Nieuws‎ > ‎Nieuws-2016‎ > ‎

Training Elfsteden Marathon 2017

Geplaatst 10 okt. 2016 04:35 door Info RVdeKop
We schrijven 9 oktober 2016. De eerste gezamenlijke training voor de ERM2017 staat op de agenda. Doel van deze training: “Welk gevoel geeft het om twee keer een stuk te roeien op tempo” + “een hele dag met elkaar opgescheept te zijn” 


Mijn wekkertje ging om 6 uur. Ik wilde om 7 uur op de club zijn. Wat een weertje zeg. Het water bij het vlot was als een spiegel. Puik weer om eens lekker te gaan roeien. Om 8 uur stonde eerste heat op het program. Op en neer richting Mielbrug (9,5km). Saskia, Bas en Robert mochten de spits afbijten. Ze werden uitgezwaaid door de aanwezige teamleden van de ERM2017. Daarna gingen wij maar een bakkie doen en ons voorbereiden op de wissel. Zo snel maar ook netjes mogelijk wisselen. Na een kleine 55 minuten verscheen de boegbal om de hoek richting het vlot. Het tweede team met Esther, Stella en ondergetekende stond vol adrenaline te stuiteren op het vlot. De Valkoog gleed als een warm mes door de (room)boter door het water richting het vlot. Hup er uit en voordat ik het wist zat ik op het plankie. Ronden en volle pijp weg. Na 1 km even de hartslag en slagtempo op orde krijgen en daarna voelen hoe hard je moet trappen. Natuurlijk moeten we niet te hard van stapel lopen (roeien). Want over 4 uur moeten we nog een stuk. Het ging echt te gek. Heerlijk geroeid op een heerlijk watertje. Bij aankomst stond team 3 al weer klaar en werden we zeer subliem aan wal geloodst. Snel eruit en toen ik me omdraaide was team 3, met Igor, Walter en Bram, al klaar met ronden en gingen als de brandweer richting Lasschoterbrug. Van deze mannen werd wat verwacht …….. en ja hoor …. We hadden de koffie net op en de brandweer kwam al weer retour. Wat gingen zij hard zeg. Top. Nu waren Sebastiaan (van Stam), Chris en Jitske aan de beurt. Puur op techniek vlogen zij er vandoor. Kon echt zien dat de pas geslaagde skiffeurs de techniek prima onder de knie hadden. Ondertussen werden er in “De vijfde stop” de benodigde versnaperingen klaar gemaakt. Tosti’s, soep en pasta salades stonden klaar voor alle aanwezigen. Goed verzorgt door en met elkaar. Maar niet te veel naar binnen werken want er moest ook nog gepresteerd worden. Als laatste team van de eerste sessie waren ging het topteam Sebastiaan (Koelman), Rick en Robert (op stuur) van wal. Zij gingen niet als de brandweer ………. Nee ……… als een komeet. Ook zij waren binnen een poep en een scheet weer terug.

We waren nu op de helft. Iedereen ging aan zijn tweede sessie beginnen. Nu richting het NH- kanaal tot nabij de molen (van Piet). Hoe zou dat voelen een tweede sessie. Er zou wel langzamer geroeid worden. Niets was minder waar. Iedereen kon nog steeds alles geven en er werd weer prima geroeid. Ondanks de wat hoge tot zeer hoge golfslag door plezier vaart (lees: zeer hard varende gemotoriseerde boten). Na totaal 08:58:37 lande de laatste equipe, onder leiding van Willemien, op het vlot en werden door de laatste aanwezige leden opgewacht. In totaal 95 KM geroeid in een geweldig tempo van 10,5 km/h. En dat incl. wissels en twee maal ronden. Puike prestatie van het team. 
Op naar de volgende training.

Edwin