Jeugd‎ > ‎

Jeugd Extern Nieuws

Binnen gekomen jeugd nieuws zullen we via deze pagina bekend maken.

DiNHo Alkmaar! inschrijven.

Geplaatst 18 feb. 2017 08:35 door Jeugd RVdeKop   [ 18 feb. 2017 08:36 bijgewerkt ]

Beste allemaal, 
 
Inmiddels is het alweer voorjaarsvakantie en dat betekent dat wij over 2 weken de DiNHo bij de ARZV in Alkmaar gaan varen!

Net als vorig jaar hopen wij weer op een flink aantal deelnemers!

Er wordt natuurlijk geroeid over 2 afstanden (400 en 700 meter) én op de ergometer (250 voor de jeugd, 500 voor de junioren).

In de bijlagen het inschrijfformulier en een poster.
Uiterlijk vóór 27 februari inschrijven door het formulier op te sturen naar dit emailadres of jeugdroeien@arzv.nl 

Voor vragen kun je mij (Koen) gerust mailen.
Tot zondag 5 maart 2017 in Alkmaar!

P.S.
Graag ook jullie aandacht voor onze jaarlijkse wedstrijd op zondag 23 april: de AA-race, met dit jaar weer een speciale jeugdheat over 2300 meter! www.aarace.nl 

Met sportieve groeten, 
Bart Udo en Koen Elbers
Meer info? Check www.roei.arzv.nl/jeugd/dinho 

Bijeenkomst Jeugdroeien 4 februari

Geplaatst 3 feb. 2017 13:23 door Jeugd RVdeKop   [ 3 feb. 2017 13:23 bijgewerkt ]

Zaterdag 4 februari organiseert de ARB/commissie VBWJ weer een bijeenkomst over jeugdroeien.
We denken dat we met deze bijeenkomst een een aantal interessante onderwerpen m.b.t. het jeugdroeien aan bod laten komen
Opgeven voor de bijeenkomst  kan nog tot dinsdag 31 januari 12.00 uur.
We hopen u op 4 februari te zien.

Hartelijke groet ook namens de commissie VBWJ

Mirjam van Klink
commissaris breedtesport ARB

DiNHo 11 februari RIC

Geplaatst 29 jan. 2017 21:36 door Jeugd RVdeKop   [ 29 jan. 2017 21:36 bijgewerkt ]

Beste jeugd- en juniorencoördinatoren, jeugdcommissarissen en coaches,

 

Op zaterdag 11 februari 2017 vindt de DiNHo op RIC plaats. Graag informeren wij jullie over onze plannen voor deze dag en de faciliteiten op RIC.

 

De wedstrijd

Zowel jeugd- als juniorenploegen varen de wedstrijd in achtervolging. Vanaf het vlot roeien de ploegen naar de start en worden door de starter naar het voorstartgebied geroepen. Daar wordt gestart met een staande start, waarna bij het passeren van de startlijn de tijdwaarneming begint.

 

In de ochtend vanaf 10 uur roeien de jeugdploegen tweemaal 250 meter en direct na terugkomst 250 meter op de ergometer.

 

In de middag vanaf 12.30 uur roeien de juniorenploegen 700 meter en aansluitend 250 meter en direct na terugkomst 500 meter op de ergometer.

 

Er wordt geroeid in boten van RIC. Deze worden op het vlot toegewezen. De gladde vieren zijn voorzien van schoenen. Indien er roeiers zijn met een grote schoenmaat (45 of meer), verzoeken we dat bij inschrijving in de kolom "opmerkingen" te vermelden. Dan kan daar in verband met de boottoewijzing al vooraf rekening mee worden gehouden.

 

Aan het ergometeren mogen alle roeiers van de ploeg (dus ook de stuurman en de reserves) deelnemen. De gemiddelde tijd van alle deelnemers is de eindtijd.

Tijdens dit onderdeel mag in de ergometerruimte alleen de coach bij de roeiers aanwezig zijn.

Om het ergometeren vlot te laten verlopen kan de ploeg die daarna aan de beurt is wachten op de in de ergometerruimte aanwezige bankjes.

De eventueel vrije ergometers mogen gedurende de race niet door andere ploegen gebruikt worden, om iedere ploeg de kans te geven zo goed mogelijk te presteren.

 

Verbouwing van RIC

In verband met de grote verbouwing die RIC op dit moment ondergaat is onze sociëteit niet beschikbaar. In de voormalige werkplaats is een kleine bar met circa 25 zitplaatsen aanwezig. Verder staat er bij de vlotten een tent, waar ook verbleven kan worden. Ook bij de tent is catering aanwezig. Wij adviseren de deelnemers van het ochtendblok na hun prijsuitreiking naar huis te gaan en de deelnemers van het middagblok pas aan het eind van de ochtend te komen. Dat is uiteraard geen verplichting, maar als er onvoldoende ruimte voor iedereen is om binnen te verblijven kan het hartje winter onaangenaam koud zijn.

 

Supporters

Vanwege de beperkte ruimte wordt supporters verzocht in het park aan te moedigen. Van daaruit is op alle wedstrijden goed zicht. Supporters mogen niet op de vlotten komen.

 

Bijgaand tref je het inschrijfformulier aan. Wij zien de inschrijving van jullie vereniging graag uiterlijk op zondag 5 februari voor 23.59 uur tegemoet. Je kunt dit zenden aan dinho@ricamsterdam.nl.

 

Na 5 februari zullen wij zo snel mogelijk het programma maken en alle informatie (exacte aanvangstijden, baankaartjes, etc.) via de website en e-mail bekend maken.

 

Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar het eerdergenoemde adres.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Machteld Vervloet

wedstrijdleider

Laga Jeugdroeikamp

Geplaatst 21 jan. 2017 13:06 door Jeugd RVdeKop   [ 21 jan. 2017 13:07 bijgewerkt ]

In de bijlage vindt u onze flyer en meer informatie over ons jeugdroeikamp. Verdere vragen beantwoorden we graag via de mail.
Ik hoor graag van u,
Met vriendelijke groet,
Marieke van Leeuwen
Jeugdroeikampcommissie 2017
namens "Stichting Evenementen Laga"
georganiseerd door D.S.R.V."Laga"

1-4 of 4