Nieuws‎ > ‎Nieuws-2016‎ > ‎

Wedstrijd: AA-Race

Geplaatst 18 apr. 2016 11:39 door Info RVdeKop

Namens de Voorzitter:

Ik heb de uitslagen van de AA race bekeken, en ben erg trots op de resultaten. In het bijzonder die van de ad-hoc samengestelde mannen 4+ die naast een baanrecord ook nog eens sneller roeiden dan drie van de vier dames-achten. En dan ook nog een baanrecord en een mooie tijd van Marit en Amber en prima prestaties van de dames C4x+, de heren C4x+ en de 2x met Sebastiaan en Sven, grote klasse!!


Ik ben blij dat ik vanmorgen de eerste heat kon aanschouwen en met eigen ogen heb kunnen zien hoe ontzettend jullie je best hebben gedaan.

Met vriendelijke groeten,
Gerard Kooiman


Names de KopToppers:

Eindelijk een beetje uitslapen op zondag... en meer dan één broodje eten...
Met de auto naar de vereniging..  
Daar gezamenlijk naar Alkmaar vertrokken, startbewijs opgehaald en onze stuur ontmoet: een van de jeugdleden van Alkmaar Lyn.
Lyn en Sebastiaan zijn samen naar de stuur bijeenkomst geweest. En daarna konden wij (anders dan de rest) naar Heerhugowaard.
want daar lag onze leen-boot, van roeivereniging Ossa. Een nette kunststof gladde boord 4. Even een buitje afgewacht en daarna met de boot richting het water.
Het was onze tweede vaart in deze boot, en nu met nieuwe stuur, begonnen we met wat oefeningen en rustige haaltjes. 
Terug naar het vlot, om nog even een riem wissel door te voeren... (alsof je een banden wissel doet..)
Terwijl we aan het vlot lagen begon het hard te hagelen. Niet echt tot ons genoegen. Gelukkig kwam de Voorzitter met een grote paraplu, en hebben we de hagelbui uitgezeten. Het koud en guur... toen we werden weggestuurd. Er moesten meer boten het water op.
Hierna hebben we tussen de vele boten door gemanoeuvreerd tot we redelijk op volgorde lagen.
Vervolgens was het wachten, wachten, wachten, soms een zonnetje, maar vooral een koud windje.
We werden gemeld dat we op mochten gaan roeien. Warmte kleding uit. Klaar maken....
En af! Tempo maken! Lyn haar stemvolume ging op race niveau en het aftellen begon:  3.... 2......1.... We zitten in de race!
Vanaf dat moment was het tempo gezet en was er geen houden meer aan. Aan bakboordzijde fietste Kees mee. Ik weet het niet zeker maar volgens mij vernam ik nog wat kleine kwaliteitsverbeteringen. 
Na zo'n vijfhonderd meter gaf de stuur door: we gaan ze inhalen! Na één kilometer was het zo ver! Het tempo was nog steeds hetzelfde en de snelheid ook. Vlak na de eerste ingehaalde boot kregen we de opdracht om tien kracht op de benen te geven, want de stuur wilde snel boot twee inhalen. Dat inhalen duurde nog wel even, en ondertussen gingen we onder bruggen door en langs boten. Waarop enthousiaste mede Koppers, en zelfs oud Koppers stonden, Ik heb geen idee meer waar iedereen stond, maar het heeft zeker geholpen! De tweede inhaalactie was rond de drie kilometer. De stuur bleef ons motiveren en heeft ons de finish over geholpen. De gemiddelde snelheid, met een klein dipje, lag continue rond de 14.8 kilometer per uur. 
Het was klaar! Vervolgens in de wachtrij... blij dat er file was.. even liggen in de boot en in de zon.... Wat eten en een illegale landing zodat Kees en Stella konden instappen, want de boot moest nog terug naar Heerhugowaard. Dat hebben we op een iets lager tempo gedaan waarna we de jeugd hebben aangemoedigd. Wauw wat gingen die snel! Even wat eten in Alkmaar en de heren succes gewenst. Toen een plek opgezocht en de heren C4 aangemoedigd. Ook daar enthousiasme alom.

Een geweldige dag! 
Iedereen bedankt! Roeiers, supporters, fotografen, mechanische hulp, en onze top stuur!
Namens de KopToppers.

Igor.