Nieuws‎ > ‎Nieuws-2016‎ > ‎

Gladde vieren

Geplaatst 13 okt. 2016 07:43 door Info RVdeKop
Zoals jullie hebben kunnen zien hebben we sinds een paar weken een gebruikte gladde 4x+ in de loods liggen, de Fennec. Deze boot is voor een habbekrats overgenomen van de Leidse vereniging “Die Leijthe”. De boot is indertijd (1995) door "Die Leithe”  nieuw aangekocht als wedstrijdboot en heeft vele jaren als zodanig dienst gedaan. Omdat ook bij hun de vlootvernieuwing doorgaat werd de boot boventallig en daarom konden wij hem overnemen.

Het grote voordeel van de Fennec boven onze eigen 4x+ “De Strook” is dat deze boot veel lichter is en daarmee dus veel beter hanteerbaar. Het nadeel is echter dat de gewichtsklasse lager is, namelijk 65-80 kg. Ben je dus boven de 80 kg, dan ben je te zwaar voor deze boot. Als bestuur hebben we daarover afgesproken dat het gemiddelde gewicht van de bemanning tussen de 65 en de 80 kg moet liggen, dus een enkele uitschieter naar boven is geen probleem. 

Voor de ploegen met de grote kerels hebben we nog steeds De Strook liggen, die wat meer gewicht kan hebben.

De bedoeling is dat de Fennec (of wat haar nieuwe naam ook wordt) en De Strook als instructieboten voor glad roeien (scullen) gaan dienen, want zoals jullie waarschijnlijk al weten is er ook een spiksplinternieuwe gladde vier besteld welke over enige maanden in de vaart gaat komen en die ook geschikt is voor wedstrijden. Die is dan primair bestemd voor de gevorderden.

Groet, 
Gerard Kooiman