Kop

Gerda van der Vegt & Saskia Brekelmans

1-10 of 12