Nieuws‎ > ‎

Nieuws-2016


NK Ergo

Geplaatst 21 dec. 2016 11:16 door Info RVdeKop

Op 10 december hebben de 2 jeugdleden Amber en Marit deelgenomen aan de NK op de ergometer (2km). Een prachtig spektakel in een sporthal in Amsterdam. In een spannende race met ruim 30 roeisters van 15/16 jaar werd Marit 6e na lange tijd op de derde plaats te hebben gelegen en werd Amber 18e. Twee prachtige prestaties! Er was nog een tweede ronde dezelfde leeftijdscategorie met zeer scherpe tijden. Einduitslag: Amber 50e en Marit 32e. Volgend jaar weer! "De Kop" is in beeld...

Toernieuws: Snerttocht/ Nieuwjaarsreceptie

Geplaatst 15 dec. 2016 22:12 door Info RVdeKop

Aankomende 8 januari gaan we als vanouds het nieuwe jaar weer inluiden met onze snerttocht. Na het praatje van onze voorzitter gaan alle boten te water, om gezamenlijk en gezellig een mooi stukje te roeien. Hierna staat onder andere de snert met roggebrood klaar.
We hopen op een grote deelname en dat betekend natuurlijk dat we op zoek zijn naar een paar extra pannen soep. Voel je je geroepen om ook een lekkere pan soep te maken, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan activiteiten@rvdekop.nl
Ik hoop dat we ons 10de verenigingsjaar op een mooie manier kunnen starten!
Datum: 8 januari 2017
nieuwjaarspraatje: 11.00 uur
boten te water: 11.30 uur
Snert enzo: 12.30 uur

Roeipieten weer actief

Geplaatst 11 nov. 2016 07:08 door Info RVdeKop

De Roeipieten van RoeiVereniging De Kop zullen ook dit jaar de boot van Sinterklaas weer tegemoet roeien en hem vergezellen op zijn tocht naar Schagen.

Op zaterdag 19 november zal de Sint met zijn gevolg in de haven aankomen om ongeveer 12:00 uur.

De Roeipieten loodsen de boot weer feestelijk en veilig de haven in.

Komen jullie allemaal kijken?

ToerInfo: Koning Wintertocht

Geplaatst 4 nov. 2016 12:06 door Info RVdeKop

Ook deze winter organiseert R&ZV ‘D​e Amstel’ op zondag 11 december a.s. de Koning Wintertocht. Een tocht dwars door Amsterdam, langs grachten waar je normaal niet zo makkelijk kunt roeien! En waar in de zomer vanwege de drukte niet geroeid wordt, oa het RED light district…
De start plaats om 17:30, na afloop omstreeks 20:30 volgt een Indisch buffet bij de sociëteit van RV de Amstel.  lengte 18 km.

Kosten 18 euro pp. Het inschrijfformulier ligt in het clubhuis, maar je kan je ook opgeven via Toertocht@rvdekop.nl

Alle RoeiProeven door Jeugd Roeier gehaald.

Geplaatst 15 okt. 2016 06:07 door Info RVdeKop

Sebastiaan Koelman heeft vandaag (15-Okt-2016) de laatste sticker geplakt.. en daarmee is hij officieel het eerste jeugdlid welke alle jeugd roeiproeven binnen de RVdeKop heeft volbracht. Sebastiaan is sinds Nov-2011 Jeugdlid en heeft in afgelopen 5 jaar stuk voor stuk de stickers gehaald. 
Sebastiaan gaat het jeugdinstructie team versterken.

Van harte gefeliciteerd....

Examen: Jeugd roeiers geslaagd

Geplaatst 15 okt. 2016 05:55 door Info RVdeKop

(15-Okt-2016) Deze ochtend hebben opnieuw een groep jeugd roeiers alle verrichtingen laten zien welke nodig zijn om Skiff 1 , Skiff 2 en Skiff 3 te behalen. De examen-eisen zijn hier te vinden

Alle roeiers van harte gefeliciteerd....

        Foto's en Media


Romme Hoebeskiff 3
Marleen Wormsbecherskiff 2
Jasper Wormsbecherskiff 2
Naomi Helsdingenskiff 1
Marit Hoflandskiff 1
Lianne Smeelenskiff 1
Mees Breedskiff 1

Roeipools

Geplaatst 13 okt. 2016 07:51 door Info RVdeKop

Het najaar loopt op zijn einde, eind van de maand gaat de wintertijd weer in. Het roeien in de avonduren zit er op en daarom brengen we de roeipools weer onder de aandacht.
 
Wie:
Alle leden met hun S1 en St1 permissie. Ook als je al langere tijd in de basisinstructie zit en je wilt naast de reguliere instructie extra roeien, vraag dan even aan je instructeur of je de techniek voldoende onder de knie hebt om met de pools mee te roeien.
Let op: de roeipools zijn geen vervanging van de instructie.!
 
Wat:
Vanwege het aantal leden die in het bezit zijn van een S2 permissie, willen we dit seizoen ook wat meer in "gladde" en "boord" boten gaan roeien. Natuurlijk gaat dit in overleg met de coördinator van de betreffende pool. 
Het roeien in glad materiaal heeft specifieke kennis voor het in en het uit het water brengen... Als je geïnteresseerd bent, kijk je even wanneer je zou willen mee roeien en meld je je per email aan bij de coördinator. Aansluitend is er meestal gelegenheid om koffie te drinken en bij te kletsen, maar dat is natuurlijk niet verplicht.

 Wanneer: coördinator 
 Woensdag van 10.00 – 11.00 Jan Jongman
 Vrijdag van 10.00 – 11.00 Gerard Kooiman
 Zaterdag van 8.30 – 9.30 Ted Sluys
 Zaterdag van 10.00 – 11.00 Jan Jongman

Gladde vieren

Geplaatst 13 okt. 2016 07:43 door Info RVdeKop

Zoals jullie hebben kunnen zien hebben we sinds een paar weken een gebruikte gladde 4x+ in de loods liggen, de Fennec. Deze boot is voor een habbekrats overgenomen van de Leidse vereniging “Die Leijthe”. De boot is indertijd (1995) door "Die Leithe”  nieuw aangekocht als wedstrijdboot en heeft vele jaren als zodanig dienst gedaan. Omdat ook bij hun de vlootvernieuwing doorgaat werd de boot boventallig en daarom konden wij hem overnemen.

Het grote voordeel van de Fennec boven onze eigen 4x+ “De Strook” is dat deze boot veel lichter is en daarmee dus veel beter hanteerbaar. Het nadeel is echter dat de gewichtsklasse lager is, namelijk 65-80 kg. Ben je dus boven de 80 kg, dan ben je te zwaar voor deze boot. Als bestuur hebben we daarover afgesproken dat het gemiddelde gewicht van de bemanning tussen de 65 en de 80 kg moet liggen, dus een enkele uitschieter naar boven is geen probleem. 

Voor de ploegen met de grote kerels hebben we nog steeds De Strook liggen, die wat meer gewicht kan hebben.

De bedoeling is dat de Fennec (of wat haar nieuwe naam ook wordt) en De Strook als instructieboten voor glad roeien (scullen) gaan dienen, want zoals jullie waarschijnlijk al weten is er ook een spiksplinternieuwe gladde vier besteld welke over enige maanden in de vaart gaat komen en die ook geschikt is voor wedstrijden. Die is dan primair bestemd voor de gevorderden.

Groet, 
Gerard Kooiman

Wedstrijdverslag: Molenwedstrijd voor de jeugd, 8 oktober in Weesp

Geplaatst 12 okt. 2016 22:15 door Info RVdeKop

Amber en Marit eerste prijs dubbel twee met voorsprong van ruim een halve minuut op de nr's 2!
Romme en Sebastiaan 3e prijs. Scheelde qua tijd nauwelijks met 1e en 2e plaats. 
Marit 2e in de skiff.
Sebastiaan 3e in de skiff met halve seconden verschil met nr's 1 en 2. 
Kortom: topprestaties van deze 4 jeugdleden en een erg gezellige dag in Weesp.

Training Elfsteden Marathon 2017

Geplaatst 10 okt. 2016 04:35 door Info RVdeKop

We schrijven 9 oktober 2016. De eerste gezamenlijke training voor de ERM2017 staat op de agenda. Doel van deze training: “Welk gevoel geeft het om twee keer een stuk te roeien op tempo” + “een hele dag met elkaar opgescheept te zijn” 


Mijn wekkertje ging om 6 uur. Ik wilde om 7 uur op de club zijn. Wat een weertje zeg. Het water bij het vlot was als een spiegel. Puik weer om eens lekker te gaan roeien. Om 8 uur stonde eerste heat op het program. Op en neer richting Mielbrug (9,5km). Saskia, Bas en Robert mochten de spits afbijten. Ze werden uitgezwaaid door de aanwezige teamleden van de ERM2017. Daarna gingen wij maar een bakkie doen en ons voorbereiden op de wissel. Zo snel maar ook netjes mogelijk wisselen. Na een kleine 55 minuten verscheen de boegbal om de hoek richting het vlot. Het tweede team met Esther, Stella en ondergetekende stond vol adrenaline te stuiteren op het vlot. De Valkoog gleed als een warm mes door de (room)boter door het water richting het vlot. Hup er uit en voordat ik het wist zat ik op het plankie. Ronden en volle pijp weg. Na 1 km even de hartslag en slagtempo op orde krijgen en daarna voelen hoe hard je moet trappen. Natuurlijk moeten we niet te hard van stapel lopen (roeien). Want over 4 uur moeten we nog een stuk. Het ging echt te gek. Heerlijk geroeid op een heerlijk watertje. Bij aankomst stond team 3 al weer klaar en werden we zeer subliem aan wal geloodst. Snel eruit en toen ik me omdraaide was team 3, met Igor, Walter en Bram, al klaar met ronden en gingen als de brandweer richting Lasschoterbrug. Van deze mannen werd wat verwacht …….. en ja hoor …. We hadden de koffie net op en de brandweer kwam al weer retour. Wat gingen zij hard zeg. Top. Nu waren Sebastiaan (van Stam), Chris en Jitske aan de beurt. Puur op techniek vlogen zij er vandoor. Kon echt zien dat de pas geslaagde skiffeurs de techniek prima onder de knie hadden. Ondertussen werden er in “De vijfde stop” de benodigde versnaperingen klaar gemaakt. Tosti’s, soep en pasta salades stonden klaar voor alle aanwezigen. Goed verzorgt door en met elkaar. Maar niet te veel naar binnen werken want er moest ook nog gepresteerd worden. Als laatste team van de eerste sessie waren ging het topteam Sebastiaan (Koelman), Rick en Robert (op stuur) van wal. Zij gingen niet als de brandweer ………. Nee ……… als een komeet. Ook zij waren binnen een poep en een scheet weer terug.

We waren nu op de helft. Iedereen ging aan zijn tweede sessie beginnen. Nu richting het NH- kanaal tot nabij de molen (van Piet). Hoe zou dat voelen een tweede sessie. Er zou wel langzamer geroeid worden. Niets was minder waar. Iedereen kon nog steeds alles geven en er werd weer prima geroeid. Ondanks de wat hoge tot zeer hoge golfslag door plezier vaart (lees: zeer hard varende gemotoriseerde boten). Na totaal 08:58:37 lande de laatste equipe, onder leiding van Willemien, op het vlot en werden door de laatste aanwezige leden opgewacht. In totaal 95 KM geroeid in een geweldig tempo van 10,5 km/h. En dat incl. wissels en twee maal ronden. Puike prestatie van het team. 
Op naar de volgende training.

Edwin

1-10 of 42